In het Haagse is er altijd wel een optreden te zien, een dansje te doen of een een biertje te drinken. Zie je door de bomen het bos even niet meer? Keuzestress? Geen zorgen, 3voor12 Den Haag zorgt elke week voor een deskundige selectie van zes weekendtips. Zo weet jij altijd waar je je vrienden nu weer mee naartoe kunt slepen.

Akua Naru @ Paard

Fan van hiphop, maar zin in iets anders? Deze donderdag kun je het weekend alvast vroegtijdig aftrappen met Akua Naru. De zangeres uit New Haven, Connecticut is een waar poëtisch ritmekanon en komt dit deze week bewijzen in het Paard. Verwacht klassieke boombap en politieke spoken word-teksten, gecombineerd in wat je het beste de mierzoete liefdesbaby van jazz en hiphop kunt noemen.

Evenement

Sniester Festival @ Centrum

Het zal je vast niet zijn ontgaan: deze week keert het kattigste - en stiekem ons meest favoriete - festival van Den Haag weer terug naar de binnenstad. Op het menu staan meer dan veertig acts: van lokale pareltjes als Speakeasy en Magic Moon tot (inter)nationale fenomenen als Orgelvreten en Intergalactic Lovers. Hulp nodig bij het uitstippelen van je looproute? Wij vroegen meerdere bekende Haagse koppen uit 'het wereldje' om hun Sniestertips voor dit jaar. Graag gedaan!

Line-up

 

Rewire x Korzo @ Korzo Theater

Even lekker doen alsof het het hele jaar feest is: wij zijn fan van Rewire x Korzo. De tweede avond van het seizoen belooft weer drie avontuurlijke optredens van internationaal talent. Zo presenteert de Noorse avant-gardist en duizendpoot Jenny Hval haar nieuwe EP en kun je genieten van een solo-optreden van de Franse componist Ariel Kalma. Ten slotte zal ook het (soort van) Haagse talent Laura Agnusdei een optreden verzorgen.

Evenement

The Collision of Arts @ Saturnus

Deze week zullen B.U.C., Mantis Icarius strijden voor de felbegeerde Collision of Arts bokaal. Of is het een prijs, een festival? Wij weten het niet zeker, behalve dat Saturnus in Scheveningen dit evenement organiseert in samenwerking met onder andere Fonds 1818. Gelukkig maakt dit allemaal niet zoveel uit en is dit een uitgekozen kans om de eerder genoemde bands te zien. Vooral Icarius is de moeite waard. De makkelijk behapbare metal van de heren is voor zowel metal als niet-metalfans een aanrader.

Evenement

Loevesteinfestival @ Verschillende locaties

Een festival is over het algemeen maar op één locatie. Het Loevesteinfestival doet weer anders, in plaats van een vaste plek voor het gehele weekend zul je elke dag een andere richting op moeten. De line-up bestaat uit onbekende en bijzonder uiteenlopende acts. Puur op basis van de namen weet je al genoeg: zo hebben we Chipmonksonacid en de zelfgenoemde 'Electronic Ghetto Crack' van Storm op de Maan. Het is als een kruisbestuiving van het Langweiligkeit festival en de ongekende programmering van de Vloek. Eigenaardig en zeker de moeite waard om hier even te gaan buurten.

Evenement

Storks Instores: Stuck Between @ Love & Peas

Bij Love & Peas kun je zondagochtend terecht voor een prettige maaltijd in combinatie met de twee koppige act Stuck Between. De heren omschrijven zichzelf als een mengelmoes van Nine Inch Nails, James Blake en Bon Iver. Dat is best te vertoeven terwijl je probeert de kater de deur te wijzen. 

Evenement