De Haagse r&b-zangeres Sky Feliz bracht vorig jaar haar debuut-ep uit en stond tijdens de Haagse Popweek in poptempel PAARD. Datzelfde podium sprak zijn vertrouwen uit door Sky Feliz samen met Prins S. en de Geit te featuren op de exclusieve Powered By PAARD 7'' single. Hoog tijd voor een Oh Ja Joh?! met dit aanstormende talent.

Wat is je volledige naam?
Sky Feliz Lemmer.

Wat is je geboortedatum en waar ben je geboren?
12 mei 1995, in Den Haag, een echte Hagenees.

Heb je huisdieren?
Ja, mijn katten zijn mijn kinderen. Mijn trots. Ik leef voor mijn katten Mango en Bean. Ik heb Bean gehaald toen mijn ex en ik uit elkaar gingen, Mango was zo alleen. I needed to gift her a baby. Nu doen ze alles samen. Ik ben echt een natuur-beestje mens, maar ik moet ook snel weer in de stad zijn. Ik wil ook heel, heel graag zo’n lief bruin koetje. Dus dat wordt een beetje een uitdaging qua stad en land, hahaha.

Wat doe je aan sport?
Ik ga naar de gym, doe pilates, ik heb veel gedanst en dans nog steeds, en dan ook echt trainen. En met mijn vocal coach moet ik ook zingen terwijl ik op een loopband met interval sta, dat is topsport. 

Wat is je beste gewoonte? 
De sunday reset. Het huis aan kant en dan voor de week groentesapjes maken. Dan doe ik ook een wassie. Dat is een Surinaams ritueel. Daarmee “was” ik de negatieve energie van buitenaf weg. Ik ben heel erg go with the flow. Maar tegelijkertijd stel ik doelen op en daar houd ik mij dan ook aan. 

Wat is je slechtste gewoonte?
Ik ben een emotional eater. Als het slecht gaat, dan komt de snoep, de chips en alles. 

Voor welke actie schaam jij je het meest?
Ik had vroeger op de basisschool een unibrow. Ik scheerde die af maar er kwamen stoppels terug. Toen kon ik de hele dag niet met mijn vriendjes spelen omdat ze mij daar constant om uitlachten.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Kleding en eten, liefst tegelijk, haha. Moksie metie, een vleesmix. Ja, dat en sushi. 

Wat is het eerste wat je doet als je opstaat?
Koffie zetten! Ik moet echt koffie. Praat niet tegen mij voor die eerste slok, dat staat Sky niet aan.

Favoriete plek Den Haag? 
De Prins Hendrikstraat toch wel. Daar zat de dansschool waar ik mijn hele jeugd doorbracht. Daarbij ben ik een remote worker, en op de Piet Heinstraat is altijd wel een plekje waar ik die dag lekker zit.

Wat zou je het liefst veranderen in Den Haag?
Qua uitgaan, kunst en cultuur vind ik Den Haag wat eenzijdig. Uitgaan is er niet echt meer. Er is ook geen echte hub meer, een plek waar kleding, stijl, dans, en feest samen komen. Ik mis vooral ook andere genres, dus hiphop, r&b en andere subgenres. Qua uitgaan is Den Haag een beetje een techno- en rockstad. De fusie van fashion-culture-music bestaat hier niet. Er zijn eilandjes. In Amsterdam heb je kanaal 40 bijvoorbeeld: zoiets dus! Den Haag speelt veilig. 

Wat is je stamkroeg?
Heb ik niet. Ik hou van eten en drinken met vrienden op plekken die we nog niet kennen: dan maken we nog eens wat mee. 

Wat is het beste Haagse initiatief?
Popradar! Ik vind het heel belangrijk dat als muzikant je ondernemerschap ontwikkeld wordt. Popradar is daar een belangrijke schakel in. Ze kijken echt heel persoonlijk. 

Wat is de band van het moment?
Ik vind The Indien tof. Ik houd van rasmuzikanten. Echt tof om te zien dat hun talent het applaus krijgt dat het verdient. Nu ook in AFAS live; ja echt heel cool.

Wat vind je overschat in de Haagse scene?
De hipster 2012 look in stand houden. Muffige hipster vintage outfits. Tumblr is voorbij mensen, we moeten door. 

Wat vind je onderschat in de Haagse scène?
Oef, dat vind ik een lastige vraag. Nee, daar kom ik niet uit. 

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met een man. Een man met een gezin, die muziek maakt, veel geld heeft, en in een warm land woont. Iemand die extreem boujee willen leven als man met kinderen. Wellicht dat ik dan ook weet of ik moeder wil worden. Hij moet wel muziek maken, echt professioneel, een sicke award winning producer of zo, want ik kan echt niet zonder muziek. 

Waar kun je ‘s nachts van wakker liggen?
Het oneindig hebben van ideeën, onuitgevoerde plannen. Mijn fuel gaat altijd door. Soms moet ik echt actief bepalen om niets te doen. Ik ga naar evening yoga en doe aan meditatie apps, anders word ik helemaal loco.

Welk nummer mag er gedraaid worden op je uitvaart?
Alles van Boyz II Men. Verder wil ik een 50-koppig koor met band. Oh, en Surinaamse kistdragers met leren fedoras en paarse sjerpen. En dat mensen huilen en snuiten in linnen zakdoekjes met mijn naam daarin geborduurd. 

Wat is je grootste guilty pleasure?
Emorock.

Hoeveel tattoos en of piercing heb je?
Twee tattoos. Een grote op mijn rechter zij. En een klein hartje dat mijn huisgenoot tijdens mijn studie heeft gezet met een stabilo pen, Oost-Indische inkt en een naald. En vier piercings. 

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Ik ben nog steeds boos op het album van U2 dat op mijn iPod werd gezet door Apple. Ze hoeven misschien niet voor altijd zwijgen, maar ik luister dat in ieder geval niet.

Voornaamste bron van inspiratie?
De theater film en de muziekwereld. Oh, en fashion. 

Verwacht je over tien jaar nog in Den Haag te wonen?
Nee, dan heb ik een penthouse in Amsterdam waar ik wel eens zit. En verder heb ik een boerderij in het buitenland, waar het warm is. En dan heb ik zoveel money dat ik toch heen en weer kan.

Doorgeefvraag van Billy ter Horst: Welke plaat zou je jouw ergste vijand nog niet willen toewensen?
Een oneindige loop van Tiny Tim - Tip Toe Thru’ the Tulips with Me

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Als jij een skill met een pilletje kon upgraden, welke skill zou dat zijn?