Indian Askin en Lucas Hamming staan op Retropop 2017

Doe Maar doet de Mainstage

Wouter Bessels ,

De eerste namen voor de 16e editie van Retropop in Emmen zijn vandaag bekendgemaakt. Indian Askin en Lucas Hamming staan volgend jaar op 10 juni op de Futurestage van het festival aan de Grote Rietplas. Doe Maar en Roger Hodgson zijn bevestigd voor de Mainstage. Ook Pé Daalemmer & Rooie Rinus en Danny Vera komen naar Emmen.

Indian Askin

Indian Askin behoort tot de verrassingen van 2016 van eigen bodem. De groep uit Amsterdam stond in het voorprogramma van De Staat en Go Back To The Zoo en overwonnen op Noorderslag, Lowlands, De Zwarte Cross en Metropolis.

Het kwartet staat garant voor een pittige mix van rock en grunge, met een flirt naar de psychedelica van de jaren zestig. Dat onderstreept het debuutalbum Sea of Ethanol dat afgelopen april bij Warner Music uitkwam.

De band stond onlangs nog bij Poppodium Apollo en pakte in oktober De Muziekcoöperatie in Meppel volledig in met een sterk optreden in het oude Stad & Esch-pand.

Lucas Hamming

Hij is pas 23 jaar maar wordt gezien als een grote belofte voor de komende jaren. Het is hard gegaan met Lucas Hamming, sinds hij in 2013 meedeed aan de tweede editie van De beste singer-songwriter van Nederland. Zijn debuut-EP Green Eyed Man is de aanloop naar Fake Love Hypocrisy, de single die in maart 2014 verschijnt.

Aansluitend wordt Mojo Mischief uitgeroepen tot 3FM Megahit en schopt de Blaricummer het tot Serious Talent bij dat radiostation. Mojo Mischief brengt Hamming in de landelijke schijnwerpers, evenals zijn optreden als huisband bij De Wereld Draait Door. Zijn eerste album HAM is dan inmiddels verschenen.

Lucas Hamming speelde vorig jaar nog in Emmen op het festival The Singer Not The Song van Poppodium Apollo, samen met onder andere Case Mayfield en Timo de Jong.

Early Bird-actie

De kaartverkoop voor Retropop start zaterdag 17 december om 10.00 uur via www.retropop.nl en bij Emmen on Ice, de ijsbaan op het Raadhuisplein in Emmen. Er gaat dan, een beperkt aantal van 2000 Early Bird-tickets in de verkoop voor het gereduceerde tarief van € 49,50 (festivalticket) en € 82,50 voor een combiticket (camping + festival).

De Early Bird-actie geldt alleen op zaterdag 17 december van 10.00 tot 18.00 uur bij de ijsbaan en van 10.00 tot 00.00 uur online. Een dag later gaat de reguliere prijs van € 52,50 (festivalticket) en € 85,50 (camping & festival) in.