In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Spinvis @ Mauritshuis

We schreven er al over, het Mauritshuis heeft een eigen platenlabel gesticht. Drie artiesten brengen songs uit over een van de schilderijen in het museum. Of Merol en Harrie Jekkers een lied schrijven over 'De Stier van Potter' of 'Het Puttertje' is nog niet bekend maar Spinvis heeft wel al een song af. Erik de Jong zingt over 'Het Meisje Met De Parel' van Vermeer. Om dit extra jeu te geven geeft de zanger een mini-show in de foyer van het museum. Daarnaast mag een select gezelschap daarna mee met de zanger om zijn nummer 'De Parel' in de gouden zaal van het museum te aanschouwen. Om hier bij te zijn moet er deelgenomen worden via de link hieronder.

Event

 

Tommy Tornado & The Clerks @ Zwarte Ruiter

Zin om een flinke pot te skanken? Ska-grootheid Tommy Tornado komt naar de Zwarte Ruiter. Blazers, off-beat aanslagen, knalsfeer en keihard feesten, dat is het devies. Met een begeleidingsband genaamd The Clerks komt de saxofonist naar Den Haag. Eerder is de koperblazer al op het podium te bewonderen geweest bij verschillende reggae-grootheden en niet voor niets want Tornado staat bekend als een van de soulvolste en funky-ste saxofonisten in het genre. Geheid een feestje.

Event

 

Maaike Ouboter @ Nieuw Kerk

"Ik mis je, ik mis je en mis je en mis je." Maaike Ouboter brak ooit lang geleden door bij het programma 'De Beste Singer-songwriter van Nederland' met dit nummer. Zij is een van de meest bijgebleven artiesten van die jaargang, en dat is knap want zowel Michael PrinsJeroen KantJudy Blank en Lucas Hamming deden dat jaar ook mee. Nu staat de singer-songwriter in de Nieuwe Kerk. Mooie locatie en mooie, Nederlandstalige, liedjes. Zwijmelen voor gevorderden.

Event

 

Yourstage Urban Open Mic @ Musicon

Je kan op zaterdagavond geld uitgeven, maar je kan ook geld verdienen. Nouja, als het wel snor (november, grappig) zit met jouw gevoel voor urban. Als je een beetje kan rappen maar je kans op €100, of een eigen videoclip. Inschrijven kan via: 0638824832. En als je gewoon wilt genieten van al het Haagse Urban-talent, dan kom je voor een euro binnen.

Event

 

Luminize @ Paard

Als je al een keer in het voorprogramma van Golden Earring stond, en ook twee keer in die van Nena, dan wil je ook wel eens zelf wat. Daarom staat het Haags-Kroatische viertal van Luminize zaterdag helemaal alleen in de kleine zaal van Paard. De rockkoninginnen deden het aardig deed bij The Voice of Holland, maar live klinkt de groep rondom de zussen Orosi natuurlijk veel lekkerder.

Event

Het Magazijn x House of Boys @ Het Magazijn

Een inclusief feestje waarvoor Het Magazijn de handen ineen slaat met House of Boys. Laat je verrassen op een extravagante maar toch intieme elektronische reis in een van de bekendste kelders van Den Haag. Voor €5 vooraf of €10 aan de deur kan je genieten van de line-up met Lake HazePrincess-K en Deirdre Direktor. Twee huisregels: geen foto's en lief zijn #goodnightoutcampaign

Event