Ook in april hebben de Haagse artiesten niet stilgezeten. Het zou zomaar kunnen dat de muzikanten door de aanhoudende kou de studio in zijn gejaagd. Het verlangen naar zomers weer klinkt bij veel artiesten door in hun nieuwe muziek. Van muzikale tweeluiken, Anthems, vrolijke meezingers en lyrical music video’s met een statement, er viel genoeg te zien en te luisteren in april. Omdat wij zo aardig zijn bij 3voor12 Den Haag hebben wij hieronder alles mooi voor je op een rijtje gezet. Overzicht!

AAPNOOTMIES

Timor en Victoria

De Haagse zangeres Dinaira Scheffers is de afgelopen maanden druk bezig geweest en brengt eind april als kers op de taart het tweeluik Timor en Victoria uit. Tien nummers van de bedachtzame synth-nederpop die we van AAPNOOTMIES kennen. De eind 2020 uitgebrachte angstige EP Timor wordt in dit tweeluik mooi aangevuld door het hoopvollere Victoria. Onze angsten overwinnen - een mooie weergave van de tijd waarin we ons bevinden.

Dandana

Ever Living

De Haags/Gambiaans/Senegalese band Dandana schuwt een moeilijk verhaal niet. In de korte film Ever Living, onder begeleiding van de gelijknamige single, worden de omstandigheden van immigranten aan de kaart gebracht door het verhaal te vertellen van een jonge Gambiaanse immigrant, die na een zware reis naar een beter leven weer terug moet keren naar zijn thuisland. Zeker de moeite waard voor wat introspectie.

Dimoh

Kumba

De 22-jarige Dimoh komt van origine uit Sierra Leone, maar is ondertussen een doorgewinterde Hagenaar. Of nouja, doorgewinterd, zijn nummers hebben een aardig zomers tintje. De R&B artiest dropte deze maand Kumba, een lekker album vol met makkelijk wegluisterende nummers, ideaal voor op de terassen die weer open zijn.

Horizontal Side Members

Sunny Day en Don’t Let It Take You Away

De mannen van Horizontal Side Members kennen we nog van de februari-editie van de Haagse Nieuwe. Deze maand bracht de band maar liefst twee nieuwe nummers uit: Sunny Day en Don’t Let It Take You Away. Beide nummers zijn vrolijk, catchy en gestoeld op een stevig sixties fundament.

Wilde Kind

Liquid Sunshine

Het creatieve, multiculturele collectief Wilde Kind brengt een tweede nummer uit: Liquid Sunshine. En zonnig is het zeker. Dit nummer, het voorjaarszonnetje en de golven van de zee op de achtergrond. Wij zijn enthousiast.

Ivyvox

Ivyvox

De female fronted Haagse rockband Ivyvox bracht deze maand niet alleen de nieuwe single Tonight uit, maar ook hun eerste EP, genaamd Ivyvox. Dat is vast om het voor ons redacteuren verwarrend te houden. De nineties komen in deze vier nummers tellende EP weer even terug en daar gaan we stiekem best lekker op.

MOYO

What You Want

De psychedelische indiepop band MOYO kennen we natuurlijk allemaal van hun spectaculaire performance tijdens de Club 3Voor12 Den Haag Livestream van februari. Daarna hebben ze zeker niet stil gezeten, wat resulteert in de nieuwe single What You Want. Lekker upbeat nummer dat zeker uitnodigt om de band een keertje live mee te maken. Hopelijk snel!

Yellofox

Fools

De Haagse folkpoppers van Yellofox kijken alvast uit naar de zomer met het uitbrengen van hun gloednieuwe videoclip en single Fools. Een vrolijk meezingertje dat gaat over dromen en hopen op de toekomst – een beetje zoals wij hopen dat het eindelijk lekker weer wordt. Vergeet niet de video te checken!

King Miles

MONO

De Haags-Rotterdamse band King Miles slingert in april hun langverwachte EP de ether in: MONO gaat over het leven in ‘mono’, oftewel; alleen. Na een tijdje stil te zijn geweest bracht het viertal in maart al als teaser de single The Heat uit. De rest van de zesnummerige EP stelt ook zeker niet teleur. Instrumentaal goed in elkaar, soulful met een vleugje indie, en bij tijds lekker upbeat. Alleen zijn is zo erg nog niet met MONO op de achtergrond.

