3voor12 Den Haag

Kaderock kondigt eerste namen aan voor tweedaagse editie

Met o.a. Wild Romance, Blaudzun en De Kraaien

Kaderock heeft vandaag de eerste namen bekendgemaakt voor de aankomende editie. Op 28 en 29 juni wordt Musicon twee dagen lang omgebouwd tot festivalterrein.

De oplettende lezer had het misschien al gespot op bandsintown.com, waar de line-up afgelopen weekend al was gelekt. Vandaag komt de organisatie zelf echter met de officiële aankondiging. Het voorlopige programma is met o.a. Wild Romance (die van Herman Brood), Cesar Zuiderwijks Drum Demons, Kuenta i Tambu, Legendairs, Tim Akkerman & The Ivy League, Blaudzun, Vive la Fête, COCO COCAINE, De Kraaien en The Blues Junkies een mooie muzikale mix van Haags en niet-Haags, en jong en minder jong.

Kaderock besteedt ook traditiegetrouw veel aandacht aan jong talent: zo staat Ready To Play op het programma. Ook is er op vrijdagavond een Yourstage wedstrijd voor Haagse schoolbands, waarvan de winnaar de zaterdag zal mogen openen.

Vorig jaar was Kaderock voor het eerst een tweedaags evenement. Nieuw dit jaar is de 'verhuizing' naar het voormalige Parkpopweekend, aangezien het voorheen altijd in begin juni plaatsvond. "Om het festival te eren en muziekliefhebbers toch nog een Parkpop-gevoel te geven, hebben we besloten Kaderock te verplaatsen naar het laatste weekend van juni. Zo houden we de gedachte aan Parkpop samen toch nog levend," legt directeur Daan van der Bruggen uit.

Tickets voor het festival zijn te koop via de website van het festival en hebben dit jaar een hoger prijskaartje. Ze kosten €12,50 voor de vrijdagavond en €15 voor de zaterdag excl. servicekosten. Kinderen en jongeren tot 14 jaar mogen gratis naar binnen.

Voorlopig programma:

Vrijdag 28 juni:
Wild Romance, Drum Demons, The Clarks, Kuenta, Tim Akkerman & The Ivy League, Yourstage bandwedstrijd

Zaterdag 29 juni:
Blaudzun, Vive la Fête, De Kraaien, Sem Jansen & Leif de Leeuw, Henge, Arp Frique & Family, Celebrating Amy, Speed Mobile, The Blues Junkies, Terzij de Horde, FATA BOOM, The Klittens, Maria Iskariot, Epistulum, COCO COCAINE, Ready to Play

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12