Eindelijk is het zo ver: komend weekend is Sniester. Voor het eerst in wat voelt als eeuwen kunnen we weer een heel weekend genieten van tientallen bands, elkaar sufbeuken in de moshpit en een overdosis aan decibellen tot ons nemen. Voor wie het nog niet helemaal weet, hebben onze redactieleden alvast wat acts op een rijtje gezet die je absoluut niet mag missen.

Wodan Boys

Thomas van der Want kennen we van Niko en vroeger van Soul Sister Dance Revolution. Mikkie B Wessels komt dan weer uit Taymir. Voeg daar de ritmesectie van Son Mieux aan toe en we hebben Wodan Boys. De band met de naam geleend van Van Kooten en De Bie is echter geenszins vergelijkbaar met de eerdergenoemde bands. Harder, rechter voor zijn raaper en vooral compromislozer en bozer. Keihard door de bocht vliegend en alles kapotslopend. Hier moet je bij zijn, dan ga je geheid stuiterend de nacht in.

Zaterdag, 23,15 uur, Zwarte Ruiter

Hang Youth

We leven in rare tijden, je kan wel zeggen dat er een boel aan de hand is. De woningmarkt is verziekt, het OV is allesbehalve openbaar, Shell is volgens de eigen website een prima bedrijf en we worden massaal bedreigd door de grote K(apitalisme). In die twee kamers van ons is niet een goed idee ontstaan, maar daarvoor hebben wij Hang Youth. De recht voor z'n raap punkband die voortkwam uit The Don't Touch My Croque Monsieurs en nu een soort superheldenstatus heeft verworven (maar geen status als die van Batman, want dat is een fascist) in de vaderlandse muziekscene. Zaterdagavond eerst naar de Zwarte Ruiter en daarna met zijn allen de barricades op! Alles moet beter!

Zaterdag, 20.15 uur, Zwarte Ruiter

High Hi

Eindelijk kunnen we ongegeneerd op z'n Ian Curtis dansen op High Hi. Dit is zo'n band waar je na het beluisteren van 'Daggers' weet: dit wil je niet missen. Dit Belgische trio weet moeiteloos melancholische wave richting pop te wenden om daar ook nog een alternatieve saus van funk over te gieten. Heerlijk puntige nummers die van begin tot eind boeien. En nog lang blijven kleven.

Zaterdag, 22.00 uur, September

The Indien

Het is alweer even geleden dat we The Indien op een podium in het Haagse hebben gezien. Reden te meer om hierbij te zijn. De alt-pop band is tegenwoordig de wereld aan het veroveren vanuit Londen, maar maakt gelukkig wel tijd voor ons favoriete feestje. Ze staan in de kleine zaal van PAARD, dus zorg dat je er op tijd bij bent. Het kan nog wel eens druk worden… Bij nader inzien, blijf lekker weg. Meer plek voor ons.

Zaterdag, 19:45 uur, Paard Kleine Zaal

MOYO

Het wordt zaterdag heerlijk wakker worden met MOYO, die dan het dagprogramma van Sniester openen. Je kater van de Sniestervrijdag sijpelt langzaam je hoofd uit met dank aan de hypnotiserende melodieën van Raoul Verhoven op de toetsen. Maar het is niet alleen maar wegdromen; deze band begeleidt de overgang van je Haagse bakkie naar je eerste biertje en Jady van Zijl, Yaniv de Jong en Max van Dijk beuken je wakker op bas, gitaar en drums. Frontvrouw Mila Stips neemt je via haar vocalen mee je bed uit, de festivalwereld in en zonder dat je het doorhebt sta je alweer te dansen.

Zaterdag, 13.00 uur, Tattoo Garden

Niko

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat we de EP-release van 'Melk' in de Zwarte Ruiter bezochten. Maar nu, een pandemie later, is Niko terug. De Haagse indietrots is keihard bezig met een album, waar ze de echte fans maandelijks over op de hoogte houden via hun eigen podcast. Onverminderd grappig en nog even cynisch als altijd, van de Haagse supergroep kan je altijd op aan. 

Zaterdag, 20.30 uur, September

Burnout Boys

'Tijdens de grote Sniester eindstream hebben we de Burnout Boys al even goed mogen zien vlammen op het podium van het Paard. Iedereen die Dennis Weening mist bij Expeditie Robinson zal moeten toegeven dat hij hier nog beter tot z'n recht komt.  Destijds moesten we op de bank toekijken, terwijl je op deze muziek eigenlijk wil staan te springen in een volle zaal. Nu kan het eindelijk, pak die kans!'

Vrijdag, 22.45 uur, Paardcafé

Smudged

De beste tijd om Smudged te zien is eigenlijk diep in de nacht, op het punt waar het niet meer helemaal duidelijk is wat echt is en wat niet. Maar ook vrijdagavond zullen de dikke synths en opzwepende ritmes van de groene heren en blauwe dame goed vallen. Smudged doet altijd precies waar ze zelf zin in hebben. Gelukkig voor ons leidt dat over het algemeen tot hele vette, dansbare optredens.

Vrijdag, 19.45 uur, September