Terwijl de stad langzaam oranje kleurt, trakteren wij jou alvast op onze 7 tips voor The LIFE I LIVE. We gooiden de diverse podia, gevarieerde line up en uiteenlopende mening van de redactie in de blender en voilà. Een smaakvolle mix als stevige basis voor een voldaan festivalgevoel. Geef hieraan nog je eigen draai, voeg de exclusieve bonustip toe, and you’re good to go!

1. Pip Blom

Deze rising star met een missie opent op het hoofdpodium. Pip Blom, die vorig jaar nog op onze eigen stage stond, beleefde een ongelofelijk jaar. Airplay op BBC radio 6, lovende kritieken en een Europese tour in het voorprogramma van The Breeders. De band onder leiding van zangeres Pip (joh?) lanceert op 31 mei debuutalbum 'Boat'. Op Lange Voorhout een voorproefje van deze springerige indierock.

Lange Voorhout 1 / 19:00 uur

Koningsnacht

2. JEANS

Trek een sprintje naar Kerkplein om je mee te laten voeren door de deephouse / techno van Gino ‘JEANS’ van Dam. Als ook koffiemeisje bij de PIP, oprichter van Laserfest en Powerhouse, én programmeur bij Whoosah Beachclub kun je verwachten dat stilstaan bij deze Haagse DJ absoluut geen optie is. Een fijne vibe in de oranje gloed van de ondergaande zon, gaan wij van uit.

Kerkplein / 19:30 uur

Koningsnacht

3. Sef

Het is even stil rondom de rapper. Zijn laatste album ‘Excusez moi’ verscheen in 2017. Excuses aanvaard. Nieuw materiaal is onderweg. Wij nieuwsgierige aagjes pakken daar graag iets van mee, dus op naar Lange Voorhout. Uiteraard geeft Sef vast ook de gelegenheid mee te zingen met zijn bekende hits. En wie weet duikt heel toevallig zijn maatje Bokoesam nog op.

Lange Voorhout 2 / 20:45 uur

Koningsnacht

4. 54 Gang

Aanstormend talent, dat maakt ons blij. In de Paap wist deze vrolijke en speelse formatie één van onze redactieleden flink te charmeren. Het Haagse 54 Gang, bestaande uit Juulz, Jack Faded, Dolphin Dims en Jowflow, laat je met de bouncende nederhop gegarandeerd… uhm… bouncen. Hop, in de urban flow door naar het Buitenhof.

Buitenhof / 22:30 uur

Koningsnacht

5. One White Dog

De Koningsnacht tips sluiten wij af met de ontspannen bluesrock van de maar liefst zevenkoppige formatie One White Dog. Strijk neer bij Hofvijver, haal nog een biertje (of iets anders natuurlijk!) en laat je verrassen door het samenspel van deze ervaren rotten. Hét perfecte momentje voor zowel de bijkomers van de avond als de opladers voor de nacht.

Hofvijver / 00.00 uur

Koningsnacht

6. Ava Nova

Op Koningsdag verschijnt op het hoofdpodium Ava Nova, hot en Haags. Deze act rondom Robin Dirksen bracht begin februari debuut EP ‘As You Please’ uit. Met melancholische teksten verpakt in een swingende melodie toont de zangeres haar kwetsbaarheid. Een poppy sfeer om heerlijk mee op te starten (of uit te brakken).

Lange Voorhout 1 / 13.30 uur

Koningsdag

7. Thijs Boontjes

Het vaakst genoemd door de redactie, en daarmee last but not least, Thijs Boontjes. Ondersteund door zijn Dans- en Showorkest maakt de muzikant met een eigenzinnige combinatie van humor en muzikaliteit het levenslied hip. Met debuutalbum ‘Geen Achttien Meer’ tourde de band al door het hele land. Een overtuigende show op Lange Voorhout is verzekerd.  

Lange Voorhout 1 / 16:00 uur

Koningsdag

BONUS

Een exclusieve bonustip; ons eigen feestje op de Hofplaats. Ook dit jaar heeft Club 3voor12 in samenwerking met het Paardcafé een eigen podium. A. Rose, Moon Tapes, The Hazzah, Van Common en The Mighty Breaks maken hierop jouw festival experience compleet.

Hofplaats / 13.00 - 19:00 uur

Koningsdag