Uw favoriete redactie zit al een week aan de smoothies en in de sauna om zich optimaal voor te bereiden op de uitputtingsslag die Sniester 2022 heet. Want de organisatie heeft voor het komende weekend weer een programma samengesteld dat uitnodigt tot beuken, springen of gewoon rustig knikkend met het hoofd de nodige decibellen innemen, want dat mag natuurlijk ook. Voor wie het allemaal nog niet zo goed weet, geven wij alvast wat tips voor acts die je eigenlijk niet mag missen.

Goat Girl

Na meerdere uitgestelde concerten in Nederland komt de Londense band Goat Girl dan eindelijk, en dan zelfs naar ons eigen stadje. De vier bandleden vonden elkaar in hun gezamenlijke liefde voor muziek, maar ook in hun gelijkgestemde meningen over politiek en gelijkheid. Tweede album 'On All Fours', beschrijft thema’s als onrecht, sociale vooroordelen en humanitair en ecologisch welzijn. De avontuurlijke indie muziek is op een aparte manier catchy en gaat soms alle kanten op. Verwacht rammelende gitaren, dromerige samenzang, wat elektronica en kritische teksten.

Paard Grote Zaal

Vrijdag, 19:30 - 20:15

Elephant

Ok. Hier gaat het dus meteen mis, want onze tweede tip speelt PRECIES TEGELIJK met Goat Girl. Maar Elephant is zeker de moeite waard, dus we tippen het toch. Elephant komt uit Rotterdam en maakt, zoals onze landelijke collega's het omschrijven, ‘aanstekelijke vrolijke indiepop met een melancholisch randje’. Een optreden van de vier heren is dus een uitstekende manier om, voor al het gitaargeweld losbarst, de eerste dag van Sniester relaxed te beginnen. En wat het optreden extra bijzonder maakt: op de vrijdag van Sniester komt ook debuutalbum Big Thing van de band uit. Daar wil je bij zijn.

September

Vrijdag, 19.30 - 20.15

Captain Scarlet

De Haagse band Captain Scarlet is nog een beetje een mysterie. Op het internet is nog geen muziek van ze te vinden, maar de buzz is real. Het drietal bestaande uit Bas Boudewijn (Inside Electron), Pleun Stork en Yaniv de Jong (MOYO) maakt volgens de socials melancholische indie, iets dat wel klopt bij de esthetiek die de band er op nahoudt. Als de band op de planken staat, lijkt het uit te groeien tot een soort van MOYO 2.0, aangezien dan ook de ritmesectie van die band meespeelt. Omdat MOYO een van de ones to watch is in Den Haag, lijkt het ons ook dat Captain Scarlet in het kielzog mee gewatcht mag worden. Op zaterdag staat de band om 13:15 in de Mad Science Tattoo Shop en voor deze show hoef je niet eens een ticket te hebben!

Mad Science Tattoo Shop

Zaterdag, 13.15 - 13.45

Mark Foggo’s Skasters

Zoals we (natuurlijk) allemaal weten, kwam ska voor reggae. Sniester vormt een uitzondering hierop, want Mark Foggo’s Skasters staan bijna helemaal aan het einde van de avond ingeroosterd. Deze band doet wat de naam al doet vermoeden: lekkere ska spelen. Deze guilty pleasure staat dus eigenlijk precies goed ingepland, wanneer iedereen er (hopelijk) lekker inzit.

Buitenpodium

Grote Markt Buitenpodium, 22.00 - 23.00

Pronk

Uit het rustieke Salland, ver in het oosten des lands, komt Pronk. Frontman Arjan Pronk (niet uit Scheveningen, red.) en zijn kompanen spelen pure, onversneden, compromisloze rock 'n' roll, gezongen in voor ons westerlingen onverstaanbaar dialect. Harde gitaren, bluesschema's en teksten over vrouwen en bier zullen zaterdagavond in de Ruiter worden uitgestort.over het publiek dat dan al twee dagen Sniester achter de rug heeft. Geen zorgen: met een biertje in hand geeft Pronk ons Hagenezen nog een stoot energie om ook de laatste momenten van Sniester nog even te knallen.

Zwarte Ruiter

Zaterdag, 23.00 - 23.45

Alle Haagse bands

Natuurlijk zijn de tips niet compleet zonder alle Haagse bands die op het festival spelen. We noemden hierboven al Captain Scarlet, maar het zijn er nog veel meer en die zijn stuk voor stuk de moeite waard.

Neem bijvoorbeeld Woededebaas, voorheen bekend als Lukewarm Ocean. Zij spelen zaterdag om 19.30 in september voor het eerst onder de nieuwe naam. Hoe dat klinkt? Wij weten het ook niet. Of de stonerrockers van Baardvader. Daar hebben wij eerder al de nodige lovende woorden aan geweid en wij verwachten dan ook zaterdag om 21.30 in de Rootz een heerlijk optreden van de band.

Tousch spraken wij eerder deze maand uitgebreid over hun nieuwe plaat, waarvan je zaterdag om 20.00 op het buitenpodium ongetwijfeld nummers gaat horen. En zo kunnen we nog even doorgaan met The Klittens, Niko, Wodan Boys, Henk & Melle, het kersverse Daytime Lingerie en nog veel meer. We nemen volgende week maar vrij.