Matthijs Pasveer (20), oftewel Passie is al een aantal jaren bezig met het produceren van melodische liederen. Echter gaat dit niet zonder slag of stoot. Na het afblazen van meerdere samenwerkingen is het moment eindelijk daar. De voltooiing van zijn eerste album komt steeds dichterbij.

Matthijs is op jonge leeftijd al in aanraking gekomen met het maken van muziek. “Op de basisschool heb ik drumles gehad. Ik wilde toentertijd altijd al op klarinetles, maar dat is helaas nooit wat geworden. Het was niet cool om klarinet te spelen. Op latere leeftijd ben ik geïnspireerd geraakt door een goede vriend van mij, hij maakte altijd beats op zijn computer.” Met grote ogen keek Matthijs altijd met hem mee. Hij vond het heel gaaf om te zien, alhoewel hij dacht dat dat hem nooit zou lukken. Inmiddels heeft hij het tegendeel bewezen. In zijn tienerjaren leerde Matthijs draaien op de draaitafel van zijn broer. “Uiteindelijk dacht ik: hoe gaaf is het nou om zelf muziek te maken, dat mensen iets van jou draaien?" Vlak na corona heeft Matthijs zichzelf overgehaald om echt te beginnen met het leren produceren. “Ik heb een producerprogramma gekocht, en zei toen tegen mezelf dat ik nu niet meer terug kan gaan.” Om het produceren nog beter onder de knie te krijgen, heeft Matthijs in Den Haag op producer les gezeten. Hier leerde hij de fijne kneepjes van het vak.

Muziek speelt een grote rol in het leven van Matthijs. Dit jaar wilde hij zich inschrijven voor de Herman Brood Academie. Helaas was hij te laat met aanmelden, de deadline was al verstreken. “Ik vind de muziekwereld ingewikkeld. Als ik luister naar mijn hart en iets moet kiezen wat ik altijd leuk zou vinden, is dat gegarandeerd muziek. Maar als ik kijk naar de concurrentie en hoe moeilijk het is om door te breken, dan hou ik muziek liever als een passie.” Het doorbreken in de muziek is Matthijs al een aantal keren bijna gelukt. Zo zou hij een samenwerking aangaan met een aantal dj’s, JAYC bijvoorbeeld. Momenteel heeft deze dj 150.000 streams per maand. “Ik heb over dit alles heel erg getwijfeld of ik het wel moest doen. Ik had het gevoel alsof ik niet goed genoeg was om muziek te maken, en was aan het twijfelen of mensen de muziek wel leuk zouden vinden. Achteraf gezien heb ik daar heel veel spijt van. Had ik het maar doorgezet, dan had ik hoogstwaarschijnlijk meer animo voor mijn muziek gekregen.” Deze onzekerheid komt volgens Matthijs door weinig ervaring, veel ‘grote’ jongens draaien of produceren al tientallen jaren. Hij had het gevoel alsof hij er niet bij hoorde, omdat hij pas net was begonnen met produceren. Inmiddels is hij bezig met een opmars. Op zijn nieuwe album zullen er een aantal samenwerkingen te beluisteren zijn met andere artiesten.

In zijn muziek probeert Matthijs persoonlijke elementen te verwerken. Dit begint al bij zijn producer naam: Passie. “Ik vond het heel moeilijk om een goede pakkende naam te verzinnen. Toen ik met mijn opa en oma uit eten ging bij de Chinees kwam dit onderwerp aan de orde.” Op jongere leeftijd ging Matthijs altijd met zijn opa en oma mee op hun zeilboot op vakantie, deze zeilboot heet Passie. Een afkorting van zijn achternaam, Pasveer. “Muziek is mijn passie, het is wat ik leuk vind.” Een ander zichtbaar detail is de albumhoes van zijn nummer 'Passion Groove'. Hier is zijn hond Teuntje te zien, verwerkt in een astronautenpak. Op Matthijs zijn nieuwe album staat 'Smooth Flow', een track die Matthijs op basis van zijn eigen gevoel heeft gemaakt.  “Veel producers wijken af van hun eigen ideeën, en trekken meer de commerciële kant op. Ze denken meer binnen de box zodat mensen het makkelijker luisteren.” Om toch uit te blinken, zorgt Matthijs ervoor om dat zijn muziek zo opzwepend mogelijk is. “Je verdwaalt dus, als luisteraar, in de muziek.” Dat verdwalende gevoel komt bij zijn vorige nummer goed naar voren.

Het aankomende album van Passie gaat Rhythms of Passion heten en bevat vooral zomerse tracks, dus de verwachting is dat het album voor de zomer uit gaat komen. Op 5 juli komt de eerste single uit.

Bij 3voor12 Den Haag, hét platform voor muziek in Den Haag, doen wij dagelijks verslag over muzieknieuws, festivals, optredens, bandjes en feesten. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!