Het was een knallend debuut die Club 3voor12 Den Haag als Livestream afgelopen maand. Daar konden we het natuurlijk niet bij laten. Ook deze maand sloegen wij van 3voor12 Den Haag weer de handen ineen met PAARD en Paard Café en presenteren we drie Haagse beloftes. Weer middels een Livestream, weer vanaf het grote podium in PAARD en weer vanaf 21:00 uur vanuit je luie stoel te bekijken. Deze keer komen Zuster Zonnebloem, Mariseya en IMBOS onze Covid-sleur doorbreken met wat muzikaal vertier. Een lekker gevarieerd programma, al zeggen we het zelf. En natuurlijk stellen we de acts deze week alvast netjes aan je voor. Met vandaag: Zuster Zonnebloem.

De bandleden lopen erbij alsof ze rechtstreeks van de set van That 70’s Show zijn ontsnapt. Toch is Zuster Zonnebloem pas bij elkaar gekomen in de nazomer van 2019. De band is verenigd door hun liefde voor muziek uit de 60’s en 70’s, en dat is goed terug te horen in hun muziek. In de loop van 2020 brachten de retro muzikanten de singles ‘Outta Control’ en ‘Without Time’ uit. Beide groovy psychedelische liedjes met een hypnotiserend stemgeluid. Dat bleef niet onopgemerkt. Ondanks de beperkte speelmogelijkheden was de band al te zien via een livestream van StudioGonz en ook verschillende nationale radiozenders pikten de singles op en lieten de band live in de uitzending spelen.

Deja Vu

En toen, alsof het een goed voornemen was, lanceerden ze begin dit jaar hun nieuwe EP ‘Deja Vu’. Naast de eerder uitgebrachte single ‘Outta Control’ zijn nog drie nieuwe nummers te horen. In dit vervolg komen de psychedelische klanken duidelijk nog uitgebreider tot uiting en laat Zuster Zonnebloem een goed gevoel voor ritme zien. Insiratiebronnen als the Grateful Dead, Jefferson Airplane en Pink Floyd, zijn ook te herkennen in de klanken van de EP.

Een kersverse aanwinst

Zuster Zonnebloem knalde vorig jaar uit het niets de muziekscene in met hun vintage geluid, maar wie is deze act eigenlijk? De band bestaat uit Lars Douma, Rick van Loon en Timo Verlaan, en is tot stand gekomen op de Herman Brood Academie. Tot voor kort maakte de Haagse Luna Becking furore als frontvrouw, maar deze maand nog maakte de band bekend afscheid te nemen van de zangeres, die dus ook te horen is op de singles en EP. Gelukkig staat de vervangster al in de startblokken. Hanneke Brunekreeft is de nieuwe zangeres die de band komt versterken. Wij zijn heel benieuwd hoe zij de zanglijnen deze zondag gaat neerzetten.

Laat je zondagavond 28 maart 2021 verrassen door deze nieuwe band in een oud jasje. Vanaf 21:00 uur bij de tweede corona-proof editie van Club 3voor12 Den Haag op het Grote Podium van PAARD. Meld je hier aan voor de gratis livestream!