3voor12 Den Haag

Kumbaya zet je met beide benen op de grond

Nieuwe single van Knimes in samenwerking met Baby Boa

De Haagse muzikant en producer Matthijs de Ridder aka Knimes, bracht deze week zijn single Kumbaya uit. Voor deze derde track van zijn nog te verschijnen EP sloeg Knimes de handen ineen met Baby Boa, de eveneens Haagse rapper Guus van der Steen die we kennen van Kernkoppen. En of dat nog niet genoeg samenwerking is gooit ook Haagse graffiti artist Maedist (Sjors Kouthoofd) een duit in het zakje met bijpassende art work en een lyric video. Kortom een compleet Haags product.

We kennen Matthijs de Ridder als drummer in de jazz en geïmproviseerde muziek, maar met zijn project Knimes gooit hij het over een heel andere boeg. Anders dan je zou verwachten met zweverige associaties bij de titel Kumbaya, heeft de nieuwe single een behoorlijk rouwe sound. Het is een interessante mix van elektronische muziek, hiphop en jazz invloeden. De door Guus geschreven en gerapte tekst geven een kritsche blik op de hedendaagse maatschappij en de problemen waar we mee te maken hebben. Kan je de tekst niet helemaal volgen? Geen nood. De lyric video van Maedist geeft je houvast.

Van Knimes gaan we de komende tijd meer horen. De gelijknamige debuut EP komt in de loop van 2020 stapsgewijs uit. Nu de EP is afgerond en klaar om uitgebracht te worden, staat het volgende project al op stapel. In maart begint de Haagse muzikant met plaatopnames van een eerste LP met zijn jazz groep. Met deze groep staan, als opmaat naar de opnames, een aantal optredens gepland onder de titel Knimes Adventures in Improvises Music. Daarnaast is Knimes aanstaande zondag 23 februari live te zien met zijn jazz groep bij Theater Drang in Den Haag.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12