De Haagse Popweek krijgt in deze tijd een iets andere invulling. Optredens, opgenomen, op een kantoor. Popradar, PAARD en 3voor12 Den Haag sloegen de handen ineen voor een idee dat totaal niet geïnspireerd is op de Tiny Desk Concerts van NPR: De Bureau Show. Op het kantoor van de directeur van PAARD gaven vier artiesten een klein optreden. Wij stelden deze artiesten een aantal vragen. Met in deze editie: OLIVIA.

Wie ben je?
Ik ben Olivia, en dit is mijn backing-vocaliste Louise. 

Kan je jouw muziek in één zin omschrijven?
Melancholische lo-fi indie.

Wat heb je net gespeeld?
Ik heb net mijn nieuwe single 'Bitter Or Sweet' gespeeld en het liedje 'Friendship Is Over'. De clip voor 'Bitter Or Sweet' is net uit.

Waarom moeten mensen naar jouw optreden kijken?
Louise vertelt: Het is sfeervolle rustige muziek. De muziek neemt je helemaal mee. Bijna alsof je in een andere dimensie zit. Zo mooi.

Hoe kut was dit jaar?
Ging wel prima eigenlijk. Ik heb heel veel tijd gehad. In de lockdown heb ik 'Bitter Or Sweet' geschreven. Verder heb ik veel tijd gehad om nieuwe muziek te schrijven. Ik zat heel erg in een bubbel, dus echt nieuwe inspiratie heb ik niet gehad. Maar het was wel goed om te schrijven. Ik heb wel weer zin om op te treden eigenlijk.

Wie wint de Haagse Popprijs?
Ik hoop dat The Indien wint in de categorie Beste Clip. Oh, en Dax. Ik hoop dat Dax wint. Ik vind haar muziek zo fijn. Ik zet het vaak aan als ik thuis bezig ben.

Ben je bij de Haagse Popnacht en waar kijk je naar uit?
Ik zou er graag bij zijn! Even kijken of het kan. Ook kijk ik uit naar de workshops in de Haagse Popweek.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina