In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Jean Paul Rena @ Zwarte Ruiter

Blues, roots & rock ’n roll: Jean Paul Rena staat donderdag in de Zwarte Ruiter. Onder begeleiding van Kit Carrera (drums), Remco Visker (gitaar) en Michael Baumgarten (bas) brengt hij zijn mix van rootsrock, boogie & originele blues ten gehore. Met een rauwe stem en een sound die tussen Elvis en Jimmie Rodgers hangt is de Haagse blueslegende een fijne donderdagavondbesteding voor menig gitaarliefhebber. 

Event

 

Index / Sonic Waves @ Zahara Cocktailbar

Het is lente! De zon schijnt! Het is 16 graden! Zin in een strandfeestje? Index slaat de handen opnieuw ineen met Sonic Waves en keert terug naar de Zahara Cocktailbar voor een avond experimentele IDM. Line-up: FeryneMomentum Lost, Generate (DJ set) en Dayo.

Twijfel je nog? Entree is gratis!

Event

Loevesteinsessies #8 @ Kafee de Klarist

Ben je de Grote Markt een keer zat? Zin in film en live muziek? Dan zit je vrijdag bij Kafee de Klarist goed voor de Loevesteinsessies. In editie #8 worden geanimeerde films getoond begeleid door live muziek. Op het programma: Styloclash The Movie or: Who’s Afraid of the Solid Colored Cubes (een DIY No-budget Electro-Punk/Hiphop productie volledig gemaakt op een Android-telefoon door Lama Toch Waaien) en Stekkerdoos - Kalender (een handgeïllustreerde film begeleid door live muziek van Jessie Hoefnagel). No Hope (Ruben du Pon) zal het geheel voorzien van live desperate rock.

Event

Club 3voor12 Den Haag #58 @ Paardcafe

Club 3voor12 Den Haag: muziek van eigen bodem, soort van. Deze editie staan met VXUY, The Bad Tones en LE MOTAT drie bands op de planken.

VXUY zet als viertal een show neer die niet alleen om de muziek draait, de mannen nemen ook een lichtshow meeThe Bad Tones. Oorspronkelijk uit Letland, inmiddels voor 75% geïntegreerd in Nederland, laten hun drummer invliegen. Niet uit Den Haag, wel de moeite waard: LE MOTAT. Een band rond Tato Wesselo die we lenen uit Utrecht. Nederlandstalig, moeilijk te typeren, oordeel zelf maar…

Event

Memphis Maniacs @ Paard

Voor een aaneenschakeling aan mashups kan je een middagje surfen op het internet, maar je kan ook naar de Memphis Maniacs. Kaartjes voor de grote zaal zijn nog beschikbaar. Het vijftal uit Nijmegen combineert alles van AC/DC tot Queen, en van Eurythmics tot Skrillex. Niks geen vooropnames op playback, alles helemaal live. Best mooi toch?

Event

Artsy Festy Royals III . Rietveld X KABK @ Magazijn

En wil je echt helemaal los? Dan kan je tot diep in de ochtend naar het inmiddels vertrouwde Magazijn voor de derde editie van Artsy Festy. Een feestje dat voor studenten van de KABK, conservatorium en Rietveld Academie helemaal gratis is, maar voor iedereen de moeite (en €8 aan de deur) waard. Zes uur lang mixen verschillende DJ’s jouw avond bij elkaar. Veel met een kunstzinnige inslag.

Event