Haagse rootshelden Henk & Melle in de kelder? Jazeker, voor de release Baumhaus brachten de twee een bezoek aan The Grey Space in the Middle om een specifieke beleving neer te zetten. Eentje die past bij de spontane aard van de vierde langspeler. Fotograaf Jan Rijk was aanwezig om deze bijzondere viering in beeld vast te leggen. Bijzonder, omdat je bij binnenkomst een heuse bingokaart in handen gedrukt kreeg.

Marc van der Holst @ The Grey Space in the Middle

Marc van der Holst @ The Grey Space in the Middle

Henk & Melle vieren de vinylrelease van Baumhaus in The Grey Space in the Middle. In het voorprogramma staat Marc van der Holst, die net als Henk & Melle liedjes laat horen met een elektronische sound. Alleen hoor je er, in tegenstelling tot het hoofdprogramma, maatschappelijke thema's in terug.

Baumhaus is in één dag opgenomen, van zonsopgang tot zonsondergang, in de unieke setting van een boomhut. Dat heeft ertoe geleid dat het album grotendeels een improvisatiewerk is en dus niet zo makkelijk te reproduceren. Vanavond ‘benaderen’ ze slechts het materiaal, omdat het niet letterlijk uit te voeren is. Een unieke beleving dus, want het kan zomaar zijn dat dit nooit meer live gebracht wordt. Natuurlijk werden er aan het einde van de set nog een hoop oude nummers gespeeld. En, een heuse bingo! Die werd geleid door niemand minder dan John van Schaik, die te zien is in de videoclip 'Work'.

Jan Rijk was aanwezig om de avond vast te leggen in beeld.

Henk & Melle @ The Grey Space in the Middle

Henk & Melle @ The Grey Space in the Middle

Henk & Melle @ The Grey Space in the Middle

Henk & Melle @ The Grey Space in the Middle

Bij 3voor12 Den Haag, hét platform voor muziek in Den Haag, doen wij dagelijks verslag over muzieknieuws, festivals, optredens, bandjes en feesten. Volg ons op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!