Als onofficieel lid van Di-Rect doet Matteo Iannella het best goed. Hij draait al een flinke tijd mee in de Haagse muziekscene en heeft nu ook zijn solo-project Matteo met super soulvolle, glijpop. Maar wie de muzikant nu precies is, weten we eigenlijk nog niet. Geen betere manier om hem te leren kennen dan met een Coroh Ja Joh?!

Naam
Matteo Iannella, ik ben half Italiaans. Mijn moeder is Nederlands maar mijn vader is Italiaans. Hij komt uit een dorpje dat Formia heet, tussen Napels en Rome.

Geboortedatum en plaats
8 januari 1992, natuurlijk in Den Haag. Ik heb even in Amsterdam gewoond tijdens mijn studie, maar daarna weer met gierende banden naar Den Haag gegaan.

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Gister, maar dat was wel pas na een dag of vier. Dat komt niet alleen door Corona-luiheid maar ook omdat ik een beetje last heb van een droge huid dus douchen niet heel goed voor mij is.   

Wat zijn de gevolgen van de Coronamaatregelen voor jouw werk?
Heel veel Call Of Duty, haha. Nee, zonder gekheid. Ik had een heel volle agenda: ik zou naar het Holland Heineken House gaan in Tokyo, ik zou meedoen met de Invictus Games, shows in Ahoy. Allemaal met Di-Rect, maar dat gaat dus niet door. Met Matteo had ik eigenlijk nog niks staan, sterker nog: ik heb van de crisis gebruik gemaakt om mijn muziek te releasen. Ik had al het materiaal al liggen en ik was aan het wachten op een goed release moment. Dat was een no brainer. De Corona-maatregelen hebben voor mij ook wel wat positieve dingen meegebracht. In mijn vriendengroep is iedereen zeer positief en ik heb van acts als PYN en ANNNA gehoord dat ze wel collabs willen doen met mij. Dus het balletje is gaan rollen.

Hoe zien we jullie weer terug?
Als herboren en met korter haar (wijst op zijn gemillimeterde hoofd). Ik hoop wat live dingen te doen met mijn solo-project. Dus ik hoop jullie daar dan ook te zien.

Hoe ziet jouw quarantaine plek eruit?
Ik kan je wel even een rondleiding geven. Matteo staat op en geeft ons een tour langs de Call Of Duty-hoek, woonkamer, zijn homestudio en zijn huisgenoot: drummer Jeroen van Leeuwen. Ook hebben we een dakterrasje waar we een beetje kunnen chillen.

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Veel muziek maken, veel blijven bewegen en mijn oma bellen, bijvoorbeeld. Ik zie weinig mensen fysiek, heel af en toe heb ik een fuck it-momentje, waarop we op gepaste afstand gaan chillen. Dat komt wel weinig voor.

Heb je nu een broek aan?
Ik heb nu een zwembroek aan, het is heerlijk weer.

Heb je het virus al gehad/ ben je er bang voor? 
Ik ben niet bang dat ik het ga krijgen, ik val niet in een risicogroep en ik ken mensen die het gehad hebben en bij hen was het ook niet zo vreselijk. De kans dat je het hebt is als je naar de cijfers kijkt ook niet heel groot.

Wat heb je vandaag gedaan?
Ik ben naar het tuincentrum geweest om plantjes te kopen voor op het terras. Verder heb ik gewerkt aan de track met PYN.

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Ik denk dat ik eventjes keihard uit mijn pan ga. Echt even gek, een flink technofeest om de hele boel in te halen. Ik mis dat wel, de tandjes.

Zijn er ideeën waar je deze periode juist mooi voor gaat gebruiken?
Mijn soloproject en het onderhouden van relaties die normaal gesproken een beetje zouden verwateren. Ik wil me ook meer gaan focussen op schrijven. Ik wil voor andere artiesten liedjes gaan schrijven en daar echt mijn brood mee verdienen. 

Wat kunnen we voor jouw bands en projecten doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Mijn plaat op repeat zetten op Spotify, daar doe je me een heel groot plezier mee. Het zou vet zijn als mensen mijn tekst zouden kennen als ik weer eens speel na deze crisis.

Wil je tot slot nog iets kwijt aan de lezers?
Blijf vooral hoop houden en blijf geduldig met elkaar. 

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina