De Haagse Popweek krijgt in deze tijd een iets andere invulling. Optredens, opgenomen, op een kantoor. Popradar, PAARD en 3voor12 Den Haag sloegen de handen ineen voor een idee dat totaal niet geïnspireerd is op de Tiny Desk Concerts van NPR: De Bureau Show. Op het kantoor van de directeur van PAARD gaven vier artiesten een klein optreden. Wij stelden deze artiesten een aantal vragen. Met in deze editie: LESLEY.

Wie ben je?
Ik ben LESLEY, geboren en getogen in Den Haag. Achter PAARD, in de Schilderswijk, op de Hoefkade. En ik ben nu fulltime bezig met mijn muziek, om te kijken of het wat gaat worden en waar het naartoe gaat leiden.

Kan je jouw muziek in één zin omschrijven?
90s Hip Hop, maar dan in 2020. Punt. Ik kan het niet anders omschrijven.

Wat heb je net gespeeld?
Net tijdens mijn tweede optreden ever heb ik twee nummers gespeeld. Eentje heet ‘Karlovačko’, vernoemd naar een biermerk uit de Balkan heb ik me laten vertellen. En het andere nummer is ‘Be Lonely Without You’. Die twee ga ik ook op Spotify gooien. Een vriend van mij, Joeri Jager (Playground Zer0, red.) heeft de beats gemaakt.

Waarom moeten mensen naar jouw optreden kijken?
Wil je Hip Hop, wil je goede muziek, en wil je Nederlanders zien die met Amerikanen samenwerken? Dan moet je mij volgen. Er komt heel veel aan binnenkort. Veel buitenlandse collabs heb ik al staan, die komen binnenkort uit. Er komt veel gave shit aan. Ik ben zeker iemand die je moet checken.

Hoe kut was dit jaar?
Zo… Heel gek. Het was een vervelend jaar. Maar qua muziek had ik veel tijd om mijn ding te doen. Een geluk bij een ongeluk. Ik kon me super focussen op mijn muziek nu. In onze studio kwam iedereen ineens opnemen, iedereen heeft tijd. Het was ondanks alle problemen voor ons een creatief jaar.

Maar voor de meeste mensen is het supersaai deze periode. En ook de horeca, ik hoor het om me heen, veel mensen hebben hun baan verloren. Ja, het was een heftig jaar. Maar we zijn er nog, we gaan door!

Wie wint de Haagse Popprijs?
Veel van de genomineerden ken ik niet, my bad, moge de beste winnen! Ik ga in ieder geval proberen om bij de uitreiking te zijn.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina