In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Rootsriders, Tribute2BobMarley @ Paard

Zin om vol overgave op te gaan in legends als; ‘I Shot The Sherriff’, ‘Jamming’ en ‘No Woman No Cry’? Dan mag je deze nieuwe tribute aan Bob Marley van Rootsriders zeker niet missen. Met de show ‘Legend35’, wordt een ode gebracht aan het album ‘Legend’ dat in 2019 (1x raden) 35 jaar bestaat. Dit verzamelalbum dat 3 jaar na de dood van de king of reggae werd uitgebracht, is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de best verkochte albums allertijden. Reden genoeg voor weer een ultiem reggaefeestje.

Event

Garden Mum @ Zwarte Ruiter

Garden Mum is een band vol inspiratie en ambitie. Krap 2 jaar bezig, 3 producties en een volgend EP’tje in de loop. Met de nieuwe track ‘Surf N’ Turf’ verzorgt de garage-surf-punkband een energieke single release; harde drums, een brullende bas en ruizende gitaren. En om het spektakel kracht bij te zetten hebben de mannen maar liefst 3 support punkbands op hun show uitgenodigd; Total Seclusion (hardcore skatepunk), Alfred and the Disappointments (in-your-facepunk) en Switchboard (rauwe garagepunk).

Event

De Microclub @ Magazijn

Geen punkliefhebber? Dan is daar nog de mogelijkheid van De Microclub. Het fenomeen 'microclubben' is de week van je afdansen in de vroege avonduurtjes. De deephouse, techno en melancholische melodieën in een jazz sausje worden de vloer op geslingerd door Pitto. Op het wereldwijde web vooral geprezen om zijn grote hit ‘Feeling’ en het winnen van de Grote Prijs van Nederland in 2009, maar inmiddels 10 jaar verder heeft de DJ een lading nieuwe verrassingen in pitto.

Event

Goldband: Dun Smeren Geld Verdienen (EP Release) @ PIP

Neem zaterdagavond vooral die Uber naar de PIP, want als we de mannen van Goldband mogen geloven, wordt dit er eentje voor in de boeken. Milo, Karel en Boaz komen met de release van hun allereerste EP Dun Smeren Geld Verdienen. Volgens de eventpagina kunnen we een muzikale mengelmoes van Haagse Markt house meets bouwmarkt pop verwachten. Wat dit mag betekenen kun je op de avond zelf waarschijnlijk het beste ondervinden. Een feestje wordt het ongetwijfeld. Want wanneer PIP er speciaal een platenlabel voor heeft opgericht móét het wel goed zijn, toch?

Event

 

Het Magazijn x Submarine . BAKK: SFV Acid + Tala Drum Corps

Dit feestje in het Magazijn gaat wél door tot in de late avonduurtjes. Het vernieuwde Submarine en het Magazijn slaan de handen ineen voor een echt Haagse labelnight. Deze avond is de aftrap van een hele serie labelavonden met uitsluitend Haagse Labels. BAKK bijt het spits af. Reken op kunstige geluiden van onder andere namen als SFV Acid, Randstad en The Social Lover.

Event

Mister Pretty -25 jaar- Jubileum show + Spring Tide @ Paardcafé

Toch liever iets met gitaren? De britpop/rockband Mister Pretty viert zijn jubileum in het Paardcafé. En terecht, want wanneer je al vijfentwintig jaar samen muziek maakt, vraagt dit zeker om een feestje. Uiteraard met alles erop en eraan, inclusief special guests. Tevens spelen de mannen nog een laatste keer als Charmin' Quarks een aantal oude nummers. Om de avond te openen speelt rockband Spring Tide. De muziek van deze Haagse jongens bevat niet enkel rockinvloeden, maar ook new-wave, alternative en een vleugje dance.

Event