Jetpack Juulz, Juulz voor bekenden, is de laatste tijd als een raket... nee jetpack de lucht in aan het schieten. Met zijn punk-beïnvloedde new skool-hiphop is de artiest uiterst productief bezig en komt er bijna elke drie weken een nieuwe single van hem uit. De eigenzinnige rapper wilde met ons op het dak van een parkeergarage afspreken voor de Oh Ja Joh?! Even waren wij in dubio of dat wel een leuke plek was, maar we dachten "Bonne chance, laten we dat gewoon doen." Het eindproduct is een interview waar we iets meer te weten komen over deze snel groeiende HBA-student.

Naam
Julian Michael Broman. Juulz is een afkorting van mijn voornaam en Jetpack omdat dat een lekkere alliteratie is.

Geboortedatum en -plaats
28 mei 1999 in het ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam. Ik ben in Voorburg opgegroeid bij mijn moeder. Mijn ouders waren al bij mijn geboorte niet meer samen. Na een tijdje zijn mijn moeder en ik naar Ypenburg verhuisd.

Heb je huisdieren?
Ik heb de allerleukste kat van de wereld. Hij heet Quinn maar ik noem hem altijd Lil' Q. Het is een grijze kartuizer.

Wat doe je aan sport?
Ik doe aan bankhangen en optreden. Daarnaast moet ik veel fietsen, elke ochtend naar het station. Dat vind ik allemaal wel sport.

Wat is je beste gewoonte?
Ik kan mij goed verplaatsen in iemand anders schoenen. Ik kan mensen snel begrijpen, ook als ik het er niet mee eens ben. Dat komt in allerlei discussies goed van pas. Het is belangrijk om iemand te begrijpen voordat je zomaar iets roept.

Wat is je slechtste gewoonte?
Roken, drinken, the rave life. Op persoonlijk vlak vind ik het soms moeilijk om keuzes te maken, daarmee houd ik mezelf tegen. 

Voor welke actie schaam je je het meest?
De allergênantste actie vond plaats in de brugklas, maar die ga ik niet met jullie delen. Dat is veel te raar. Wel heb ik ooit, ook in de brugklas, iets anders ongemakkelijks meegemaakt. Ik vond een chick die in de tweede zat veel te snel, veel te leuk. Ik gaf haar toen eenhoorn-cupcakes als cadeautje. Best cringy, maar de intentie was wel goed.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Eten. Kleding wil ik meestal passen voor ik het koop. Ik hou van Grieks, dus een lekkere gyros ofzo.

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Als ik opsta doe ik eerst mijn raam open, even wat frisse lucht op mijn gezicht. Dan ga ik mijn haar-elastiekjes even fixen, want die vallen er altijd uit als ik slaap. Daarna ga ik tandenpoetsen en douchen, drink ik een smoothie en ga ik alweer door. Ik slaap altijd zo lang mogelijk, dus ik moet altijd snel door.

Wat is je favoriete plek in Den Haag?
Het dak van Jack Fadeds huis. Dichtbij de Grote Kerk, je hebt daar een mooi uitzicht op de kerk en er gebeuren altijd leuke dingen. Verder vind ik de Grote Markt een fijne plek en is het huis van Eelco (Rät, van Rät en Frikk. Nu solo-artiest., red.) ook gezellig. 

Wat zou je willen veranderen in Den Haag?
Het nachtleven. Ik mis een plek voor jonge mensen, zoals in Rotterdam. In die stad is altijd wat te doen. De focus ligt hier in Den Haag meer op de 25-plussers. Dat is in principe niet heel erg, maar ze zouden wat meer aandacht kunnen hebben voor de youth. Er zou bijvoorbeeld een plek moeten komen waar altijd hiphop gedraaid wordt en waar mensen die dat fijn vinden kunnen dansen.

Wat is je stamkroeg?
Zeker wel de Zèta. Dat is altijd de plek waar ik met mijn homies meet als we naar de Grote Markt gaan.

Wat vind je het beste Haagse initiatief?
54 Gang, sowieso. Ook zijn Du Wave en GUAP heel tof. Wat GUAP voor jonge artiesten doet is echt sick. Ze hebben ons bij het begin van 54 Gang heel erg geholpen en dankzij hen stonden wij laatst ook op het Green Garden festival.

