Het zijn rare tijden. Het coronavirus waart rond en we moeten zoveel mogelijk binnenblijven. Festivals en concerten zitten er even niet in. Om het leed een klein beetje te verzachten, pakken wij de laptop erbij om via de webcam aan vrienden en bekenden van de site te vragen hoe zij deze tijd doorkomen met een speciaal voor de gelegenheid samengestelde vragenlijst. Vandaag: Lesley Warendorff, zanger en gitarist van The Limiters en medeorganisator van het Scheveningse HipFest.

Naam
Lesley Warendorff

Geboortedatum en plaats
20 juli 1988

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Vanochtend nog, nouja vanmiddag eigenlijk. Ik heb de eerste week dat ik thuiszat niet heel regelmatig gedoucht moet ik eerlijk zeggen, maar ik probeer het nu wel elke dag te doen.

Wat zijn de gevolgen van de Corona-maatregelen voor jouw band en Hipfest?
Met The Limiters hadden we een klein toertje door Nederland op het programma staan en dat gaat nu niet door, dus dat is wel heel erg jammer. HipFest is uitgesteld. We hebben nu als nieuwe datum 12 juni en we hopen heel hard dat het dan wel doorgaat! Wel spannend zo dicht na de einddatum van de maatregelen, maar als het door kan gaan zou het wel vet zijn als we een van de eerste festivals zijn.

Hoe zien we jou/jullie weer terug?
Met HipFest dus hopelijk in juni, zoals het nu op de planning staat. Het festival zou dan in de originele setting doorgaan met dezelfde bands. Met mijn bandje zijn we nu aan het kijken of we de toer kunnen verplaatsen naar september of oktober. We merken wel dat veel optredens al vooruitgeschoven worden naar het voorjaar van volgend jaar, want het najaar loopt al snel vol.

Hoe ziet jouw quarantaine plek eruit?
Daar zit ik nu, mijn woonkamer, en die is nog nooit zo netjes geweest! Ik heb hem geloof ik al honderd keer opgeruimd en schoongemaakt, je moet toch wat he? Ik woon alleen in een klein huisje, dus dan komen de muren af en toe wel op je af.

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Ik ben nieuwe liedjes aan het schrijven, want daar heb ik nu de tijd voor. En ik ben deze week aan het online shoppen geslagen. In de eerste weken had ik het wel druk, toen moest ik bijvoorbeeld dingen regelen voor HipFest en al mijn muzieklessen afzeggen. Ik ga nu liever niet naar de supermarkt, in plaats daarvan ga ik nu naar de groenteboer en andere lokale winkeltjes. Ik vond het zo raar om te zien dat de supermarkten helemaal leeg waren, maar dat daar alles er gewoon was.

Heb je nu een broek aan?
Ja! Al is dat toeval. Ik heb net ook een andere meeting gehad. Anders had ik nu waarschijnlijk een comfortabele joggingbroek aangehad.

Heb je het virus al gehad of ben je er bang voor?
Ik heb het virus nog niet gehad, althans, dat kun je niet echt uitsluiten natuurlijk. Ik ben ook niet bang om het te krijgen, al ga ik nu liever niet naar de supermarkt. Dat is nu echt zo'n Pacman gevoel, waar je met een grote boog om iedereen en alles heen moet.

Wat heb je vandaag gedaan?
Ik heb aangifte gedaan bij belastingdienst, muziek geluisterd en ik had net een vergadering over een project in juni en over HipFest. Verder heb ik aan een opzet voor een nieuw liedje gewerkt vandaag. Ik denk dat ik zo op de bank ga belanden.

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Ik denk dat een heleboel mensen zich helemaal gaan bezatten! Ik denk dat ik ook wel ergens een drankje ga doen, maar me ook weer organisatorisch bezig ga houden. Onder andere met HipFest, maar ik doe ook programmering voor livemuziek in de Maatschappij in de Keizerstraat.

Zijn er (nieuwe) ideeën waar je deze periode juist voor gaat gebruiken?
Ja ik ben wel nieuwe liedjes aan het schrijven. Het is fijn dat ik deze tijd daarvoor kan gebruiken. Normaal doe ik dat in de zomer, als ik geen werk heb.

Wat kunnen we/lezers/fans voor jouw band/project doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Ze kunnen ons natuurlijk volgend op Facebook en Instagram, zowel HipFest als The Limiters. Verder weet ik het eigenlijk niet zo goed, gewoon geduld hebben denk ik.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina