Vlak voor de ellende uitbrak, zette Magic Moon de Zwarte Ruiter nog even flink op de kop. Een laatste uitlaatklep, voordat de psychedelische rockers, die heerlijk op dreef waren met hun rauwe optredens, zich noodgedwongen moesten terugtrekken. Om de lezers een hart onder de riem te steken, spraken wij voor deze Coroh Ja Joh?! met Wouter Pols vanuit zijn relaxte woonkamer. Met een dosis vrolijkheid belicht de bassist de positieve kanten van de Corona-crisis: "Stiekem komt deze situatie ons goed uit."

Naam
Wouter Pols

Geboortedatum en plaats
2 september 1988 in Hoek van Holland. Ik woon inmiddels in Dordrecht, hier ben ik 3 jaar geleden bij mijn vriendin ingetrokken. Ik ben veel in Den Haag te vinden, omdat een groot aantal van mijn vrienden in Den Haag woont. Daarnaast is het natuurlijk de stad waar Magic Moon is ontstaan.

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Dat was gisteren. Ik douche in principe dagelijks, maar als ik de hele dag thuis zit en niet vies word, vergeet ik heel soms om onder de douche te stappen.

Wat zijn de gevolgen van de Corona-maatregelen voor jouw band?
We kunnen als band geen optredens doen en ook de planning is erg onzeker. We zijn het jaar goed begonnen met veel optredens, waaronder op Stukafest. Stiekem komt de Corona-situatie ons goed uit, omdat we al van plan waren om ons de komende tijd te focussen op het maken van nieuwe nummers. Zonder de druk van constant een optreden op de planning, kunnen we veel relaxter aan ons nieuwe werk beginnen. Ik probeer vooral te profiteren van deze situatie, en de positieve kant te zien.

Hoe zien we jullie weer terug?
Sowieso houden we jullie op de hoogte van al onze plannen op Social Media, en hopelijk kunnen we dit jaar nog spelen op een aantal festivals. We staan gepland op festivals die nog niet zijn gecanceld, dus het is afwachten of één van deze festivals ons eerste optreden na Corona zal zijn.

Hoe ziet jouw quarantaine plek eruit?
Best wel ontspannen eigenlijk. We hebben een buitenplaatsje waar ik in het zonnetje kan zitten, en achter me zie je mijn gitaar hangen waarmee ik veel muziek maak. Ik ben vooral aan het genieten. 

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Ik kom net terug van een vakantie in West-Australië. Op 13 maart ben ik samen met mijn vriendin die kant opgevlogen, toen alles nog nét goed was. Uiteindelijk werd het toch tricky. We zouden op 12 april terugvliegen, maar deze terugvlucht werd gecanceld. Gelukkig hebben we een nieuw ticket kunnen boeken, waarmee we onze reis met ruim 2 weken hebben moeten inkorten. Ondanks dat is die anderhalve week die we daar hebben doorgebracht echt heerlijk geweest. Ik ben nog steeds helemaal zen. Daarnaast is surfen voor mij een goede uitlaatklep. Dat houdt me nog een beetje bewegende en ‘sane in the brain’. Na de reis hebben we 2 weken in quarantaine gezeten, dus sinds kort kan ik weer echt naar buiten.

Heb je nu een broek aan?
Ja, een korte broek. Lekker gemakkelijk. Ik zou het liefst de hele week in dit ding willen lopen en dat doe ik eigenlijk ook, maar als ik naar buiten ga, trek ik toch even een jeans aan.

Ben je bang voor het virus?
Nee, ik ben hier best gerust op. Ik houd afstand, ik raak buiten zo min mogelijk dingen aan en ik probeer hier vooral niet paniekerig over na te denken. Ik moet wel zeggen dat ik de terugvlucht naar Nederland in een overvol vliegtuig best spannend vond, zeker omdat de persoon naast me flink aan het hoesten en niezen was. Gelukkig hebben zowel mijn vriendin als ik niets opgelopen.

Wat zijn je plannen voor vandaag?
De boodschappen zijn gelukkig al gedaan, dus verder heel ontspannen. Ik probeer elke dag concepten te maken voor de band, en daarna ga ik lekker in de tuin zitten, koken en vooral genieten van de dag.

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Ik denk toch wel flink knuffelen met de bandleden. We hebben elkaar onlangs voor het eerst gezien na een lange tijd quarantaine en in combinatie met het houden van afstand, was dat best gek. Daarnaast spelen en terrasjes op met een borrelplankje.

Zijn er ideeën waar je deze periode juist mooi voor gaat gebruiken?
Nieuwe muziek maken, daar is het de ideale tijd voor. Misschien dat er nog een nummer komt over deze situatie. Er ontstaan zoveel emoties vanuit de mensen, dus het ligt voor de hand om daarover iets te schrijven.

Wat kunnen wij voor jouw band doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Ik hoop dat de mensen benieuwd naar ons blijven en het contact met ons blijven voelen. Normaal is er de druk om continu ‘in the picture’ te staan, en nu met het Corona-gebeuren is dat toch minder. Dat zie ik als iets positiefs. We hebben nog geen concrete plannen om een online optreden te geven, maar we zijn altijd in voor een gek idee, dus wie weet.

Wil je tot slot nog iets kwijt aan de lezers?
Groetjes aan alle mensen, stay safe en probeer vooral positief te blijven, want er komen uiteindelijk weer genoeg mooie dingen aan. En ik wil graag nog een shout out geven aan onze boeker Dexter die, ondanks hij in verband met de Corona-crisis tegen muren oploopt, zijn best voor ons doet.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina