Vorige weekend stond ze in de Melkweg, volgende week op onze 3voor12 Den Haag Clubtour en als het aan ons ligt, staat ze volgend jaar op Lowlands. De 21-jarige Maxine is keihard aan de weg aan het timmeren en met succes. Wij kunnen niet wachten op het aankomende album. Vandaag onderwerpen we haar aan de Oh Ja Joh?! vragenlijst en vertelt ze ons aan de keukentafel van haar ouders over haar schattige hond, liefde voor het strand en schrijfsessies met niemand minder dan Maan.

Naam
Maxine van Breukelen

Geboortedatum en -plaats
29 januari 1998, in Eindhoven. Ik woon wel al sinds mijn vierde in Den Haag, dus ik ben een echte Hagenees. Ik heb zoals je hoort ook geen zachte g. Ik heb wel nog vriendinnetjes in Eindhoven. Dat zijn dan weer dochters van vrienden van mijn ouders.

Heb je broers of zussen?
Ik heb een zus en vier broers.

Heb je huisdieren?
Ja ik heb er eentje, die ligt daar lekker op de sofa. Het is een bruine labrador en hij is echt een beetje verwend. Hij houdt helemaal niet van op de grond liggen!  

Wat doe je aan sport?
Ik heb op kickboksen gezeten en ik heb vorige week een lesje krav maga gedaan, maar ik ben nu even aan het kijken welke sport echt bij mij past. Ik vond kickboksen een beetje gewelddadig voor mij. Ik speel piano, dus het boxen was niet zo goed voor mijn knokkels. Waarschijnlijk wordt het uiteindelijk gewoon de sportschool waar ik volgende week aan ga beginnen. Dat is veiliger voor iedereen!

Wat is je beste gewoonte?
Oeh, beste gewoonte, dat is echt moeilijk! Het is veel makkelijker om te zeggen wat je niet goed vindt aan jezelf. Ik denk dat ik altijd wel iets positiefs in een situatie zie. Ik denk eigenlijk nooit iets negatiefs. 

Wat is je slechtste gewoonte?
Ik kan af en toe heel lui zijn. Niet met dingen ondernemen, maar meer met kleine dingen zoals de vaatwasser uitruimen, mijn kamer opruimen of de hond uitlaten. Dan denk ik toch wel vaak ‘ah ik stel het even uit’, al moet ik het later toch doen.

Voor welke actie schaam je je het meest?
Zoveel dingen, ik ben echt een onhandig mens! Ik ben wel een keer op de middelbare school echt vol op mijn neus gegaan toen ik van de trap viel. Dat was wel echt heel ongemakkelijk, vooral omdat het op de middelbare school was, dan is dat allemaal natuurlijk nog veel erger. Het was ook nog pauze! Iedereen zag het. Dus ik lag daar en ik dacht ‘oké, zal ik nu gelijk opstaan, of zal ik nog even blijven liggen’. En toen ben ik dus zo’n vijf minuten blijven liggen. Gelukkig was ik wel met vriendinnetjes, dus we konden er keihard om lachen, maar ik schaamde me kapot.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Kleren en sushi. Ja, absoluut.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Plassen. Ik denk dat iedereen dat wel doet toch? Oja en mijn lenzen indoen, anders zie ik niks.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
Het strand en dan vooral het Zuiderstrand. Dat is absoluut mijn lievelingsplek.

Wat zou je willen veranderen in Den Haag?
Ik liep gisteren met mijn hond bij Pier 32, dat zit hier echt vlak achter. Daar mogen honden dus niet het hele jaar door op het strand. En dat is wat me nu te binnen schiet hoor, maar dan zou ik graag willen dat honden het hele jaar door overal op het strand mogen.

Wat is je stamkroeg?
Heel erg eigenlijk, maar ik ga nooit echt uit hier in Den Haag. Ik studeer in Rotterdam, dus daar is ook het grootste deel van mijn vrienden. Als ik een plek in Den Haag moet noemen is het Rootz. Daar kwam ik sowieso vroeger heel veel.

Wat vind je het beste Haagse initiatief?
In Den Haag steunen ze kunst heel erg. Ik krijg bijvoorbeeld een subsidie vanuit Popradar voor mijn muziek. Dat vind ik heel tof, dat ze beginnende kunstenaars en muzikanten echt supporten. Zoiets heeft zeker niet elke gemeente.

