We schreven al eerder over alle vette dingen die Future Intel doet en wat er allemaal nog in het vooruitzicht ligt. Iedere week live-streamt het platform meerdere artiesten vanaf hun eigen website en social mediakanalen. Maar wie staat er eigenlijk achter de camera? Wij spraken af met medeoprichter Wouter van Driel, die we eerder al kenden van Ethereal Music, om hem de Oh Ja Joh?!-vragenlijst voor te leggen.

Naam
Wouter van Driel

Geboortedatum en -plaats
Ik ben geboren op 2 januari 1986 in Voorburg, dus ik ben geen echte Hagenees. Ik heb heel lang midden in de stad gewoond, dat was handig met draaien en muziek maken, maar daar we zijn ons huis uitgezet. Omdat ik mijn studio in huis had en we nog wel eens een kleine afterparty hielden, kregen we klachten van geluidsoverlast. Dus nu woon ik weer in Voorburg. Eigenlijk ook wel lekker rustig.

Heb je huisdieren?
Nee, daar heb ik geen tijd voor. Ik zou wel graag een hond willen, maar ik ben bijna nooit thuis, dus dat is zielig.

Wat doe je aan sport?
Ik sport wel veel. Ik heb een racefiets en ik probeer twee à drie keer per week een flink rondje te maken. Daarnaast fitness ik ook. Ik heb altijd veel gekitesurft, daar heb ik ook les in gegeven, maar dat komt er helaas niet meer zo vaak van. Wel echt een mooie sport.

Wat is je beste gewoonte?
Wat een kutvraag… Ik denk dat ik heel loyaal ben. Als ik ergens voor ga of als je iets aan mij vraagt, dan gaat dat ook gebeuren. No matter what.

Wat is je slechtste gewoonte?
Daar heb ik er denk ik meer van. Ik denk dat ik de lat vaak heel hoog leg voor mijzelf en dat ik dat dan bij anderen ook doe. Dus dat ik eisen aan mensen stel die helemaal niet haalbaar zijn.

Voor welke actie schaam je je het meest?
Ik was met een van mijn werkgevers een weekend naar Hamburg geweest en de laatste avond had ik het met een aantal collega’s heel erg bont gemaakt. Dus ik lag pas net te slapen, toen we alweer moesten verzamelen voor de bus. Mijn kamergenoot heeft mij ook gewoon niet wakker gemaakt. Iedereen zat al in die bus en ik werd door de receptie uit mijn bed gebeld. Toen heb ik echt binnen vijf minuten al mijn spullen gepakt en me aangekleed, ik stonk ook echt nog helemaal naar alcohol. Ik moest echt als een soort 'walk of shame' die hele bus door, want er was natuurlijk alleen achterin nog een plekje. En iedereen zat me onderweg boos aan te kijken of uit te lachen. Dat was wel gênant.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Heel veel. Ik hou wel van koken, maar dan alleen voor andere mensen. Ik eet vaak alleen en dan laat ik wel vaak dingen bezorgen. Het liefst pizza of toko. Ik haal altijd mijn kip-cashew bij Toko Eddo, die is echt goed.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Koffiedrinken. Ik ben zwaar koffieverslaafd. Ik ben sowieso geen ochtendmens, maar zonder koffie word ik helemaal niet wakker. Meestal drink ik zo’n drie bakkies en dan tegen een uur of twaalf word ik wakker.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
Ik heb er denk ik twee waar ik het meeste kom, dat zijn Het Magazijn en PIP. Dat vind ik echt de leukste plekken in Den Haag en daar kom ik ook altijd bekenden tegen.

Wat zou je willen veranderen in Den Haag?
Er zijn genoeg kroegjes, barretjes, restaurants, daar is Den Haag echt wel chill voor, maar ik zou wel graag zien dat er wat meer ruimte komt voor clubs of andere vette initiatieven in die trant. In Rotterdam heb je bijvoorbeeld het Keilencafé, zoiets kan ik wel echt waarderen. In Den Haag heb je steeds minder. Het surfdorp is weg en zelfs het Zwarte Pad begint te commercialiseren met steeds meer bedrijfsfeestjes. Maar echt clubfeesten waarvoor ik, en anderen denk ik, naar het strand zou gaan, dat zie je steeds minder. Dan heb je alleen PIP en Het Magazijn over, dat vind ik best karig voor een grote stad.

Wat is je stamkroeg?
Het is niet echt een kroeg, maar dan zeg ik toch Bleyenberg, vooral Het Magazijn. Ik kom er nu niet meer zo heel veel, maar ik woonde er om de hoek en toen was ik er wel een paar keer per week te vinden. Ik hoop dat dat na corona allemaal weer wat makkelijker kan. Er zijn nu wel avonden met muziek in Het Magazijn, daar ben ik ook wel regelmatig geweest. De sfeer is nu anders, maar ik vind de seated sessions wel heel vet.

Wat is het beste Haagse initiatief?
Ik denk PIP. Zij doen heel veel voor heel veel mensen. Ze hebben bijvoorbeeld Zolderkamer en ze geven vaak een podium aan opkomend talent. Daarnaast geven ze natuurlijk vette feesten. Ja, te veel om op te noemen eigenlijk, ik vind dit gewoon een van de tofste initiatieven van de laatste jaren.

Wat is voor jou de Haagse band van het moment?
Ik vind dat een moeilijke vraag. Dingen die ik op dit moment heel vet vind komen niet echt uit Den Haag. Ik vind wel bijvoorbeeld Legowelt heel erg vet. Dus als ik dan een naam moet noemen is hij het, maar hij is geen act van het moment, hij is echt gevestigde orde die internationaal al heel veel bereikt heeft. Hij is gewoon een genie met synthesizers.

Wat vind je overschat in de Haagse Scene?
Ik vind eigenlijk niet dat iets in de muziekscene overschat wordt, ik vind het eerder andersom!

Wat vind je onderschat in de Haagse scene?
Ik vind dat het soms wel onderschat wordt hoeveel vette artiesten er uit Den Haag komen. Er gaan heel veel mensen uit Den Haag stappen in Amsterdam of Rotterdam, maar andersom komen zij niet zo snel hierheen. Terwijl Den Haag echt wel vette artiesten en plekken heeft. Dus ik denk dat mede doordat we zo weinig clubs hebben, de scene een beetje onderschat wordt.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Sowieso een heel lekker wijf zodat ik de hele dag aan mezelf kan zitten. Nee, ik denk misschien Mark Rutte ofzo. Zodat je een keer mee kunt maken wat hij allemaal over zich heen krijgt en hoe je daar dan mee om moet gaan.

Waar kun je ’s nachts wakker van liggen?
Ik ben sowieso wel een moeilijke slaper, ik lig heel vaak te malen en het kan uren duren voordat ik in slaap val. Ik kan echt alles overdenken. Mijn hele dag, dingen waar ik mee bezig ben, Future Intel, ideeën die ik heb. Echt alles passeert dan.

Welk nummer mag er gedraaid worden op je begrafenis?
Ik heb altijd gezegd dat ze het nummer I Don’t Wanna Miss A Thing van Aerosmith mogen draaien. Dat is een heel apart nummer en zou je misschien niet van mij verwachten. Ik heb die film gezien, Armageddon, en er zijn weinig films waarbij ik een traantje heb gelaten, maar toen dat nummer kwam wel. Dus dat heeft indruk gemaakt. Maar dat is wel al een tijdje geleden, nu weet ik het eigenlijk niet.

Waar luister je de laatste dagen veel naar?
Ik luister vooral veel clubmuziek. Ik ben veel bezig met zoeken naar nieuwe artiesten die wij vet vinden voor Future Intel, dus daarvoor luister ik veel verschillende artiesten. Zamba is eigenlijk onze boeker en ik help hem daarbij. Ik heb de Future Intel sets van Jeans en Spekki Webu & Woody 92 veel teruggeluisterd, die zijn teringhard.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Die heb ik eigenlijk niet echt. Ja ik vind af en toe een fout 90’s feestje heel leuk. Ik kan daar echt heel lekker op gaan.

De top 10 van Wouter

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Ik heb één oorbel. Die heb ik geschoten toen ik nog heel jong was, een paar jaar gedragen en daarna heel lang niet. Tot een paar maanden geleden. Toen dacht ik, ik ga hem gewoon weer pullen.

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Dat was volgens mij het album Thriller van Michael Jackson. Ik vind dat nog steeds een van de allervetste albums ooit.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Daar heb ik echt geen antwoord op. Ik vind dat iedereen altijd zijn dingetje moet kunnen doen en er is altijd wel iemand die het vet vindt. Ik zou nooit zeggen dat een band voor altijd moet zwijgen.

Wat is je voornaamste bron van inspiratie?
Andere artiesten en muziek. Als ik hele vette dingen hoor ga ik het natuurlijk niet namaken, maar ik gebruik dat wel als inspiratie. Dus ik kan er elementen uithalen en ik sample soms ook muziek. Dat hoeft niet uit hetzelfde genre te zijn. Ik gebruik bijvoorbeeld vaak hiphop.

Verwacht je over 10 jaar nog in Den Haag te wonen?
Weet ik niet… ik heb altijd gezegd ik blijf in Den Haag of ik ga naar het buitenland. Maar tien jaar is een lange tijd. Misschien vind ik het tegen die tijd wel heel fijn om in een hutje op de hei te wonen. Weet ik veel. Maar op dit moment trekt niets anders mij dan Den Haag.

De doorgeefvraag van Ruffneck: Goh, hoe is ‘t?
Alles gaat lekker. Ik denk dat ik heel veel geluk heb met Future Intel. Juist nu met corona is het een heel mooi platform voor artiesten om zich toch nog te laten zien. Dus wij hebben het superdruk in tegenstelling tot veel anderen in de scene. Dus ik heb niets te klagen.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Death metal in de ochtend als je wakker wordt of country muziek tijdens het uitgaan?

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina