Het zijn rare tijden. Het coronavirus waart rond en we moeten zoveel mogelijk binnenblijven. Festivals en concerten zitten er even niet in. Om het leed een klein beetje te verzachten, pakken wij de laptop erbij om via de webcam aan vrienden en bekenden van de site te vragen hoe zij deze tijd doorkomen met een speciaal voor de gelegenheid samengestelde vragenlijst. Vandaag: Floortje van der Kooy, bekend van Alison's Fall. En halverwege komt haar kat Ted ook even een kijkje nemen.

Naam
Floortje Nyma van der Kooy. N-y-m-a, dat is een Tibetaanse naam. Ik heb geen Tibetaanse roots, maar mijn ouders reisden vroeger veel en vonden het een mooie naam.

Geboortedatum en -plaats
28 juni 1993 in Voorburg. 

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Net. Want ik heb net gesport en daarna wil ik wel douchen.

Wat zijn de gevolgen van de Corona-maatregelen voor jouw band?
We hadden een paar shows staan en die zijn gewoon gecancelled. En we zijn heel erg aan het schrijven dus we wilden repeteren maar een van onze bandleden woont in Amsterdam en heeft geen rijbewijs. Die zou dan met het ov moeten en dat is nu ook niet chill. Daarbij mag je ook niet met zoveel mensen samen zijn, dus we schrijven gewoon door en kijken het nog even aan, hopelijk wordt het binnenkort weer makkelijker. Hoe dat schrijven gaat? Dat doe ik met mijn broer. We sturen dan gewoon wat dingetjes heen en weer. 

Hoe zien we jou/jullie weer terug?
Dat ligt eraan hoe het gaat, misschien wel online, via streaming. We zijn aan het kijken of we een repetitie kunnen streamen met nieuw materiaal, laten zien hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Maar met zijn allen repeteren is nu dus nog moeilijk voor ons. En als de quarantaine is afgelopen komt er snel nieuw materiaal. Het gaat wel echt heel hard. Pepijn is keihard bezig met ideeën maken en ik ben bijna iedere dag bezig met teksten schrijven en wat opnemen op die ideeën. Als het zo door gaat komt er misschien wel een album.

 

Hoe ziet jouw quarantaineplek eruit?
Daar kijk je nu naar (Floortje beweegt de camera in het rond, red.), dit is mijn huisje. Ik ben hier aan het werk en kan ondertussen lekker naar buiten kijken. 

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Daar is het al te laat voor. Nee hoor. Ik schrijf wel veel in een dagboekje. Ik kan soms wel iets te veel gefocust zijn op het nieuws, dan probeer ik alles te volgen en daar word je wel gek van. Dus als mijn hoofd heel snel gaat met gedachtes schrijf ik het maar even op. Verder maak ik veel muziek, ik schilder wat, lees veel. En ritme erin houden.

Heb je nu een broek aan?
Ja ik heb een broek aan. Ik heb afgesproken met mezelf en mijn vriend dat we overdag normale kleding aandoen. Na het eten mag dan de joggingbroek aan.

Heb je het virus al gehad of ben je er bang voor?
Ik weet niet of ik het al gehad heb, misschien wel, dat zou wel chill zijn. Ik ben niet perse bang dat ik het zelf zou hebben, maar wel dat anderen in mijn omgeving die al een beetje ziek zijn ofzoiets het krijgen. Dat vind ik wel eng. 

Wat zijn jouw plannen voor vandaag?
Ik heb gesport, ik ga zo nog wat zang opnemen. Wassen, de afwas. Zo rock 'n' roll!

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Nou, ik had al een idee. Ik ben eind juni jarig en als dan alles hopelijk weer een beetje normaal is, kan ik mijn verjaardag vieren en dan wil ik een Disney-karaokeparty geven. Ik hou wel van Disney-liedjes en als ik jarig ben, vind ik dat ik dat wel mag zingen. En iedereen moet dat dan gaan zingen.

Zijn er nieuwe ideeën waar je deze periode juist mooi voor gaat gebruiken?
Muziek schrijven dus. En nu ik extreem veel thuis zit, heb ik steeds ideeën om het huis op te knappen. Dat is niet altijd wat mijn vriend heel erg relaxed vindt volgens mij want dan wil ik weer ergens plankjes ophangen of heb ik het idee om het balkon helemaal op te knappen.

Wat kunnen wij lezers voor jouw band doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
We hadden niet heel veel shows staan dus we missen wel wat maar niet extreem veel, omdat we al van plan waren om in deze periode te gaan schrijven. Ik denk: blijf onze muziek streamen en vergeet ons vooral niet. En dat geldt misschien niet eens voor mijn band maar voor alle Nederlandse acts die nu thuiszitten en echt in de problemen zitten. Wij hebben het geluk dat we niet veel optredens hadden maar anderen hadden dat wel. Dus vraag vooral Nederlandse bands aan op de radio en koop hun merchandise als ze dat hebben. En ga Bandcamp af voor Nederlandse bandjes en koop daar dingen als je die acts wil steunen.

 

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina