Interview met Christiaan Moorman

'Mr. Popronde' uit Erm coördineert landelijk marketing en communicatie

Evert Hoven ,

De vijfde editie van de popronde Emmen is een mooie gelegenheid om eens nader kennis te maken met coördinator Christiaan Moorman, geboren in Erm en nu werkzaam en woonachtig in Nijmegen.

Ik heb met Moorman afgesproken in café Markant aan de Markt in Emmen, op de dag dat de popronde in Emmen (6 november) van start gaat. Christiaan komt al telefonerend en append de zaak binnen, gelukkig brengt de koffie wat rust. 
In de drukte om ons heen komt af en toe iemand voorbij om hem de hand te schudden; hij is geen onbekende in Emmen. 
Met 22 optredens op veertien lokaties is dit de grootste popronde in Emmen sinds de start in 2010. Dat brengt ons gelijk op de eerste vraag.

Hoe ben je hier zo in gerold?
"Dat is begonnen met de eerste Popronde in Emmen. Ik nam contact op met Gerrit Miedema van (toentertijd, red.) Made in Drenthe. Hij was betrokken bij de Popronde Emmen, waarvan de eerste editie werd opgeluisterd door Birth of Joy, I Am Oak en Case Mayfield. Ik was zo enthousiast over het concept dat ik dolgraag wou meehelpen aan de popronde."

Wat is je rol binnen de popronde?
"Sinds acht maanden ben ik werkzaam voor Popronde Nederland in Nijmegen in de marketing en PR & communicatie. Dat houdt in dat ik aanspreekpunt ben voor de organisatie, contactpersoon mediapartners en ik ondersteun, adviseer en stimuleer de lokale coördinatoren."

Heb je nog andere activteiten buiten de popronde?
"Ik maak deel uit van J'lectroniq, ben mede-organisator en programmeur van Drentsch Peil en hoofdprogrammeur en productieleider voor Festifarm. Nee, ik hoef mij niet te vervelen!"

Hoe ging de organisatie en wat verwacht je van de ronde?
"Veel mooie bands, goede sfeer, verrassende lokaties, veel publiek en een mooie beleving. Dit jaar is voor het eerst ook het dierenpark aanwezig in de route, in de vorm van het herbouwde restaurant De Dromedaar, daar staat Jack & The Weatherman, een band met roots in Emmen. Tevens zijn er dit jaar voor het eerst pre-shows in de winkels van Emmen. Die hebben we te danken aan de citymanager Ton De Sevren Jacquet en de dames van de Klik Company. Er zijn vier winkels die enthousiast hebben gereageerd om hieraan mee te doen en een aantal andere denkt er over na om volgend jaar ook aan te sluiten. Tevens ben ik blij dat Harold Imming van GD Sound ons zo goed heeft geholpen, waarvoor mijn dank."

Waar sluit jullie popronde af?
"Dat gaat gebeuren op 29 november in Studio K in Amsterdam met o.a. Orange Skyline, Rondé en The Sensational Second Cousins en een aantal verrassende samenwerkingen waardoor er prachtige bands ontstaan, hier alvast een paar primeurs: The Pax, de voorloper van De Staat en Go Back To The Zoo. En een samenwerking tussen The Sensational Second Cousins en Feather and the White. Beide beslist de moeite waard om te zien!"