Wat is voor jou de Haagse band van het moment?
Bananah Savanah, dat vind ik heel dope. Ik heb dat volgens mij op I Love Hiphop gezien, ofzo. D. Phanton is ook goed bezig, hij doet iets anders dan dat wij doen, dus het is ook geen concurrent. Hij werkt ook superhard, ik hoop dat hij daar komt waar hij wil komen.

Wat vind je overschat in de Haagse scene?
Het Haagse publiek is heel erg vastgeroest in bubbling en drill muziek. Er komt de laatste tijd iets meer ruimte voor nieuwe dingen, maar er mag meer aandacht komen voor andere urbanstijlen.

Wat vind je onderschat in de Haagse scene?
54 Gang, Jack Faded, JowFlow, Dolphin Dims, Juulz, ja man. De gang gewoon.

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Met Kurt Cobain, ik ben benieuwd hoe intens zijn leven was. Ik zou willen weten hoe het was in die fase dat de band doorgebroken was. Je hebt dan veel aan je hoofd. Omdat ik zelf ook zo groot wil worden, wil ik wel ervaren hoe dat is.

Waar kun je 's nachts van wakker liggen?
Eigenlijk niks. Soms zijn er kleine dingetjes, maar normaal gesproken slaap ik goed. Ik ga dan in bed liggen, zet anime aan op Netflix en dan val ik meestal in slaap.

Welk nummer mag op je begrafenis worden gedraaid?
'So Far Away' van Avenged Sevenfold. Dat vind ik een mooi nummer. Volgens mij hadden ze dat geschreven ter ere van de drummer die dood is gegaan. 

Waar luister je de laatste dagen naar?
Veel Blink 182, veel Nirvana en de laatste tijd ook weer naar Green Day. De hiphop heb ik de laatste tijd wel een beetje gehoord, er moet weer iets nieuws komen.

Wat is je grootste guilty pleasure?
In Delft heb je de Kromstraat. Als je uit Delft komt eindig je daar altijd wel eens bij het stappen. Het is eigenlijk best fucked up daar, de muziek die ze draaien is van die Nederlandstalige. Over de manier waarop mensen daar dansen, wil ik niet eens beginnen. Maar ik vind het wel leuk om daar weleens mijn gezicht te laten zien. Verder is Pokémon spelen op mijn Nintendo DS ook een guilty pleasure.

"Over de manier waarop mensen daar dansen, wil ik niet eens beginnen."

Hoeveel tattoos en/of piercings heb je?
Ik heb een piercing in mijn neus en een oorbel. Ik heb nog geen tattoos. Wel heb ik het plan om een Totodile, mijn favoriete Pokémon, op mijn arm te tattoeëren.

Wat is de eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Ik denk dat dat American Idiot van Green Day was. Ik was een jaar of tien toen het uitkwam. Toen wilde ik die plaat graag hebben.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Omdat ikzelf artiest ben en elke vorm van kunst ergens weet te waarderen, vind ik dat ik geen recht heb om echt iets het zwijgen op te leggen. Maar mijn oom liet mij ooit Sawtooth Grin horen, dat was wel echt messed up. Wacht, ik laat je horen hoe kut dat is, eigenlijk is het geen muziek meer.

Wat is je grootste inspiratiebron?
Blink 182, dat vind ik wel echt super dope. Ik probeer die vibes en de gitaar ook in mijn muziek te verwerken.

Woon je over tien jaar nog in Den Haag?
Nee, ik denk dat ik dan in Rotterdam woon. Je weet het nooit, misschien ben ik hier nog, maar het liefst ga ik naar Rotterdam. Daar kan ik me goed ontwikkelen en connecties leggen. Het is ook goed voor mijn Engels, want als je daar pull upped op mensen weet je nooit of ze Nederlands spreken. Dan moet je wel je Engels oefenen.

Doorgeefvraag van Jaimy de Groot: Als je leven een film was, wat zou dan de titel zijn?
'Highschool Lovestories'. Maakt niet uit hoe oud ik ben, hij zal altijd zo heten. Ik ben een heel gevoelig persoon en ben altijd veel bezig met liefde. Als ik verliefd ben voel ik me altijd net een kind.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Als je een levensjaar over zou mogen doen, welke leeftijd zou het dan zijn? En waarom?

Nu we toch even de aandacht hebben:

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl of kijk voor meer informatie op deze pagina