3voor12 Den Haag

Jelle Imbos kondigt soloproject IMBOS aan

Eerste single ‘Virus’ biedt een onheilspellende blik op de toekomst

“Het Virus is hier”, echoot de intro. Dat is uiteraard geen nieuws. Wél nieuw is het soloproject IMBOS, dat met VIRUS zijn eerste single uitbrengt.

IMBOS is het nieuwste muzikale concept van Jelle Imbos, die we o.a. kennen als frontman van I am the Law en als de (linker)helft van het Amsterdamse elektronicaduo Pin Up Club. Jelle heeft zich tijdens de lockdown met zijn synthesizer opgesloten op zijn zolderkamer en zijn zorgen van zich afgeschreven. Gaat het virus ooit voorbij? En wordt dan alles weer zoals vanouds? Deze bij iedereen bekende vragen komen langs in ‘Virus’, begeleid door schelle synthwave klanken en een weinig inspirerend drumtrackje. Als we de onheilspellende muziek mogen geloven heeft de artiest weinig vertrouwen in een goede afloop.

Met de single ‘VIRUS’ geeft IMBOS alvast een voorproefje van zijn EP De Populist, die in het begin van 2021 uit moet komen. “Tijdens de campagne rondom de Tweede Kamerverkiezingen”, aldus IMBOS zelf. De vraag is of die gebeurtenis voor meer opbeurende muziek zal zorgen, of dat de rest van de EP ons ook inspireert om alvast een schuilkelder in te duiken.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12