3voor12 Den Haag

Singlerelease Garden Mum

"We zijn zo'n leuk pad ingeslagen."

Garden Mum brengt komende vrijdag, in de Zwarte Ruiter, een single van de nieuwe EP, Surf N' Turf uit. De garagerockband is nu al een kleine twee jaar bezig met het maken van muziek. De EP, die al eind maart uitkwam, is het derde wapenfeit van de band. Naar aanleiding van de singlerelease belden wij even met zanger/gitarist Guus Rijnbeek.

"Toen wij begonnen met Garden Mum, namen wij gelijk een live-EP op. De reacties daarop waren zo goed dat wel daarna vrij snel de studio ingingen voor ons album The Power Project. Na die plaat hebben wij nog twee singles uitgebracht 'Pablo' en 'Up On The Road', met name na die tweede kregen wij heel veel positieve reacties." Die reacties zorgden ervoor dat de band direct door wilde gaan met opnemen. "Met de nieuwe EP willen we nog wat supertoffe gigs binnen slepen, overal en nergens. We hebben onze primeur in de Zwarte Ruiter nu te pakken, dat is altijd een droom geweest. Nu hopen wij door te stoten tot het Paard, of festivals als Sniester."

"Omdat we zo'n leuk pad zijn ingeslagen, met onze garage-surf-punk hebben wij het idee dat we heel veel inspiratie hebben.",  vertelt Guus ons. "De sfeer binnen de band is zo goed dat we eigenlijk constant nieuwe muziek aan het schrijven en opnemen zijn. We willen binnenkort nog een EP'tje op gaan nemen." 

Op de vraag wat het publiek te wachten staat vrijdag is Guus duidelijk. "We hebben uit onze eigen kringen een aantal heel leuke voorprogramma's weten te strikken. Dat zijn Total SeclusionAlfred And The Dissapointments en Switchboard. De show die je kunt verwachten bevat de zelfde energie die we normaal brengen en daarnaast hebben wij een hoop nieuwe stickers en nieuwe t-shirts. Als je die koopt help je ons met het bewerkstelligen van een album op vinyl, want dat is echt heel duur om te maken." 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12