Oh ja joh?! met Anne Nolet

Bekende Haagse koppen in de schijnwerpers

Julie Hauber | Foto's: Eefje Lammers ,

Anne Nolet, beter bekend als DJ Foxy, weet met haar veelzijdige muziekkeuze het publiek aan het dansen te krijgen. De Haagse bindt zich niet aan één muziekgenre, maar geniet ervan om verschillende stromingen samen te brengen en het publiek te entertainen. Naast DJ is Anne ook actrice en model: ze speelde in de film ‘waar gehakt wordt’, was in 2007 te zien in Holland’s Next Top Model en had een rol in de clip ‘Haffi Fall Down’ van Orange Grove. Vrijdag 28 december staat Anne weer te draaien in het Paard Café maar eerst beantwoordt ze de Oh Ja Joh?! Vragenlijst.

Naam
Anne Elisabeth Sophie Nolet

Leeftijd & Bday
25 (14-10-1987)

Social Networks
Facebook. Ik heb ergens nog in een hoekje een Hyvesprofiel liggen en heb ook een Twitteraccount, maar daar heb ik nooit iets meegedaan. Facebook vind ik handig: als ik met muziek bezig ben vind ik het leuk om mijn favoriete plaatjes te delen. Het is daarnaast een goede manier om te netwerken en mensen uit te nodigen voor optredens.

Broers/zussen
Heb je even? Alexander, Julie, Willem, Roosje, Iris, Carlijn en Davey. De ene helft woont in Amerika, de andere helft in Wassenaar. Ik ben de enige die in Den Haag woont.

Huisdier
Een hond Senna en een kat DJ.

Sport
Ik heb veel gesport. Vroeger gehockeyd en daarna veel in de sportschool gestaan. Ik ben twee zomers geleden begonnen met surfen. Ik ben er niet goed in, maar vind het heel leuk. 

Beste gewoonte
Ik ben een verzorgend typetje en een gangmaker. Als je bij mij thuis komt wordt je verwend met grapjes, goede muziek en lekkere hapjes.

Slechtste gewoonte
Ik vind eigenlijk niet dat mensen slechte gewoontes hebben. Je doet iets wat op een bepaald moment minder goed werkt, daar leer je van en de volgende keer doe je het anders.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik schaam me niet echt ergens voor, dat vind ik suf, maar kan soms best tijdens een optreden wat minder drinken. De wodka gaat er dan in als limonade.  Het draaien gaat goed, maar het moment dat ik bijvoorbeeld in het Paard Café de trap af moet om af te rekenen dan lukt dat niet. Dan kom ik maar twee dagen later fris en fruitig mijn geld ophalen. Soms denk ik dan toch, had ik maar iets minder gedronken.

Favoriete plek in Den Haag?
Ik vind Den Haag een hele mooie stad. Als ik bijvoorbeeld in het donker op de fiets zit vind ik het heerlijk om over het Lange Voorhout te rijden richting het Escher Museum. Hele mooie plek. Ik vind het ook fijn om met de hond naar Clingendael of de Waalsdorper Vlakte te lopen. Prachtige stukken natuur waar ik echt van kan genieten. 

Stamkroeg
Le Café. Fantastische wijn, heerlijk eten en een goede sfeer. Ik ga ook graag naar de Kikker in de Molenstraat of de Grote Markt. In de zomer kom ik graag bij De Staat en F.A.S.T.

Beste Haagse initiatief/festival
Ik vind het het allerleukste als er een bandje ergens speelt. Ik ben dan misschien DJ, maar kan genieten van een optreden van een goede band. Ik vind F.A.S.T. bijvoorbeeld een geweldig initiatief. Hele leuke evenementen, gezellige mensen.

Wat zou je willen veranderen aan de Haagse muziekscene?
Ik vind het lastig om zoiets te zeggen. Mensen zeggen weleens dat hier niets gaande is en dat Amsterdam bijvoorbeeld bruist. Dan ga je toch lekker naar Amsterdam? Er is naar mijn idee zoveel leuks aan de gang in Den Haag.

Haagse band van het moment
Small Time Crooks en F. Iedere keer als ik bij hun optredens ben ga ik helemaal uit mijn dak. Ik ben laatst bij Superfaam van F geweest: steengoed. Een leuke, energieke show met humor en goede muzikanten. Small Time Crooks heeft niet alleen een bijzondere opstelling, ze hebben ook unieke en grappige teksten. Ik heb van beide acts hun plaatjes gevraagd zodat ik het ook kan draaien. 

Welke band uit regio Den haag had nooit uit elkaar mogen gaan?
Geen idee.

Mijn muzikale hoogtepunt
Ik ga Paard Café en F.A.S.T. aanhouden als de leukste plekken om te kunnen draaien. Ik heb overal genoten maar op die plekken lukt het me om vijf uur lang te genieten. Als mensen uit hun dak gaan, kan ik dat ook. Dat is zo leuk om mee te maken.

Dit optreden in regio Den Haag van een andere band of artiest is me bijgebleven..
Ik heb DJ Shadow zien optreden in het Paard. Dat vond ik wel heel bijzonder. DJ Shadow had een hele grote koepel (een soort ei) om zijn set gebouwd en daarachter schermen met lichten en visuals. Hij kon zelf zijn DJ-booth draaien en dan werd al het licht op dat ‘ei’ geprojecteerd. Als ik ergens kom en ik word helemaal high van de muziek, zonder ook maar iets te gebruiken, dan hebben ze het goed gedaan en dat gebeurde toen.

