Langzaam, heel langzaam, lijkt de wereld weer een beetje te normaliseren. We mogen binnenkort weer bier drinken op het terras, naar de bioscoop en uit eten. Helaas ziet het er voor de concertzalen iets minder rooskleurig uit. Zo ook voor het Paardcafé. Wij spreken programmeur Connor Boshuijer over hoe het nu gaat met het muziekcafé, wat de plannen zijn en hoe hij zijn quarantainetijd doorbrengt. Spoiler: er is heel wat aan het veranderen in ons geliefde Paardcafé.

Naam
Connor Johannes Leonardus Boshuijer, mijn ouders dachten één naam is niet genoeg.

Geboortedatum en plaats
15 april 1995 in Delft

Wanneer heb je voor het laatst gedoucht?
Vanmiddag gewoon, na het hardlopen.

Wat zijn de gevolgen van de Corona-maatregelen voor het Paardcafé?
Ik moest eigenlijk meteen heel veel shows afzeggen, dus dat was heel vervelend. En nu is het gevolg natuurlijk vooral dat we dicht zijn, in plaats van drie avonden en nachten per week open. Dus dat heeft best ver strekkende gevolgen. We zijn nu aan het kijken wat we kunnen doen en hoe nu verder. Een locatie als het Paardcafé kan de 1,5 meter afstand niet waarborgen, zeker niet in de nacht. Opengaan zit er voor ons niet in. We hebben tot nu hoe heel veel geklust, maar dat is op een gegeven moment ook klaar.

Hoe zien we het Paardcafé weer terug als dit voorbij is?
Compleet nieuw als het goed is! We hebben heel veel geschuurd, geverfd en verbouwd, dus het zal voor veel mensen een complete verrassing zijn. We zijn nu aan het kijken naar de mogelijkheden voor een livestream vanuit het Paardcafé. We hebben al één DJ-stream gedaan en dat soort dingen willen we wel vaker gaan doen. Dat is het enige wat je kunt met zo’n locatie, het is niet zo dat we eten maken en mensen het af kunnen halen. Bij PAARD hebben we wel de pop-up store waar mensen koffie af kunnen halen én merch van Haagse bandjes kunnen kopen.

Hoe ziet jouw quarantaine plek eruit?
Ja dat is eigenlijk veelal thuis. En dus in het Paardcafé tussen heel veel verfkwasten en schuurmachines. Het is fijn dat ik gewoon kan werken, dan heb ik in ieder geval wat te doen.

Hoe zorg je dat je niet gek wordt?
Ik ben veel aan het sporten en ik probeer mezelf wel bezig te houden door te lezen en veel films en series te kijken. Ik doe dingen die al lang op mijn lijstje stonden, ga af en toe een wandeling maken, dat soort dingen. Vooral lekker bezig zijn helpt heel erg merk ik.

Heb je nu een broek aan?
Ja, ik heb elke dag een broek aan eigenlijk. Ik heb nog niet in mijn onderbroek op de bank gezeten eigenlijk. Ik werk ook deels vanuit huis en heb een eigen label waar ik mee bezig ben. Ik ben echt productiever als ik gewoon een broek aantrek en aan de tafel ga zitten, in plaats van op de bank. Ik denk dat er weinig mensen zijn die productiever zijn in hun onderbroek…

Heb je het virus al gehad of ben je er bang voor?
Ik denk niet dat ik het heb gehad, maar dat kan ik niet zeker weten. Ik heb wel flinke griep gehad vlak voordat Corona uitbrak. Ik ben zelf niet bang om het te krijgen, al vind ik de berichten over de longbeschadiging die permanent kan zijn wel eng. Ik was mijn handen veel en houd mijn afstand van iedereen. Ik ben dus wel voorzichtig, maar ik ben er niet angstvallig voor.

Wat heb je vandaag gedaan en wat ga je nog doen?
Ik heb vandaag hardgelopen en ik heb wat werk gedaan voor mijn label, Blindsided Records. Filmpjes editen en dat soort geneuzel. Ik had hier net nog een Skype-interview over met mijn compagnon. Straks ga ik avondeten en op de bank Netflix kijken. Misschien dat ik daarna nog wat ga lezen en dan ga ik lekker mijn bed in. Dat is eigenlijk een beetje mijn standaard dag geworden. Het is zondag he? Je vergeet het al snel…

Wat is het eerste wat je gaat doen als alles weer normaal is?
Ik denk dat ik dan met al mijn vrienden een biertje ga drinken. Ofwel in het Paardcafé, dat moet ik zeggen natuurlijk, of op de Grote Markt. En zo snel mogelijk naar een concert, dat mis ik heel erg! Vier maanden geleden had ik nog zo’n gevoel van ‘weer een concert’, omdat ik vijf dagen per week naar muziek stond te luisteren. Nu wil ik zo graag weer!

Zijn er ideeën of projecten waar je deze periode juist mooi voor kunt gebruiken?
Ik ben weer meer gitaar gaan spelen, want ik heb toch niet zo veel te doen. Verder gebruik ik deze periode vooral om nieuwe informatie op te doen. Zo ben ik een aantal boeken aan het lezen over de muziekindustrie om mij hier nog meer in te verdiepen.

Wat kunnen lezers voor het Paardcafé doen om hier zo goed mogelijk uit te komen?
Als we iets op Facebook zetten altijd liken, dat helpt natuurlijk. En ze kunnen bij de pop-up store in PAARD totebags kopen van het Paardcafé, dat helpt ook. Natuurlijk allemaal kijken, reageren en vragen stellen als we een livestream doen. Lekker interactief meedoen. En als we weer opengaan natuurlijk massaal naar het Paardcafé komen, dat helpt het meest!

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar info@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina