Alweer is er een nieuwe maand van dit krankzinnige culturele jaar voorbij. En hoewel de podia voorlopig nog even gesloten blijven, hebben Haagse makers wel méér te doen dan sneeuwballen gooien of over de boulevard flaneren. Herrijs je net uit je lockdown-grot en ben je benieuwd wat je hebt gemist de afgelopen weken? In Haagse Nieuwe brengen we je een lijst van de nieuwste Haagse hits. Met deze maand onder andere: AAPNOOTMIES, LESLEY en la loye. Schuif aan bij het banket en luister mee in onze #muziekuitdehofstad Spotify playlist.

AAPNOOTMIES

Drukte Van De Mens

Er gaat niets boven een dosis AAPNOOTMIES om de dag mee te beginnen. Het nieuwste nummer van de Haagse band weet de levendigheid van de stad en de sociale dynamiek van inmiddels vervlogen tijden perfect te vangen. Drukte Van De Mens is een mooie single om bij weg te dromen.

AVA NOVA

Voices

Na haar release met Mispoes en NICK.ILL.SON vorige maand had Robin Dirksen, aka AVA NOVA nog meer moois voor ons in petto. Haar nieuwste muziekvideo vertelt het verhaal achter het nummer Voices, dat we eerder al op haar album 'Poppy but Unpolished' konden horen.

Horizontal Side Members

Distance (The Lockdown Song)

Dat de lockdown niet alleen maar voor coronakilo’s, maar ook voor veel creativiteit kan zorgen, bewijst Horizontal Side Members met Distance (The Lockdown Song). Een single die is geschreven tijdens de eerste lockdown, opgenomen tijdens de tweede. Een nummer over hoop en optimisme, met een nostalgisch sausje à la Beatles.

Tim Bredze

Arrhythmic Life Syndrome

Producer en muzikant Tim Bredze bracht afgelopen maand niet alleen zijn album ‘Thunder’ in fysieke vorm uit, maar trakteerde ook op een gloednieuwe EP genaamd Arrhythmic Life Syndrome. Perfect voor fans van experimentele hip-hop, drumbeats en analoge synths.

Eelco ft. SOME

Bitterzoet

Eelco, onder andere bekend van het voormalige duo Rät N FrikK en zijn eigen EP Oude Ziel Eeuwig Jong, sloeg voor Valentijnsdag de handen ineen met zangeres Som Schouten, aka SOME. Met Bitterzoet laat de Haagse zanger en rapper zich van zijn lieve kant zien.

Tom Wavy

Spend my Days

Ook Tom Wavy blijft lekker doormusiceren dezer dagen. De akoestische versie van Spend my Days van het duo tipten we laatst stiekem al. Goed nieuws voor de fervente streamers onder ons: de studioversie van de single is sinds kort ook op je favoriete platforms gedropt.

Mariseya

Go Kolo

Singer-songwriter Mariseya combineert haar liefde voor afrobeat en R&B in een eigen, dansbare stijl. In de nieuwste track van de Haagse, Go Kolo genaamd, komen haar Ghanese roots duidelijk naar voren. Wij kunnen het niet anders beschrijven dan catchy as f*ck.

LESLEY

Foreign Exchange

We moesten er even op wachten, maar eindelijk is het zover: het nieuwe album van LESLEY, Foreign Exchange, is een feit. De plaat zit bomvol lekkere 90´s hip-hop en heeft een fijne internationale bite door de samenwerking met de Amerikaanse Noah Jones. “We global, baby!”

Crashing Bats

Princess

Als echte muzikale ‘veelpleger’ kon de alternatieve rockband Crashing Bats wederom niet ontbreken in ons maandoverzicht. De nieuwste single Princess van de groep heeft koninklijke riffs en de tekst is anno februari 2021 zéér toepasselijk: “I want the sun to lick my face.”

la loye

I only hear you in my song

Liever een tandje zachter? Dan hebben we het nieuwste nummer van la loye voor je in de aanbieding. Na de release van I’m still asleep in december komt de groep, met lo-fi songwriter Lieke Heusinkveld aan het roer, nu met I only hear you in my song. Naar eigen zeggen een van de meest intieme en eerlijke nummers van de band.

Yellofox, DiTCH, St. Solaire en Tess Merlot

Verder kwam Yellofox deze maand met een debuutplaat, genaamd Tomorrow will be gone, it’s sad to know but this is today. Een voorproefje op het album was tijdens onze clubavond reeds te horen. DiTCH maakte een fenomenale comeback met de EP Coldfoot, Alaska, incluis drie nieuwe tracks, en ook St. Solaire en Tess Merlot kwamen met nieuw werk. De hele #muziekuitdehofstad playlist luister je hiernaast.