In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Heir & New Dosis Audio @ Paardcaf├ę

Bij 3voor12 Den Haag denken we vaak dat alle genres wel een keer gedaan zijn. Tot er een band als Heir opduikt met de term DIY-pop. De do-it-yourself-cultuur lijkt mijlenver van populaire muziek. De Britten bedoelen hiermee muziek in eigen beheer uit te brengen. We vergeven de verwarring tussen 'independent' en 'do-it-yourself' maar. Bij het beluisteren van lichtvoetige track 'After Forever' hoor je duidelijk de invloed van Geoff Swan (HAIM). Hier kan best wel een band van proportie uitkomen, de potentie is er zeker. Support is van New Dosis Audio. Je weet wel, die Haagse band die eveneens barst van de potentie en onlangs is bevestigd voor Schollenpop

Event

Life I Live @ Haagse Binnenstad

Koningsnach, de uitgekozen avond om zonder reden stomdronken naar de binnenstad af te dwalen. Of wel, met de weersverwachting en het Life I Live festival is er genoeg te beleven. Of je nou voor een veelbelovende act als Pip Blom , dancefenomeen Palmbomen II of eigenaardige rapper Donnie komt. Op Life I Live is er voor ieder wat wils. Zelfs de nieuwe Haagse lichting is vertegenwoordigd met een podium op het Buitenhof. Vind je alles wel leuk? Met onze tips kom je er in ieder geval doorheen.

Event

Udigo, Max Abysmal & Lewski @ Het Magazijn

Wil je een flinke partij doorgaan, maar niet dronken genoeg voor een slappe hap? Wat dacht je van scherp blijven met Lewski, Udigo & Max Abysmal? Deze househelden gaan door tot 's ochtends vroeg, dan ben je in ieder geval klaarwakker voor de dagprogrammering van het Life I Live festival. Misschien nog een rommelmarkt meepakken. Na een avond Magazijn ben je tot alles in staat. Todat je compleet instort natuurlijk.

Event

Life I Live @ Haagse Binnenstad

En op zaterdag gaat The Life I Live gewoon verder. Genoeg leuk podia. En op de Hofplaats draagt 3voor12 Den Haag zelf ook een steentje bij met 5 acts.

De enige clubavond in de buitenlucht is dit jaar met A. ROSE (electro-pop), Moon Tapes (noir-pop), The Hazzah (post-psychedelisch), Van Common (tussen new wave en shoegaze) en The Mighty Breaks (garage-pop) als afsluiters.

Event

Loevesteinsessies #9: Red Queens & White Rabbits @ De Klarist

Liever niet in het centrum tijdens koningsdag? Of gewoon nog een avond doorknallen? Bij Kafe De Klaris zit je dan goed. Lang niet meer op de Loevesteinlaan, wel lekker alternatief. Laat je verrassen door Giovanna's Zoo (verhalende muziek om bij te lachen), The Pool Of Tears (instrumentale eenmansband), Whiskers EP (artistieke eenling met band en 'mystery guest') en Starfish (rock uit loopers). Het is pas zaterdag, dus zondag hoef je niets. Twee dagen op rij feest, lekker gaan!

Event

PIP Koningsstaat 2019

PIP + Koningsdag = Koningsstaat. Ook in 2019. De aller, aller, allerlaatste kaarten zijn nog te koop (hieronder klikken). Voor wie echt nog niet genoeg kan krijgen van dit weekend kan je bij Strandpaviljoen de Staat tot 04:00 blijven springen. Als Duindorp wakker is fiets jij pas naar huis!

// LINE-UP
Dekmantel Soundsystem
LYZZA
Paula Tape
Mairo Nawaz
Klup Tropicana
Manami
Julien Simmons
De Het Boaz
Steven van Lummel & David Schoch

Event