Wat vind je de Haagse band van het moment?
Son Mieux, daar kun je echt niet omheen. Dat is ook omdat ik Camiel ken en hij is echt een schat. Ik vind hun muziek super nice. Ik schrijf af en toe met Camiel. Dat is heel grappig, want het is nog steeds popmuziek, maar het is heel anders dan wat ik doe. Dat vind ik juist heel leuk, want dan kun je een beetje uit je eigen stijl en leren van iemand anders zijn stijl.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik zou wel een keer willen ruilen met zangeres Maan. Ik zou heel graag willen weten hoe haar leven eruit ziet en wat ze doet op een dagelijkse basis. Ik schrijf best vaak samen met Maan, dus ik weet al dat ze superleuk is en dat ze echt heel goed kan schrijven. Daarom ben ik ook zo benieuwd. Ik zie haar dan in een fractie van haar dag, misschien een paar uurtjes, maar dan weet je toch niet helemaal wat ze nou doet.

Wat houdt je ‘s nachts wakker?
Ik denk vaak aan wat ik die dag gedaan heb, of wat ik graag nog wil doen. Dus dan speel ik bijvoorbeeld met mijn bandje in de Melkweg en dat lig ik te denken over hoe ik de show ga openen. Dus dan lig ik makkelijk nog twee uur wakker in mijn bed. Ik begin eigenlijk vaak ‘s nachts dingen uit te stippelen die ik nog wil doen en wat ik nog wil bereiken.

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Ik heb geen tattoos en aan allebei de kanten twee gaatjes in mijn oren, dus vier piercings eigenlijk. Ik wil wel heel graag nog een tattoo. Ik zou er graag een samen met mijn zus willen laten zetten. Ik wil wel dat een tattoo een betekenis heeft, al is dat misschien na de derde ofzo niet meer zo belangrijk! In ieder geval voor de eerste twee wel, dus dat wordt iets met muziek. Ik ben heel wispelturig, de ene dag vind ik het ene heel mooi en de dag erna iets heel anders. Dus ik wacht nog even tot ik het zeker weet.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Dat zijn toch wel die Milka brownie chocolaatjes, dat is echt zo lekker!

"Ik denk eigenlijk nooit iets negatiefs"

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Ik denk iets van Whitney Houston of Mariah Carey. Mijn moeder luisterde daar heel veel naar. Ik denk dat Whitney Houston de eerste was, ik heb daar nog zo’n plaatje van liggen ergens boven.

Waar luister je de laatste dagen naar?
Justin Bieber
heeft net een nieuw liedje, 10.000 Hours. Die is echt net uit, dus ik ben daar ook vanochtend al de hele tijd naar aan het luisteren. Dat is echt mijn nieuwe lievelingsliedje.

Wat is je grootste inspiratiebron?
Dat zijn toch wel mijn ouders en mijn zus, zij zijn echt mijn inspiratiebronnen.

Welk nummer mag op jouw begrafenis gedraaid worden?
Sowieso een wat vrolijker nummer. Ik bedoel, het is logisch dat iedereen de hele tijd loopt te huilen natuurlijk, maar iets vrolijks zou ik wel leuk vinden. Ik hoop dat het een mooie begrafenis wordt en niet alleen verdrietig. Het zou heel erg grappig zijn als het een liedje van mijzelf wordt. Dat zou ik eigenlijk wel willen.

Woon je over 10 jaar nog in Den Haag?
Over 10 jaar, dan ben ik 31. Ik weet wel dat ik terug kom naar Den Haag. Als ik een man heb en kinderen, dan wil ik die hier opvoeden. Maar ik denk dat ik in de tussentijd wel in het buitenland wil wonen. Het liefst in Stockholm, want daar heb ik ook gestudeerd. Ik denk dat ik over 10 jaar misschien wel niet in Den Haag woon, maar dat ik later terug kom.

Doorgeefvraag van Robert van Asten: wat zou jij willen doen om deze stad meer betrokken met elkaar te laten zijn?
Dat is ook een moeilijke! Waar ik wel eens heen ben geweest, misschien niet om mensen te leren kennen, maar dat is wel heel leuk, is een festival aan het einde van de zomer. Dat moet dan gratis entree hebben en echt goed gepromoot worden, zodat er veel mensen komen. Dat is er wel al in Den Haag, maar misschien dat ze daar nog meer mee kunnen doen. Ze doen wel al veel goede dingen met Parkpop en muziekavonden enzo. Dus ik denk: doe er nog meer dingen bij!

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Wat zijn jouw doelen en dromen voor over 10 jaar?
 

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina