3voor12 Den Haag

STROBOSCOPES & SMOKEMACHINES: nieuwe documentaire over West Coast Sound in de maak

Makers zoeken nog materiaal

De filmmakers achter Blitzkickers hebben na de korte documentaire serie ‘De Golven van de West Coast Sound of Holland’, geproduceerd in samenwerking met The Crave, een nieuwe full length documentaire aangekondigd. ‘Stroboscopes & Smokemachines’ belicht het verleden, het heden en speculaties over de toekomst binnen verschillende generaties en stijlen van de West Coast Sound.

Wij weten het natuurlijk al lang, maar Den Haag geeft een levendige elektronische muziekscene. Wat niet iedereen weet is dat de Haagse technocultuur 25 jaar geleden ontstond in de kraakscene. Van daaruit verspreidde het zich naar omliggende steden als Delft, Rotterdam en Leiden. Guy Tavares, oprichter van Bunker Records bedacht er zelfs een (ironische) term voor: ‘West Coast Sound Of Holland’.

Vandaag de dag zet de beweging zich nog steeds voort onder de nieuwste generaties producers, labels, artiesten en promotors aan de geografische westkust. ‘De ironische kant, het sociale karakter en de energie die de lokale scene identificeert is uniek. We willen de tijdslijn van oorsprong tot in de toekomst in beeld gaan brengen,’ aldus Gino van Dam, associate producer van de documentaire en programmeur van Whoosah.

Op dit moment zijn de makers onderzoek aan het doen naar de productieplannen en het script voor de documentaire die naar verwachting begin 2019 in première moet gaan. Dit zal gepaard gaan met de release van compilatie LP’s bestaande uit nieuw materiaal en oude, onuitgebrachte muziek van de betrokken artiesten.

Blitzkickers roept liefhebbers en fans van de West Coast Sound of Holland op om ervaringen, verhalen en foto’s/videomateriaal van artiesten, producers en festivals binnen deze beweging te delen via hun emailadres. Daarnaast kunnen alle ontwikkelingen worden gevolgd via Facebook of via de nieuwsbrief.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12