Inmiddels is Maxine zich aan het ontpoppen als dé Haagse popprinses. De jonge zangeres had haar eerste festivalzomer in het verschiet toen Covid roet in het eten gooide. Maar niet getreurd, Maxine heeft vandaag wel een nieuwe single uitgebracht. Wij dachten dat dit een uitgelezen mogelijkheid was haar voor de webcam te slepen voor de ALLERLAATSTE Coroh Ja Joh?!

Naam
Maxine Veronique Fransisca van Breukelen, een hele mond vol.

Geboortedatum en plaats
29 januari 1998 in Eindhoven.

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Vanochtend heb ik voor het laatst gedoucht. Ik douche nu vaker in de quarantaine. Dat komt omdat ik nu in deze dagen meer sport dan normaal. Corona heeft mijn sportpatroon positief beïnvloedt. Ik volg een challenge op YouTube van Chloë Ting, een fitgirl op internet.

Wat zijn de gevolgen van de Coronamaatregelen voor jouw werk?
Ik kan niet naar de studio, wat heel jammer is. Ik zou ook op Koningsdag spelen, maar dat gaat ook niet door. Het schrijven gaat wel door. Ik schrijf ook voor anderen, dat kan wel via Zoom/Skype maar het is wel anders. Ik woon wel nog thuis, waardoor ik financieel niet echt een domper heb.

Hoe zien we jullie weer terug?
Er is nu een nieuwe single uit, dat is wel iets hoe jullie mij terug kunnen zien. Verder is het nog even afwachten hoe en wat.

Hoe ziet jouw quarantaineplek eruit?
Mijn quarantaineplek is mijn slaapkamer, ik zit nog op school en kan thuis gewoon aan deadlines werken. Verder zit ik veel op het balkon en laat ik de hond nog weleens uit, waardoor ik wel gewoon buiten kan komen. Ik zie niet veel mensen verder, veel van mijn vrienden wonen in Rotterdam en het openbaar vervoer vind ik nu nog tricky. Ik videobel veel en doe Netflix-parties.

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Ik heb wel momenten gehad waar ik een beetje gek werd. Ik ga meestal muziek luisteren, vooral vrolijke dingen. Verder kan ik veel muziek maken. Ook heb ik wat nieuwe hobby's ontdekt, zoals naaien.

Heb je nu een broek aan?
Een joggingbroek, want comfort is key.

Heb je het virus al gehad/ ben je er bang voor? 
Ik heb wel een keelontsteking gehad, maar toen kreeg ik antibiotica en werd ik beter, dus dat was geen Covid. Ik ben ook niet bang voor het krijgen van de ziekte, maar mijn ouders zijn wel 60-plus, dus ik ben meer bang dat ik hen aansteek.

Wat heb je vandaag gedaan?
Ik had vandaag twee lessen, songwriting en arrangement. Verder heb ik wat fotootjes doorgekeken voor de artwork van de nieuwe single en nu heb ik een interview, haha.

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Mijn vrienden zien, ik wil ze heel graag knuffelen. Verder wil ik de studio weer in en voor anderen gaan schrijven. Mijn hele agenda volboeken met allemaal plannen.

Zijn er ideeën waar je deze periode juist mooi voor gaat gebruiken?
Ik merk dat ik meer ruimte heb om mijzelf te ontwikkelen als songwriter. Voorheen maakte ik zelf akoestische songs en werd er pas gekeken naar de productie als ik met een team zat. Nu merk ik dat ik alleen ook een betere schrijver ben en meer rekening houdt met productie. Verder ben ik er achter gekomen dat ik kan koken, dus dat doe ik best veel.

Wat kunnen we voor jouw bands en projecten doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Mijn liedje heel veel streamen, mijn socials volgen zodat je op de hoogte bent als we weer live kunnen spelen!

Wil je tot slot nog iets kwijt aan de lezers?
Maak een plannetje voor je dag. Zorg dat je een beetje een idee hebt wat je met je dag kan. Al is het puzzelen of naaien, je doet in elk geval iets.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina