Eerste TamboerPop uitverkocht

Van Orange Skyline tot Kensington in Hoogeveen

Redactie 3voor12 drenthe ,

De eerste editie van het nieuwe popfestival TamboerPop op zaterdag 4 april is volledig uitverkocht. Alle kaarten voor het festival, dat eind vorig jaar werd aangekondigd, zijn de deur uit. Naast publiekstrekker Kensington staan ook de Drentse bands Those Attic Sounds (Hoogeveen) en Toycar Taxi (Emmen) op de affiche.

Het publiek ziet zaterdag in Theater De Tamboer acht bands. Het Hoogeveense Those Attic Sounds trapt om 21.00 uur af. The Deaf en Kensington betreden het hoofdpodium later die avond in de Univézaal. Het podium in de Forumfoyer is ingeruimd voor Nederlands talent dat hard aan de weg timmert: Palio Superspeed Donkey, Dudettes en Orange Skyline. In de Parkfoyer spelen local heroes Those Attic Sounds, Toycar Taxi en de uit Noord-Wales afkomstige indiepopband Swnami.

De alternatieve pop/rockband Toycar Taxi bestaat uit Geosy Kleefmann, Lenard Davers en Wouter Hidding. Het powertrio bracht hun krachtige liedjes vorig jaar al op Bevrijdingsfestival Drenthe, Speakers met Kopp’n en Record Store Day, terwijl dit jaar Eurosonic aan de beurt was.

Those Attic Sounds is naar eigen zeggen een ‘home recording’-collectief met gitaarsongs, vol degelijke drum & bass verpakt in poppy melodieën. Frank Metselaar, Gerwin Gruppen en Mike Leepel presenteerden afgelopen december in Het Podium in Hoogeveen hun album Silversun. Een plaat gevuld met een rockende grunge-sound die doet denken aan Nirvana.

Orange Skyline haalt zijn inspiratie uit de jaren zestig rock ‘n’ roll, Gainsbourg-achtige chansons en moderne garagerock. In hun thuisstad wonnen de Groningers de popprijs, speelden ze als support act voor Kaiser Chiefs en speelden ze in het afgelopen jaar op nagenoeg ieder podium en festival.

The Deaf is na het succes van debuutalbum Toot, Whistle, Plunk, Bloom terug met een nieuw album en tournee. Spike van Zoest, Kit Carrera, Miss Fuzz en Midnight Nau brengen garagerock, punk en rock ‘n’ roll naar Hoogeveen.

Swnami heeft afgelopen januari net als Orange Skyline, The Deaf en Toycar Taxi op Eurosonic gestaan. De uit Noord-Wales afkomstige band heeft een opvallende gimmick: frontman Ian Davies zingt in het Welsh. De alternatieve indiepop vol zwierige, soms stekelige gitaarriffjes ligt gemakkelijk in het oor; de jongens zijn geïnspireerd door bands als The Maccabees en Arctic Monkeys. De bandnaam is afgeleid van het Welshe woord voor geluid, omdat de band een golf van geluid wil weergeven.

Pop/rockformatie Dudettes, bestaande uit de dames Cynthia, Ingrid, Zjoly en Marjolein, staat bekend om haar energieke live-geluid. De band stond in 2014 al op diverse festivals. De jonge honden van Palio Superspeed Donkey laten zich inspireren door bands als Pixies en Pavement en brengen retestrakke garagepop. Het is bijna alsof Arctic Monkeys aan hun tweede jeugd is begonnen.

Over Kensington is de laatste jaren al genoeg gezegd en geschreven. De headliner van de eerste TamboerPop was in 2014 Ambassadeur van de Vrijheid, bracht het derde studioalbum Rivals uit, scoorde hits met Streets en War en won de MTV EMA Award voor Best Dutch Act. Daarnaast was hun clubtour van vorig najaar volledig uitverkocht. In november staat het viertal twee avonden in een uitverkochte Ziggodome.

Benieuwd naar het spoorboekje van TamboerPop?
Of heb je nog geen ticket en wil je graag op de wachtlijst voor het festival worden gezet?
Surf dan even naar
deze webpagina van Theater De Tamboer.