3voor12 Den Haag

Parkpop 2017: Blaas of Glory schopt het tot het podium

Cabareteske coverband valt in voor missende headliner

Helaas liet een van de grote namen het op het laatste moment afweten. Toots and the Maytals kon om logistieke redenen niet op tijd in het land zijn. Gelukkig is er Blaas of Glory, die best het gat op het Parkpoppodium wil vullen. De band start heel wat later dan aangekondigd (misschien om logistieke redenen?). 

Twintig minuten na de aangekondigde tijd komen er acht verklede mannen het podium op terwijl ze ‘Final Countdown' spelen. Het mag direct duidelijk zijn dat we met een cabareteske coverband te maken hebben. Elk pasje en stapje van de podiumact is als een waar theaterstuk uitgedacht wat een beetje ten koste gaat van de spontaniteit.

De ene na de andere meezinger komt voorbij in ‘hoempapa-versie'. Ook wordt de variatie gezocht in klezmerversies en mash-ups. Niet echt hetzelfde als een reggaeband maar het is niet anders. Het publiek vindt het prachtig. Luidkeels en met een glimlach worden de hits mee geschreeuwd. 

Het moment
Een grote opblaaskont met benen tijdens ‘Fat bottomed girls' zorgt zelfs bij de grootste zuurpruim toch even voor een bescheiden glimlach. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12