Hij werd tijdens de Clash of the Coverbands 2009/2010 uitgeroepen tot de beste gitarist en is al sinds jaar en dag de drijvende kracht achter de Febbysessies. Liefhebbers kunnen elke derde woensdag van de maand het podium van Musicon beklimmen om met Febby Tasiran te jammen. Zijn volledige vrije tijd staat in het teken van de muziek. Naast de reguliere Febbysessies organiseert hij vier keer per jaar de 'Vijfde Woensdag Speciaal' die elk een eigen thema hebben, speelt hij in diverse bands en sinds kort is hij ook om de maand in het Koorenhuis te vinden om te spelen tijdens Cookin' Jazz. Hoog tijd om deze muzikale duizendpoot de Oh ja joh?! Vragenlijst voor te leggen.

Naam
Febby Tasiran 

Geboortedatum en -plaats 
28 februari 1967, Bandung, Indonesië 

Heb je huisdieren? 
Nee. Ik wil wel weer een kat, maar dan moet ik een beetje sparen. Ik wil zo'n Britse Korthaar. Zo'n kat uit de reclame voor Sheba. Die vind ik mooi. Het wordt een gitaar of een kat. Allebei is een beetje prijzig. 

Doe je aan sport? 
Eigenlijk helemaal niet. Ik vind sporten niet leuk. Alleen bepaalde spellen zoals badminton. Dat is typisch Indonesisch. Naast mijn werk maak ik ook heel veel muziek dus het is ook een gebrek aan tijd.  

Wat is je beste gewoonte? 
Wow, dat is altijd zo'n moeilijke vraag. Ik denk dat ik wel behulpzaam ben. Ik help automatisch mensen.  

Wat is je slechtste gewoonte? 
Misschien te laat komen. Alhoewel... Ik mag laat komen. Voor ik bij Musicon werkte, werkte ik bij een bedrijf en daar moest ik natuurlijk op tijd komen. Maar bij Musicon en de andere baan die ik nu heb, heb ik flexibele tijden. Ik mag dus mijn eigen tijd kiezen. Ik kan wel op tijd komen voor belangrijke dingen en afspraken maar als het niet hoeft, dan kom ik wanneer ik wil. Ik speel ook veel 's avonds dus ik ben ook meer een nachtmens dan 's ochtends.  

Voor welke actie schaam je je het meest? 
Als je verliefd op iemand bent, dan doe je gekke dingen. Ik was verliefd op iemand van kantoor en kwam bij haar afdeling met allemaal smoesjes. Dat is wel één van de dingen waar ik me achteraf voor schaam. Je bent altijd de verliezer als je verliefd bent op iemand en je niet weet of het wederzijds is. Zij had al iemand dus toen schaamde ik me wel. Misschien had ik me er niet voor geschaamd als het wel een succes was geweest. 

Wat laat je het allerliefst bezorgen? 
Ik laat bijna niks bezorgen. Als ik een cd wil kopen ga ik gewoon naar de cd-winkel en als ik een gitaar wil kopen, wil ik hem eerst proberen. Eten ook. Als je dat laat bezorgen is het vaak minder lekker. Maar als ik geen tijd heb ofzo dan laat ik denk ik wel eten bezorgen.  

Wat is het eerste wat je doet als je opstaat? 
Ik kijk naar mijn telefoon om te zien of er nog iets gebeurd is die nacht. Nieuws van vrienden enzo. 

Wat is je favoriete plek in Den Haag? 
Ik heb niet echt een favoriete plek. Buiten Musicon om want daar werk ik dus daar kom ik natuurlijk sowieso. O'Caseys vind ik wel gezellig. En Momiji Ramen achter de Bijenkorf. De bamisoep daar is echt superlekker. Ik ben daar door mijn medemuzikanten mee naartoe genomen. Ik ben een indo en die houden van bamisoep.  

"Ik ben een indo en die houden van bamisoep"

Wat zou je willen veranderen in Den Haag? 
Het zou mooi zijn als er een echt goed podium voor iedereen komt. Niet alleen voor de profs en de beroemde bands. We hebben natuurlijk het Paard voor de grote bands. En het Paardcafé vind ik ook een stuk mooier geworden. Maar echt een groot podium voor amateurmuzikanten is er niet. Vroeger had je de Supermarkt. Die is nu dicht en dat is jammer. Het zou mooi zijn als er weer zoiets kwam met een goed programma voor amateurmuzikanten. En het liefst ook met goed eten. Laatst was ik bij het Koorenhuis. Daar hadden ze een soort jam met rappers. Het is niet mijn muziek maar als je kunt jammen is het al snel leuk. Zoiets is er ook niet veel en mag er van mij best meer komen. 

Wat is je stamkroeg? 
Musicon. Maar in principe kan het overal zijn. Ik heb niet echt een vaste plek. 

Wat is voor jou de Haagse band van dit moment? 
Ik volg het allemaal eerlijk gezegd niet zo, maar New Dosis Audio vind ik wel een talent. Ze hebben een bepaalde charme en de arrangementen van hun liedjes zijn anders dan bij de meeste bands. Bij andere bands hoor je toch veel van hetzelfde. New Dosis Audio heeft een hele eigen sound. Ik vind ze een jong talent en een rising star.  

Wat vind je overschat in de Haagse scene? 
Daar houd ik me niet zo mee bezig.   

Wat vind je onderschat in de Haagse scene? 
Bands zoals Kingfisher Sky. Die mogen van mij wel wat meer aandacht krijgen want ze maken goede muziek. Maar het publiek kiest niet altijd voor kwaliteit. Kijk maar naar Frans Bauer.  

"Het publiek kiest niet altijd voor kwaliteit. Kijk maar naar Frans Bauer."

Febby Tasiran

Welk nummer mogen ze op je begrafenis draaien? 
Iets van Van Halen. Ik ben fan. Nee hoor, een mooi liedje. 'My angel' van Richie Kotzen en 'Alone' van Anneke de Vries. 

Wat is je grootste guilty pleasure? 
Ik houd van kinderfilms. Ik kijk graag naar Drake & Josh op Nickelodeon. Die twee zijn hilarisch.  

Hoeveel tatoeages en/of piercings heb je? 
Geen één.  

Wat is de allereerste plaat die je ooit kocht of kreeg? 
In Indonesië hadden we geen platen. Wel cassettebandjes. De eerste die ik zelf heb gekocht waren er twee tegelijk. 'The best of Queen' en 'The best of the Police'. Daarvoor luisterde ik vooral naar Indonesische pop, maar ik hield meer van rock.  

Verwacht je over 10 jaar nog in Den Haag te wonen? 
Dat denk ik wel. Ik ben net weer van het Westland naar Den Haag verhuist. 

Vraag van Matilda Orosi: Als je één ding zou kunnen veranderen in de wereld, wat zou dat dan zijn? 
Ik ben eigenlijk niet bezig met de wereld verbeteren ofzo. Op zich zouden er wel dingen veranderd kunnen worden maar, ik weet het echt niet Matilda. Sorry... 

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen? 
Wat voor festival zou je graag in Den Haag willen organiseren? Iets dat niemand eerder heeft gedaan. 

Febby Tasiran