Popronde met de Sensational Second Cousins

Verslag negende Popronde weekend

Jerk Heijnen ,

Sensational Second Cousins doet dit jaar mee aan de Popronde. Drummer Jerk Heijnen hield voor 3voor12 drenthe een dagboek bij.

Het negende Popronde weekend begon voor ons deze keer 's op vrijdag, in Alkmaar, in plaats van donderdag, en god wat waren we daar blij mee! Een extra vrije avond en niet dat pokke-eind rijden naar Middelburg. Het dilemma begint eigenlijk al voordat we überhaupt onderweg zijn; Welke auto nemen we mee? We moeten hoe dan ook compromissen sluiten, in de één zit geen radio, in de ander geen verwarming. De keus was deze vrijdag gauw gemaakt, wij willen verwarming! Onze gouden keeltjes zorgen dan wel voor muziek en vermaak onderweg. Henri’s creatieve brein knutselt sneller liedjes in elkaar van voorbij komende plaatsnaamborden dan dat het uitrekent hoeveel gage we dit weekend gaan binnen slepen. Geloof me, dat doet ie snel. Nou is dat ook niet zo lastig met deze minuscule bedragen, maar het gaat er natuurlijk vooral om dat we lol hebben!

 Vlak voordat we de rotonde bij Joure oprijden, krijgt Henri een ingeving: Fuck! we hebben nog geen ‘on-the-road’ selfie gemaakt voor op de Facebookpagina! Gelukkig staan we nog stil en blijft die chauffeur voor ons met z’n poot op de rem staan, leuk effect dat rooie remlicht!
Na de Afsluitdijk gepasseerd te zijn en goed-en-wel aangekomen in Alkmaar, kan het echte werken beginnen. Probeer eerst maar ‘s om met de auto zo dicht mogelijk bij een café te komen in zulke steden, valt in ‘t algemeen niet mee. Vandaag lijken de goden ons goed gezind, we komen tot op zo’n vijf meter afstand. Nadat alles is uitgeladen en opgebouwd moet je de wagen nog ergens legaal (en zo goedkoop mogelijk) zien te parkeren, dit neemt gemiddeld een half uur in beslag. Eindelijk is het dan zover, de show kan beginnen! Aangezien dit verslag over ‘het op pad zijn’ moet gaan sla ik dit gedeelte even over. Ik hoef niet uit te leggen dat na de briljante show dit hele verhaal opnieuw begint in omgekeerde volgorde, dus dat ga ik ook niet doen.

Deze nacht blijven we slapen in een cheap-ass hostel (dat overigens erg goed is!) die we hadden gevonden op ‘t internet. Dit leek ons wel handig aangezien we de volgende dag door moeten naar Sittard.

 Leuke bijkomstigheid is dat de hele popronde crew hetzelfde cheap-ass hostel heeft gevonden! Jeeej... dat wordt een avondje ‘rock 'n' roll’ met de organisatie! Nadat we nog wat hebben gegeten bij Kroky de kroket bakker, die als hobby darten heeft, haakt Henri af. Hij is een ‘beetie min’. Ik daarentegen heb nog wel zin in een feestje en meld me bij de info-caravan van de popronde, waar ik m’n zeer gewaardeerde vrienden van de organisatie tref. Afterparty it is!

Na een flink aantal biertjes en dansjes hebben we natuurlijk nog niet genoeg gehad. Ondanks dat de afterparty afgelopen is en wij eruit zijn gezet wordt er een nieuw plan gemaakt. ‘We hebben tenslotte de hele dag/nacht gewerkt, we zijn net anderhalf uur vrij’; aldus één van de crew-leden. Aangezien alle kroegen/clubs al gesloten zijn wordt er besloten om in het hostel nog ‘even iets’ te drinken. Je kunt veel over deze gasten zeggen, maar zo goed georganiseerd als de popronde is, zo goed kunnen ze ook hostel-kamer-feestjes uit de hand laten lopen! Ik weid hier verder niet over uit, ‘what happens in hostel-kamers stays in hostel-kamers’ en gelukkig hebben we de foto’s nog.

De volgende ochtend (4 uur later) word ik wakker naast m’n achterneef. Gauw even wat ontbijten en een fles Laphroaig (whisky) halen bij de slijterij. Niet omdat we alcoholisten zijn, maar omdat ik die vannacht met m’n dronken kop aan één van de jongens heb beloofd. Nu weer in de auto, onderweg naar Sittard. We spelen daar al om half 6, dus geen getreuzel. Bij de pitstop zijn we eigenlijk al aangekomen bij HET hoogtepunt van de dag. Henri ontmoet eindelijk zijn grote lego-held en ik krijg een gratis chocomel-beker bij twee blikjes chocomel! Dat allemaal terwijl we ook nog korting kregen met twee van die ‘plee-bonnen’.

Het leven is mooi. Aangekomen in Sittard kunnen we, tot onze grootste verbazing, met de auto pal voor het café komen. Dat is natuurlijk ideaal en misschien toch ook niet zo raar. Sittard lijkt naar mijn mening een beetje op Assen, wel redelijk groot maar zo dood als een pier! Dankzij deze meevaller kunnen we snel opbouwen en is het wachten op de geluidsset die de popronde-crew zal leveren. Deze is, zoals te verwachten was na afgelopen nacht, een beetje later. Gelukkig wel op tijd en door deze professionals ook in een mum opgebouwd. Na de show maar gauw naar huis! Sittard-Klazienaveen is ook nog wel een stukkie knapp’n! Aangezien we toch niet meer op tijd kunnen zijn voor de plaatpresentatie van ‘The Krontjong Devils‘, die plaatsvindt in Meppel, hebben we besloten om toch door Duitsland terug te rijden. Op deze route is de kans namelijk groter om een ‘leckere jägerschnitzel mit pommes’ te scoren. Als dat uiteindelijk dan ook nog lukt, is voor de achterneven het Popronde weekend geslaagd. Volgende week weer een gehaktbal in Nunspeet!

Website
Facebook
Reverbnation
Bandcamp