Ava Nova

Paranormal

Ook de Scheveningse Ava Nova laat in april weer van zich horen. In haar nieuwste single Paranormal bezingt ze de struggles van een onzekere relatie. Is de ander wel net zo geïnvesteerd, of houdt ze zich te krampachtig vast aan iemand die niet hetzelfde voelt? Graag een antwoord, want Ava Nova kan geen gedachten lezen – ze is namelijk niet Paranormal.

Graeme James

A Sea of Infinite Possibilities

Een nieuw seizoen betekent bij Graeme James een nieuwe EP. De Nieuw Zeelandse folkzanger is bezig met een vierseizoenen-project. Het lente-album A Sea of Infinite Possibilities verscheen deze maand. Zoals we van hem gewend zijn zet Graeme een rits heerlijke, relaxte nummers neer. Het album staat in het teken van het ontpoppen van de lente, zonlicht en vrolijkheid.

Maxine

Paint it Red

Poprinses Maxine doet het weer. Het was even stil rond de zangeres, maar het nieuwe Paint It Red heeft weer (inter)nationale hitlijst-potentie. Een herkenbaar liefdesverhaal op een lekker deuntje: Justin Bieber kan er nog wat van leren.

The Great Communicators

Oh Oh Oh

The Great Communicators moeten toch ondertussen in de buurt van dat nieuwe album zijn. Deze maand verscheen alweer een nieuw nummer in de lanceerreeks die de band eind vorig jaar startte. En ooh Oh Oh Oh is weer een winnaar. Lekker nummertje man!

Ann King

Do Me This Favor

Singer-songwriter Ann King zei eens tegen ons: "Als je al mijn liedjes uit de productie haalt zijn het eigenlijk countryliedjes. Zelf wil ik ze produceren als RnB en popliedjes, omdat ik daarin meer kan experimenteren." In Do Me This Favor is de country ver te zoeken, dus dat experimenteren is goed gelukt. Zelf noemt ze het een power anthem en dat kunnen wij beamen.

Nyarko ft Rasskulz

Birthday Anthem

De Haagse rapster Nyarko brengt haar eerste single uit, een collaboratie met Rasskulz in Birthday Anthem. Geen taart met kaarsjes, blokjes kaas en stukjes leverworst voor deze dame, zij droomt van het goede leven. Privé vliegtuigen, bubblies, en flink spenden in de dure winkels, was het maar elke dag haar verjaardag. Lekkere beat met niet al te inspirerende teksten. Voor een beetje extra afgunst moet je zeker de clip kijken!

SirG.O & Mr. Mo

Hier en Nu

SirG.O & Mr. Mo, oude bekenden van de voormalige Haagse rapcrew Coup DeVillz snijden in de lyrical muziekvideo Hier en Nu het zware onderwerp van racisme en Black Lives Matter aan. Hoe kan je deel uitmaken van een samenleving dat inherent discrimineert op huidskleur en afkomst? Geen makkelijk onderwerp, wel goede muziek. De clip en het nummer zijn wel het beste samen te bekijken.

ILLERVERSUM

Furse, Mickzz, RapMexx en Miles

Het Haagse hiphoplabel ILLERVERSUM heeft ook zeker niet stilgezeten in de maand april. Nieuwe artiesten, vier nieuwe tracks. Weg Weg, de eerste nieuwe track in jaren van hiphopartiest Furse, het emotionele Welkom, waarin Mickzz ernaar uitkijkt om zijn nieuwe dochter te ontmoeten, Waar is de Tijd van rapper RapMexx en luister ook zeker even naar Realiteit van Miles.

BJND en NO TRIBUTE

Daarnaast bracht BJND, het duo bestaande uit producer Bartjan van den Beukel en rapper Damion Grey, tijdens de super maan het conceptuele album Volle Maan uit. Ook kwam het Haagse label Antilounge met het album NO TRIBUTE als eerbetoon aan Haagse Noise Guru Jan Borchers. De hele #muziekuitdehofstad playlist luister je hier onder.