"Metalcon komt terug", zo kopten wij in oktober. Het festival voor de liefhebbers van het hardere werk, was na een paar jaar afwezigheid weer aangekondigd en zou als vanouds plaatsvinden in het altijd gezellige Musicon. Toen brak de welbekende pleuris uit en nu zitten wij al geruime tijd thuis te hopen op beter nieuws. Voor Dennis Kuiper, die zijn festival gecanceld zag worden is deze appel nog net wat zuurder dan voor de gemiddelde thuiszitter. Dus spraken wij met hem af via de webcam voor een Coroh Ja Joh?!

Naam
Dennis Kuiper

Geboortedatum en -plaats
21 juni 1991 in Den Haag

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Vanochtend, ik werk gewoon nog, vanuit huis weliswaar, maar mijn ochtendroutine is praktisch hetzelfde gebleven. Ik sta even laat op, douche, zet een bakkie en ga achter mijn laptop zitten. Geen veranderingen daarin eigenlijk. Thuiswerken deed ik elke week al een dag, dus dat ben ik ook wel gewend. Het is wel lastiger in de communicatie, op kantoor kon je gewoon wat vragen aan een collega, nu moet je die persoon bellen. Dat zorgt weleens voor problemen omdat de een op een ander moment pauzeert dan de ander.

Wat zijn de gevolgen van de Corona-maatregelen voor jouw werk?
Die spreken wel voor zich eigenlijk. Ik zou Metalcon weer organiseren, dat zou in mei plaatsvinden. Helaas zijn alle evenementen tot 1 juni gecanceld en moest ik dus ook Metalcon cancelen. Daar had ik zelf al redelijk wat geld ingestoken; merchandise, posters, flyers, online promotie, dat soort dingen. Dat is wel een zure appel, want dat is een flink bedrag dat uit mijn eigen zak kwam.

Hoe zien we jou/jullie weer terug?
In principe willen we volgend jaar Metalcon weer organiseren. Ik moet even kijken hoe dat financieel rond komt maar daar ga ik wel vanuit. De tickets van dit jaar blijven geldig voor volgend jaar. We zijn een klein festival met tweehonderd bezoekers, en we zijn natuurlijk ook afhankelijk van Musicon. Hoewel ik wel denk dat zij er uit zullen komen. Ik ben ook positief wat betreft Metalcon, maar het was voor mij wel een klap toen het definitief niet door zou gaan.

Hoe ziet jouw quarantaineplek eruit?
Dat is gewoon mijn huis, haha. Ik zit in een appartement op de hoogste verdieping met mooi uitzicht en een balkon. Alles doet het en het is niet dat ik in een kamertje van twintig vierkante meter zit. Dan zou ik wel helemaal gallisch worden. Ik zit hier wel helemaal alleen, dus het is veel bellen. Normaal ga je vijf dagen in de week naar je werk, en doe je in de avond een bakkie ergens. Nu gaat dat niet, soms ga ik naar mijn ouders om de sleur te doorbreken.

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Ik ben veel aan het werk. Ik ben sinds kort begonnen met mijn eigen kledinglijn, daar ben ik wel wat tijd aan kwijt. Verder ging ik voorheen weleens naar de sportschool, want er komt zoveel aan dat je ook aan het buikje moet denken. Maar nu heb ik hier wat gewichten staan waar ik weleens naar grijp. Ik knal nu ook vaker een filmpje aan of begin aan die serie waar ik nog niet aan begonnen was. Ik denk dat zo'n beetje iedereen Netflix aan het uitspelen is.

Heb je nu een broek aan?
Ja, wel een korte broek want het is erg warm. 

Heb je het virus al gehad of ben je er bang voor?
Ik ben niet echt bang om het te krijgen. Ik houd me zo veel mogelijk aan de regels en zoek de mensenmassa zo min mogelijk op. Even afkloppen, maar ik heb nog nergens last van gehad. Mijn ouders vallen allebei in de risicogroep, en mijn moeder is ook wel een beetje angstig. Maar ik houd afstand en ga niet langs als ik me niet goed voel.

Wat zijn jouw plannen voor vandaag?
Ik ben langs mijn vader geweest en heb daar gegeten. Verder werk ik natuurlijk. In het weekend ruim ik meestal op en draai ik een wasje, de standaard dingen. Soms spreek ik op afstand af met vrienden, of kijken we met z'n tweeën een filmpje. Je leert de vrijheid die je had meer te waarderen.

Wat is het eerste dat je gaat doen als alles weer normaal is?
Er zijn heel veel dingen die ik wil doen. Ik ben al een hele tijd aan het denken over het boeken van een vakantie. Dus ik ga kijken of ik een ticket kan boeken. Of, als het lekker weer is op een terrasje gaan zitten met vrienden.

Zijn er nieuwe ideeën waar je deze periode juist mooi voor gaat gebruiken?
Ik ben begonnen met mijn eigen kledinglijn genaamd Omegawear, daar heb ik wat tijd in gestoken. Ik ben van huize uit designer van applicaties en dergelijke dus ik ben nu bezig met het in elkaar zetten van een webshop.

Wat kunnen wij lezers voor jouw werk doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Er is een initiatief opgezet dat mensen oproept een Metalcon-shirt te kopen. Ik heb nu 110 shirts liggen en als ik die kan verkopen zou dat een hoop schelen. Zo'n shirt kost vijftien euro en voor mensen die in de buurt van Den Haag wonen ben ik ook niet te beroerd om het in de bus te gooien. Als iedereen met zo'n shirt dat dan aantrekt naar de volgende editie van Metalcon, kunnen er domme grapjes gemaakt worden over wat een kuteditie dit was, haha.

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina