In onze rubriek Hofstad Hiphop, in samenwerking met het Haags Hiphop Centrum en Vijfvier, lees je maandelijks wat er in het Haagse op hiphopgebied gebeurt en belichten we een artiest die hard aan het grinden is en meer gezien zou moeten worden. Aangezien er veel video’s gedropt worden, wordt er maandelijks een clip geselecteerd die de moeite waard is. Ook hebben we in kaart gebracht wat er ons allemaal ter ore is gekomen "on the streets" en laten we zien wat er allemaal op het programma staat qua events. Enjoy!

Den Haag is een onderschatte speler in de hiphop game, terwijl de hofstad vanaf de jaren 80 al een flinke rol in de scene speelt. Waren daar vroeger de parties op de rollerskatebaan en daarna Paard waar stad en land op af kwam, zo zijn er nu diverse acts die landelijk bekendheid genieten en in de charts staan. Daarnaast heeft Den Haag een stevige underground stroming en vele opkomende acts die volgens ons niet genoeg shine krijgen. Om daar de spotlight op te zetten, hebben wij van 3voor12 Den Haag de handen ineen geslagen met het Haags Hiphop Centrum en Vijfvier, want wie weten er meer over Haagse hiphop dan zij?

Releases

El 3Askar - Ader In De Nek

H3C

Hierover kunnen we vrij kort zijn. Deze EP is een harde straat release maar wel met een redelijk dikke suikerlaag qua sound eromheen. Het klinkt allemaal lekker zomers en soms uptempo maar de bars en inhoud zijn een stuk duisterder. Er staan een flink aantal featurings op die  El 3Askar goed aanvullen. Het nadeel van de featurings is dat er maar 1 solo track op staat, daar hadden we er graag meer van gehad.

Vijfvier 

Modern hiphopalbum. De eerste track ‘Para’ is een lekkere binnenkomer met een hoog tempo. Paar interessante featurings zoals Orlando KS en Scorp. Maakt het nog meer een Agga ding maar El 3askar lijkt hierdoor wel afhankelijk te zijn van samenwerkingen. Had graag meer tracks zoals ‘Para’ gehoord maar de hele EP is zeer variabel qua sound. Blijkt wel dat El 3askar op meerdere soorten beats uit de voeten kan.

Clip van de maand

Webb - Schipperskwartier Ft. Bartofso, Boegie & Milo

Word on the street is…

  • Maandag 4 juli dropt MistaSweet een keiharde single met Queensbridge legende Tragedy Khadafi (de mentor van mensen als Nas, Mobb Deep, Capone, Noreaga…)

  • Maandag 4 juli dropt de Kanagawa Studio een sessie van de uit Wateringse Veld afkomstige Cookietchim!

  • Bears X Bones, dé Haagse urban clothing brand van het moment dropte onlangs hun nieuwe collectie. Check het op de site!

Events

19 juli - 1 aug: Atrium Stadhuis: Hiphop expo van The Hague Street Art & I Love Hiphop

14 juli - Theater Dakota: Ook van jou Muziekfestival met oa Cookietchim & Saalloe, Mangotu, Ivy Mae en Esmee Nadine

23 juli - PIP: Vijf Vier in PIP w/ Brunzyn (LIVE), Locks Vegas (LIVE), Dey Rey, Achilla en Teach

23 juli - Zuiderpark: 7FEST met oa Frenna, Ronnie Flex, Broederliefde en Poke

28 juli - PIP: Du Weef

29 juli - H3C: I Love Hiphop jamsessie

30 juli - Zuiderparktheater: I Love Hiphop festival met Cormega (USA), Het Verzet, Jon1st (UK), Skaffa, Eastgarden, McGyver en Haagse acts Lesley, Slay Jones en Skofniks

31 juli - Zuiderparktheater: I Love Hiphop breaking battles & masterclass van Cormega (USA)