Jong talent, de Haagse muziekscene staat of valt er mee. Jarenlang was de Skooltainer van The LIFE I LIVE een meetpunt: welke jonge honden moeten we in de gaten gaan houden? Dit jaar neemt Popradar het voortouw op de 26ste, met een eigen podium genaamd Radar Live Talents. Dit jaar nemen muzikanten Remco Visker en Janneke Nijhuijs het voortouw, ondersteund door Popradar Music Support, met een eigen podium genaamd Radar Live. Veel van de acts die op het podium staan kennen we al, maar toch gaan we ze allemaal even langs. Wie zijn de zeven acts die vanavond (17 april) in de Paap staan, en op 26 april op het Buitenhof? Zitten er al parels tussen?

INSIDE ELECTRON

Wat zegt de bio: "Harder rocken dan je voorbeelden, is het devies van deze Haagse formatie, die dan ook met gepaste overmoed U2, Editors en Nothing But Thieves hun hielen laten zien. Debuutsingle ‘Dark Sister’ dendert alvast dik over ze heen."

Klinkt als: Oké, dit is voor velen misschien een stap te ver, maar kunt u de Haagse band Starcatcher nog herinneren? Zo een beetje. Met een hoop U2 erbij.

Acquoy

Wat zegt de bio: "Niet uit de Betuwe – waar het dorpje Acquoy ligt verscholen – maar gewoon uit Den Haag komt dit piepjonge viertal stevig rockende fans van Jimi Hendrix, The Rolling Stones en Herman Brood."

Hoe klinkt het? Heel erg opgefokte Thin Lizzy (met blazers?!) en een beetje dezelfde grootse gebaren als het Haagse Speakeasy. Kijken of dit live over zichzelf heenraast of overeind blijft.

D.Phanton

Wat zegt de bio: "De Haagse rapper D.Phanton bakt zijn eigen beats en die swingen als een liaan in de jungle. Je kunt hem nog kennen als lid van urbancrew RWMG, of al van zijn recente debuutsingle ‘Standby’."

Wat vinden wij ervan? Wel nice! Goede flow, fijne productie. Onze hoofdredacteur zingt al jaren "Als ik pull up met me team, ga je mee met de squad" van RWMG, dus het zit waarschijnlijk wel goed bij D.Phanton. 

Coocoo

Wat zegt de bio: "Energieke Haagse punkrockers die inspiratie putten uit voorbeelden als Billy Talent, The Clash, Paramore, Jack White en Rise Against. Een band die graag wil rocken maar ook nog iets te zeggen heeft dus. Frontvrouw Nynke steelt de show."

Wat horen wij? Dat klinkt energiek! Een pakkend refreintje, fijn vervormde zanglijntjes die meegeschreeuwd kunnen worden. Klinkt inderdaad een beetje als The Clash. 
 

Crashing Bats

Wat zegt de bio: "‘Willen jullie meer of minder Crashing Bats?,’ zou de presentator na afloop van hun Radar Live-optreden kunnen vragen. ‘Meer!,’ luidt dan ongetwijfeld het antwoord. Meer van die lekker bonkige Haagse rock met hemelse damesvocalen!"

Wat vinden wij ervan? Dit klinkt dan weer meer als Paramore dan bijvoorbeeld Coocoo. Vuige gitaren en puike productie, ook zo'n bandje dat we graag live aan het werk gaan zien. Wel handig dat elk liedje wordt afgetikt door de drummer, ook op plaat. 

Teddy Macrander

Wat zegt de bio: "Verstild en bloedmooi zingende Haagse helft van countryfolkpopduo Something Like Sunshine, maar ook solo actief in hetzelfde genre. Op Radar Live laat ze zich begeleiden door een van de andere bands."

Wat vinden wij? Teddy kennen we natuurlijk al. Super breekbare countrypopliedjes, net als bij Something Like Sunshine. Hopelijk komt Teddy boven het rumoerige The LIFE I LIVE publiek uit, al speelt ze wel met een band ditmaal. 

54 Gang

Wat zegt de bio: "Bouncende nederhop van vrolijk viertal uit Den Haag met happy stemmende namen als Jack Faded, Juulz, Dolphin Dims en Jowflow, live bijgestaan door de elegante DJ Emaurrosa. Kijk uit, sloopgevaar!

Klinkt als? Vrolijk en speels als Jacin Trill, bij wie Juulz hoorbaar inspiratie trekt. Een deel van 54 Gang stond als op een Club 3VOOR12 Den Haag-editie en Jack Faded was de vorige Oh Ja Joh?! Ja, we hebben ze al in de smiezen.