3voor12 Den Haag

Grauzone maakt eerste namen voor 2018 bekend

10 februari is het tijd voor Britse new-wave, Russische indie en nog veel meer

Op zaterdag 10 februari 2018 is het tijd voor de vijfde editie van het Grauzone Festival. In het Paard, het Paardcafe en Prins 27 (het Koorenhuis) zijn verschillende bands te bewonderen.

De Britse pionier Richard H Kirk laat met zijn Cabaret Voltaire industriële new-wave horen. Met zijn ervaring die teruggaat tot de jaren 70 zet hij op Grauzone een compleet nieuwe show neer.

Post-punker Michael Gira laat het versterkte materiaal van zijn band Swans in Amerika achter. Op het Haagse undergroundfestival speelt hij een volledig akoestische set.

Ander punk-geweld komt van IDLES. De formatie uit Bristol had een mooi jaar. De Britten brachten hun politiek-getinte debutalbum Brutalism uit en speelden bovendien in het voorprogramma van de Foo Fighters.

Met Motorama staat de Russische variant van Joy Division op de planken van Grauzone. En Gemma Thompson van Savages brengt experimenteel gitaarspel naar Den Haag als haar solo-project Bashan.

Verder voert Amerikaan Drab Majesty dromerige wave met een vleugje performance art op. En de Deense formatie Dune Messiah levert neo-folk uit Kopenhagen. Meer fan van Duitse techno? Het Berlijnse duo Schwefelgelb (Zwavelgeel) komt draaien.

Naast muziek is er ook een expositie (GRAUKUNST), symposium, filmprogramma en platenmarkt. Een beperkt aantal kaarten is al in de voorverkoop.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12