De Haagse Popweek krijgt in deze tijd een iets andere invulling. Optredens, opgenomen, op een kantoor. Popradar, PAARD en 3voor12 Den Haag sloegen de handen ineen voor een idee dat totaal niet geïnspireerd is op de Tiny Desk Concerts van NPR: De Bureau Show. Op het kantoor van de directeur van PAARD gaven vier artiesten een klein optreden. Wij stelden deze artiesten een aantal vragen. Met in deze editie: Melle de Boer.

Wie ben je?
Melle de Boer.

Kan je jouw muziek in één zin omschrijven?
Wow, moeilijke vraag... Eeh, muziek voor de mensen!

Wat heb je net gespeeld?
Twee Nederlandse liedjes die ik nog niet heb opgenomen. Ik heb heel wat Nederlandse liedjes geschreven, daar wil ik binnenkort wat mee gaan doen. Het is voor het eerst dat ik in het Nederlands schrijf, hiervoor altijd in het Engels.

Waarom moeten mensen naar jouw optreden kijken?
Dat moeten ze helemaal niet. Als ze andere dingen te doen hebben moeten ze dat zeker doen. Die fase is voorbij, aandacht hoeft niet. Ik had gewoon niet zo heel veel anders te doen, daarom ben ik hier. Maar mensen moeten achteraf maar zeggen of het de moeite waard was om te kijken.

Hoe kut was dit jaar?
Corona was gelukkig bijzaak, naast mijn dochtertje (die tijdens het korte interview vrolijk door de foyer van Paard rondspringt, red.) heb ik ook een zoontje gekregen. Daar ging mijn aandacht naartoe, niet naar die ‘virusonzin’. Ik vind het virus zelf trouwens geen onzin, dan kom je ook weer in zo’n hoek. Maar alle aandacht die het virus opvroeg ging aan mij voorbij.

Wie wint de Haagse Popprijs?
Ik weet ook helemaal niet wie genomineerd is. Maar ik neem aan dat ik wel genomineerd ben… Hmm... (De Boer werpt een blik op de lijst van genomineerden, red.). The Indien ken ik wel, die moeten maar winnen!

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina