In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Ava Nova & Friends @ Paard

Van een kijkje in de ziel tot Mispoes tot 'Ramen'. Ava Nova is met hun dromerige synthpop alweer een aantal jaartjes één van de oogappeltjes in de Haagse scene met als nieuwe mijlpaal: debuutalbum Poppy But Unpolished. En zoals we van frontvrouw Robin Dirksen gewend zijn, gaat dit niet gepaard zonder een ongepolijst feestje waarop jij en al haar vrienden zijn uitgenodigd; OONA, Aymar Torres, Sticky Barbie, Mispoes, DJ Friss en Espresso Records vieren op het podium de releaseshow mee. Zal de band na deze avond het warme nest definitief verlaten? Voor 5 euro in de kleine zaal krijg jij het antwoord.

Event

Wild Rooster Festival - Winter Edition @ Grote Markt

Terwijl het terras van de Grote Markt nog overhoop ligt, rest ons niets anders dan de warme gezelligheid aan de binnenkant op te zoeken. En wat werkt daarbij beter dan een flinke dosis gratis live rootsmuziek gecombineerd met niet-gratis bier & BBQ? Inderdaad! Wat Wild Rooster in de zomer kan, kan het festival met een extra lading whole lotta heat in de winter net zo goed. Arkansauce (VS), Def Americans, Westbrook Parker, Handkerchief (BE), Dead Elvis & His One Man Grave en Rockabilly III toveren Zwarte Ruiter, Café September en Hoender en Hop om tot een, naar hoe de organisatie het treffend beschrijft, kleine hel.

Event

I Saw The Deep EP release @ Musicon

Heavy scfi-fi rock geinspireerd op het mystieke. Dat wekt toch op zijn minst je nieuwsgierigheid? Dat van ons in ieder geval wel. Daarom spraken wij de heren van I Saw The Deep in de aanloop naar deze releaseshow van hun EP Vimana. Terug van weggeweest belooft de band een feestje met live een extra dimensie.

In het voorprogramma is daar nog ruimte voor de progressive metal van Temple Renegade, die eind 2019 zijn debuutalbum heeft uitgebracht. Een avond vol nieuwe harde muziek dus, en dat voor een klein bedrag van 5 euro. 

Event

Grauzone @ Paard en omstreken

De beste post-punk, de verste new wave en alles noir. Dat is een goede beschrijving van Grauzone. Dit jaar met twee leden van Sonic Youth (Lee Ranaldo en Thurston Moore), Lowlands-bevestigde act Shame, hottest thing from Dublin sinds Fontaines D.C. The Murder Capital en nog veel en veel meer. Fuck me wat een line-up. Wij gaven al tips. Check het, koop kaarten, laat je betoveren.

Event

Voorronde Talent Event @ Popradar

Muziek is geen wedstrijd, je kan toch niet mensen beoordelen op vocale kwaliteiten. Schei uit. Toch is Talent Event een heel leuke springplank voor jonge muzikanten. Dit weekend beginnen de voorrondes en zaterdag is de voorronde voor de singer-songwriters in Popradar. JoazFrancesco GoiaAina Qvist en Teddy Macrander staan in deze voorronde. Vooral de laatste twee artiesten zullen elkaar kennen, ze zaten immers samen in Something Like Sunshine. Slechts 1 van de acts mag naar de finale in PAARD. Spannend. Kom kijken wie misschien wel de Haagse Bob Dylan is.

Event

Gluren Bij De Buren @ huiskamers

Shit, hier moeten jullie zelf een programma uitstippelen. Er is zo. veel. keus! De Fagot In De HoofdrolBirds On StringsZanger Esdor en ga zo maar verder. Niet normaal veel opties, en dat allemaal bij mensen thuis. Gewoon in de woonkamer. Verder niks. Gewoon op visite gaan en een optreden zien. Lekker zeg. Zelf zijn we erg benieuwd naar Jeroen Zingt Sonneveld (Hoogkarspelstraat 68A om 12:00, 13:30 en 15:00) maar dat zijn wij. Geniet ervan, en maak je keuze!

Event