Tientallen bands, 16 locaties, 2 dagen (plus een dag voor de kleintjes). Sniester 2018 belooft een uitputtingslag van jewelste te worden. En – uitzonderingen daar gelaten – de namen op het affiche zullen niet allemaal even bekend in den oren klinken. Uitputtingslag én ontdekkingstocht dus. Om te voorkomen dat men als een kat zonder kop over het festival dwaalt, heeft 3voor12 Den Haag een greep gedaan uit haar onuitputtelijke lijst met Haagse kenners. Met dit keer: Eva van der Zee, Lasse Abeltje Voerman, Tom de Bruijn en Spike.

Eva van der Zee

Eva van der Zee is de organisatorische duizendpoot die onder andere verantwoordelijk is voor de machtig mooie clubavonden die 3voor12 Den Haag ieder trimester organiseert. Daarnaast is ze werkzaam bij het Paard als Junior pr en marketing medewerker. Verder heeft iedereen haar wel eens langs zien lopen op de Grote Markt. Wat vindt zij nou de leukste acts op Sniester?

Husky Loops

"Eindelijk eens iets écht vernieuwends in het indie rock genre. En live blazen ze je al helemaal omver met hun onverwachte maar super catchy hooks. Ik ben fan!" (zaterdag) 

Alligator

"Keihard knallen, maar wel met melodieuze gitaarrifjes. Daar maak je me sowieso heel blij mee." (vrijdag)  

FFOOSS

"Die super toffe chick van 45ACIDBABIES die er in dit rockduo een tandje bij draait. Vergeet je oordoppen niet, want dit wordt hard!" (zaterdag) 

APA

"Hun eerste show ooit vond ik al een hoogtepuntje in het jaar van Club 3voor12, dus ik ben heel benieuwd hoe het er nu voor staat met deze Haagse bekenden."   (zaterdag) 

The Mauskovic Dance Band

"Op een festival moet er natuurlijk ook gedanst worden, en (de naam zegt het al) 100%  garantie dat je bij deze mannen dan aan het juiste adres bent." (vrijdag) 

Lasse Abeltje Voerman

Je kunt Lasse Abeltje Voerman natuurlijk kennen van The Stangs (en daarvoor van The Consolers), waar hij de drumvellen geselt. Daarnaast is de lange slagwerkspeler meubelmaker van beroep. Ook van deze zelfbenoemde 'Recensent van wereldklasse' wilden wij weten waar hij echt naar uitkijkt op Sniester.

The Silverfaces

"Drie smeerpijpen en een chick laten zien hoe je rock n' roll moet spelen. Dik toetsenwerk en een stem die een en al rock n' roll schreeuwt. Maar toch ruimte over laat voor melodieën en zachte lieve harmonieën. Heerlijke smeerpijperij, just how I like it.  Hmmmm."
 (vrijdag)

Vrou.ka

"Zeer sterke performance. En muziek waar je lekker op kan viben. Heerlijk! Deze twee getalenteerde dames weten wat zij doen.
Dit soort muziek hebben wij meer nodig in Den Haag. Mis het niet."
 (vrijdag)

Magic Moon

"Dit is echt een Haagsche band. En ze weten hoe je de pysch uit hun instrumenten kunt toveren.  Lekkere grooves en dan uit het niets uitbarsting waar je lekker op kan swingen.  En de boys zijn ook nog eens leuk om naar te kijken. Oh ja, ze presenteren ook hun EP, neem geld mee..." (vrijdag)

Evil Empire Orchestra

"Ik ben opgegroeid met soul muziek. De blazers, de stem en de 'Telecaster gitaar' is een en al soul  
'lekkâh râh'

Maar toch met een dik pittig laagje pysch en rock. Je bent van de zotte als je hier niet naartoe gaat!"

 (vrijdag)

APA

"Drumgrooves waar je U tegen zegt. Jeetje mineetje. Deze gasten van HBA en Conservatorium weten hoe je liedjes schrijft. Sterke lyrics en mooie gitaar partijen zorgen ervoor dat je blijft luisteren en kijken want god wat hebben zij mooie gitaren zeg." (zaterdag) 

Tom de Bruijn

Tom drumt bij Margrit Nine, is zanger en gitarist bij Speakeasy, en niet bang om zijn eigen werk aan te prijzen. Met die laatste Haagse Rockband won hij het Talent Event. Daarna lag het festivalseizoen open: op 5 mei stond de groep op het Malieveld, en over een week komt hij met band naar Sniester. Voor wie zou Tom zelf komen kijken?

Iguana Death Cult

"Goede muziek, goede vibe, goed over nagedacht."  (zaterdag) 

FFOOSS

"Hele chille sound, superveel enthousiasme, lekkere stem." (zaterdag)

The Charm The Fury

"Iets om trots op te zijn, mocht je een nationalist zijn. Dikke vette muziek." (vrijdag) 

Black Mambas

"Rock 'n roll in z'n puurste vorm, zin in!" ​​​ (zaterdag) 

SpeakEasy

"Voor als je de Zwarte Ruiter nog nooit op z'n kop hebt gezien." (zaterdag)

Spike

Gitarist van Di-rect en The Deaf en ook nog eens een verrassend goede dirigent. Spike is van alle markten thuis.

Als liefhebber van het vuigere werk is Sniester op zijn lijf geschreven. De kans is dan ook groot dat we hem ergens op het festival zullen tegenkomen. Als je weet wat goed voor je is, let je nu heel goed op.

Alligator

"Marco Bijsterbosch slaagt er elk jaar weer in om nieuwe toffe bands uit heel de wereld naar Den Haag te halen, Alligator is er daar een van. Als jij het ook nog steeds kut vind dat Taymir de handdoek in de ring heeft gegooid moet je de debuut single Trickle Down van deze Schotten vanaf nu af aan maar lekker op repeat zetten," (vrijdag)

It It Anita

"Met The Deaf hebben we regelmatig samen gespeeld met deze band in hun thuisland. Als je liefhebber bent van At the Drive In en het meer complexere grunge geweld moet je deze Belgische noiserockers gaan zien." (vrijdag)

Equal Idiots

"Dit Vlaamse garagepunk duo rammelt, kraakt, spuugt, blaast zichzelf en jou uit de bocht en zorgt ervoor dat je vrijdagnacht weer beurs in je bedje ligt. Een paar jaar geleden fan van geworden bij hun show in de Zwarte Ruiter, ga dat zien op Sniester."  (vrijdag) 

The Bellrays

 "In 2010 gaf deze band mijn favoriete show op het SXSW festival in Austin Texas. Energieke garage punk in de stijl van The Stooges en MC5 met soulzangeres up front. Go see em while you still can!" (zaterdag)

APA

"Omdat je de muziek van deze vernuftige Haagse boys nergens anders kan horen dan live op Sniester, of op Hipfest. Maar daar was je niet en ik wel en alleen het laatste nummer was al steengoed. Meer op Sniester!" (zaterdag) 

 

Sniester: 25, 26 en 27 mei. Op en rond De Grote Markt en het Paard. www.sniester.nl