3voor12 Den Haag

Kaderock breidt uit naar twee dagen en dropt eerste namen

Met Hang Youth, Sophie Straat, Prins S. en de Geit en meer

Dubbel feest dit jaar, want Kaderock duurt voor het eerst niet één maar twee dagen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni zal een groot aantal artiesten zijn opwachting maken in en om het Musicon. ‘Door van Kaderock een tweedaags festival te maken en het programma te verbreden, creëren we ruimte voor nieuwe stromingen en doelgroepen, zonder de oude uit het oog te verliezen’, zegt Daan van der Bruggen van Musicon.

De vrijdag van Kaderock staat dit jaar in het teken van Haagse helden van weleer en tropische klanken. Daarbij kunnen The Clarks, een vaste waarde op het festival, natuurlijk niet ontbreken. Dat geldt ook voor Cesar Zuiderwijk die met de Drum Demons - zijn slagwerkgroep met Koen Herfst - acte de presence zal geven. Daarnaast zullen ook The Motions, Livin’ Blues Xperience, Trafassi en Masalsa op vrijdag het podium betreden.

En dan de zaterdag. Daarvoor heeft Kaderock een afwisselend programma samengesteld dat gaat van de hiphop van MOVNT OLYMPVS en de smartlappen van Sophie Straat tot de anarchistische punk van Hang Youth. Wie wil weten waar Rage Against the Machine en Red Hot Chili Peppers destijds de mosterd vandaan haalden, kan komen luisteren naar Rudeboy die samen met DJ DNA nummers van Urban Dance Squad komt spelen.

Naast dit alles komen Prins S. en de Geit, die dit jaar in Den Haag bijna niet te missen zijn, ook op Kaderock keiblij een feestje bouwen. En alsof dat niet genoeg is, staan ook Ray Fuego, 4B2M, Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Babs, Pom, Temple Fang, Graceless | YoungRubbi, Toprot, Stickfigs, Heath, Le Musketrio en The Royal Glit & The Horny Horns op het festival. Voor elk wat wils dus, vindt ook Van der Bruggen. ‘Veel Hagenaars en Hagenezen zullen er iets van hun smaak in terugzien’. En als dat niet zo is: er volgen nog meer namen.

Een dagkaartje voor Kaderock kost een tientje, en voor vijftien euro kan je beide dagen bezoeken. Bezoekers tot en met 14 jaar oud mogen gratis. Kaartjes zijn te koop op de site van Kaderock.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12