Of je nu komt voor de wedergeboorte van de Nederlandstalige maatschappijkritische punk van Røyking, wilt viben op de eindeloze energie van jonge punkrockbelofte Chattermag of gewoon benieuwd bent naar de (terechte) hype rondom VALS ALARM; tijdens de 3voor12 Den Haag Clubtour komt het allemaal voorbij op vrijdagavond 25 oktober. Met Doorbrekers zetten we drie bands op het affiche met een frontvrouw waar je geen ruzie mee wilt hebben, drie bands die door het standaard format breken met een stevige omarming van de punktraditie. Laat je uit je stramien blazen: breek door naar de andere kant!

21.00 uur - Chattermag

“Pick up the phone, Becky!" Chattermag is een heerlijke, frisse mix van jonge energie, harde riffs en krachtige vocalen. De punkrockband wist ons te overtuigen op Winterfest en mag daarom 25 oktober het spits afbijten in de Zwarte Ruiter. Zangeres Kate Oram is met COCO COCAINE, The Etters en haar soloproject een bezige bij, maar wij weten allang: deze Ready To Play nakomeling is absoluut een blijvertje!

22.00 uur - Røyking

Røyking viert een feestje en jij bent uitgenodigd! De band, die vrolijke doch scherpe Nederlandstalige punk maakt waar je heerlijk op kunt rellen, heeft drie tracks samengebracht op een EP waar je u tegen zegt: Déjà Vuig. Aan ons de eer om deze kortspeler in de wereld te verwelkomen met een welverdiende releaseparty. Maak je klaar voor een vuige en kleurrijke mix van rock, grunge en punk, en lees tijdens je zaterdagdip gelijk eens dit oergezellige interview met zangeres Emma de Boer.

23.15 uur - VALS ALARM

Deze band behoeft al eigenlijk geen introductie meer, sinds het tweetal de alarmbellen op festivals door heel Nederland heeft doen afgaan. VALS ALARM kwam, zag en overwon, al was dat laatste niet helemaal de bedoeling, vertrouwde zangeres Yanna ons pas toe in een interview. Dit duo maakt keiharde, energieke punk met een knipoog en een dosis chaos. De perfecte afsluiter voor de Doorbrekers-avond van onze clubtour: "LA LA LA LA LOSERRRRR!"

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats van 23 t/m 26 oktober, tijdens de Haagse Popweek. Woensdagavond zal in het teken staan van hiphop tijdens Haagse Hop Yes! in Musicon. Het feestje wordt voortgezet op donderdag met een bijzondere Unplugged sessie in MingleMush. Daarna knallen we het weekend in: ga je voor keiharde Headbangers (hardrock karaoke incluis) in de Gekke Geit, of ga je medeplichtig zijn aan het dak dat eraf zal gaan in De Zwarte Ruiter tijdens Doorbrekers? Zaterdag sluiten we de clubtour af met Gekkigheid in De Gekke Geit en Prinsjes op het Paard in het Paardcafé. De komende dagen lichten we ons programma verder uit op onze website. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws of luister alvast naar onze clubtourplaylist op Spotify voor de ultieme voorpret.

De 3voor12 Den Haag Clubtour 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door de Popregeling Den Haag en Cultuurschakel.