Tieneridool
Ik ben nooit diehard fan geweest van een bepaalde artiest, maar ik vond de Spice Girls vroeger wel heel gaaf. Ik had de cd’s en er hingen wat posters in mijn kamer.

Beste nummer aller tijden
Dat kan ik echt niet zeggen. Ik heb geen beste nummer, want morgen is het weer anders. Ik draai zoveel verschillende genres dat ik niet kan kiezen. Misschien kan ik het beantwoorden met wat ik net op de fiets heb geluisterd? Dat waren nummers van Daft Punk, James Brown en Sly and the Family Stone.

De eerste plaat die je kocht of kreeg?
De eerste plaat die ik kocht was een happy hardcore cd met zo’n roze poppetje op de cd. Die heb ik niet gekocht omdat ik zoveel met happy hardcore had, maar omdat er nummers opstonden die ik leuk vond en in een happy hardcore jasje waren gestoken. Ik hoorde dan niet eens meer welke genre het was. Mijn moeder was heel boos, omdat ik het geld had gekregen om een cd van de Spice Girls zou kopen. Ik moest de cd ruilen, maar heb hem niet teruggebracht. Ik heb later alsnog de cd van Spice Girls gekregen.

De laatste plaat die je kocht of kreeg?
Ik koop soms muziek online, maar zal niet ontkennen dat ik soms ook muziek download. Ik zal nooit een origineel cd’tje meenemen omdat ik bang ben dat er iets mee gebeurd. Als ik leuk plaatje hoor gebruik ik Shazam, heel erg handig. Het laatste liedje dat ik online heb vekregen was ‘Lucille’ van Little Richard en de laatste plaat was ‘Electric Hustle’ van Kraak & Smaak. De laatste muziek die ik kreeg waren nummers van Small Time Crooks en F. Favorieten zijn Fris & Fruitig en Fever.

Je favoriete aanvraagnummer op een feestje 
Omdat ik zelf DJ ben ga ik me niet met de set van een andere DJ bemoeien, dat vind ik bijdehand.

Welk album zou je aan je grootste vijand cadeau doen?
Ik heb geen grootste vijand. Ik heb zoiets met mensen die niet gezellig doen; dat is jouw gemis, jij hebt waarschijnlijk een rothumeur en dat heeft niets met mij te maken dus wees misschien wat liever voor jezelf. Als we het dan over symbolische dingen gaan hebben dan zou ik diegene misschien juist iets heel moois geven, zodat hij of zij ook een keertje blij wordt.

Naast welke artiest zou je willen wakker worden?
Zo iemand als DJ Shadow of een band als Massive Attack daar zou ik niet naast willen wakker worden, maar wel graag een keer in de studio mee zitten om te kijken hoe ze nou alles doen.

Welk fictief personage zou je willen zijn?
Trinity van de film The Matrix

Het beste moment van de dag om naar muziek te luisteren?
Als ik echt naar muziek wil luisteren dan is voor mij het beste moment op de fiets maar ik zou de hele dag naar muziek kunnen horen. Ik word wakker en zet Sublime aan, zo’n beetje de enige radiozender die ik kan waarderen. Wanneer ik ga douchen zet ik mijn bandrecorder aan en luister ik naar oude meuk van vroeger als Simon & Garfunkel en Janet Jackson. Op de fiets luister ik naar muziek die op mijn telefoon staat. Ik vind het ook altijd wel lekker om naar de muziek van de natuur te luisteren, zoals vogeltjes.

Bron van inspiratie
Ik vind draaien heel erg leuk: je bent aan het performen, acteren en vermaken. Ik doe alles op gevoel. Het is nooit saai bij mij.

Dit heb ik altijd bij me..
Mijn telefoon, die zit altijd aan mijn hand gekleefd, en een lippenstift. Ik heb niet zo’n megatas met honderd dingen er in.

Naar een onbewoond eiland neem ik mee...
Een Snicker, een mes een een stukje moed. Ik denk dat chocola en noten heel erg voedzaam kunnen zijn als je op een onbewoond eiland zit.

Quote
‘Denken moet je niet doen, dat moet je aan paard overlaten. Die heeft een groter hoofd en veel meer tijd.’ Een ander die ik leuk vind is: ‘Time will fly once you hit the snoozebutton’ of ‘Je zorgen maken is de verkeerde kant op van fantaseren.’

Droom
Ik heb niet een bepaalde doelstelling. Ik vind het op dit moment heel erg leuk om te performen. Mijn doel in het leven is om dingen te blijven doen die ik leuk vind. Ik ben niet het persoon om te gaan studeren, ik sta open om te leren, maar heb niet een bepaalde richting waar ik naar aan toe aan het leven ben. Ik wil graag een keer de rest van de wereld zien. Muzikaal gezien heb ik geen dromen. Het belangrijkste is dat ik de muziek kan blijven draaien die ik leuk vind, me daarin kan professionaliseren en beter leer mixen. Hoe dat eindigt zien we dan wel weer, ik wil gewoon blijven doen wat ik leuk vind want dan kan je daar ook het best van genieten en de meeste energie in steken.