Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Rico & Sticks @ Paard

Rico & Sticks, ja die twee van Opgezwolle, gaan na een avontuur in Ziggo Dome dit najaar langs kleinere zalen met nieuwe tracks, oude bekenden en oude onbekenden. In de intieme kleine zaal komen de teksten zeker tot hun recht. 'Verre Oosten', 'Hoedenplank' en ga maar door. Voor een avondje hiphop zit je helemaal goed.

En als opwarmer draait DJ en producer Paquito Moniz een lekkere set met hiphop, funk, r&b en nog veel meer. Stond al op Appelsap, Milkshake festival en WOO HAH! met 'zielvolle', dansbare en explosieve sets. Lekker optijd komen dus.

Event

 

A Night Out - Muziekexpeditie @ Scheveningen

Lopen langs de mooie stukjes op Scheveningen terwijl je muziek hoort, daar is geen koptelefoon voor nodig! Tijdens A Night Out Muziek Expeditie begint een muzikale verrassingstocht bij de Lourdeskerk (Club Lourdes aan Zee).

Hoe verder? Dat weten zelfs wij niet. Alle locaties en artiesten blijven geheim. Laat je verrassen! Wat we wel weten: er is een eindact en eindfeest. Dat komt met Hummingbird Music vast goed.

Event

Alcuna Wilds + James Burki @ Paardcafe

Brits/Nederlandse trip rock uit Utrecht (maar met Nadja Freeman eigenlijk ook Den Haag): Alcuna Wilds. In september kwam de nieuwe single 'Pulse' uit, en in januari 2019 volgt een EP (de derde alweer). Met al bijna 100 shows op naam van het viertal is de band nationaal en internationaal aan het groeien.

In 2017 nog het voorprogramma van Sigur Ros en het hele land door met de Popronde. En nu? Nu in het Paardcafe, gewoon helemaal voor jou. Zin in beats, melodieën en soundscapes? Lekker komen!

En dan staat James Burki, onlangs nog voor het laatst op het podium met The Navigators, deze avond ook nog op de lijst. Er schijnen singles en een EP aan te komen, dus wie weet is er wat nieuws te horen...

Event

Visiteplaatjes #1 @ Zwarte Ruiter

Zaterdag 24 november, 22:00

Zaterdag 24 november, 22:00

Een nieuw initiatief dat eigenlijk al zo oud is als de eerste grammofoonspeler: zet een interessante persoon (iemand met 'smaak') achter de draaitafel en vraag diegene om de parels uit zijn/haar platencollectie op te leggen. Voor de echte cratedigger bestaat er natuurlijk geen grotere eer. 

De Zwarte Ruiter gaat dit weekend met dit oude idee aan de haal en stopt het in een nieuw jasje: Visiteplaatjes. Een avond lang, in huiskamersfeer, plaatjes luisteren van een verzamelaars, muziekjunkies en mensen met een zogenaamde platenknobbel. De aftrap is voor Marieke McKenna van Mink Records.

Event

Antilounge 22 Release @ The Grey Space in the Middle

Zaterdag 24 november, 20:20

Zaterdag 24 november, 20:20

Antilounge is – met 22 edities – een Haags begrip. Of begrip? Eerder een instituut. Het platenlabel staat al meer dan 22 compilatie albums garant voor de Haagse elektronische underground. Op deze editie staan dan ook acts als Zoe Reddy, The Monoranger en De Methode (over hun lees je meer in dit artikel).

De 22ste editie is echter nog specialer. Jan Borcher heeft als curator een LP vol drones samengesteld. Deze LP wordt als dubbelaar uitgebracht in Antilounge 22 en komende zaterdag in The Grey Space uitgevoerd. De twee LP's zijn apart maar vooral ook tegelijk af te spelen. Ook tijdens de releaseparty zullen drones en beats elkaar afwisselen en kruisen.  

Event

Vessel 4.0: The Ex & The Howl Ensemble @ The Grey Space in The Middle

Zondag 25 november, 20:00

Zondag 25 november, 20:00

Nogmaals The Grey Space In The Middle, een locatie die langzaam een nieuwe thuishaven wordt voor underground in de stad. Mooi. Vessel is een productie van het PAARD, het poppodium organiseer een serie bijzondere concerten van nationale en internationale underground artiesten voor een select publiek op locaties in de stad.

Deze editie komen Nederlandse post-punk veteranen The Ex langs. De band bracht onlangs nog een album uit genaamd 27 Passports en die werd goed ontvangen. Vessel en The Ex lijken een gouden combinatie. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Howl Ensemble, een Haagse formatie die bekend staat om zijn monumentale instrumentale geluidsmuren. Ook deze band bracht onlangs nog een album uit (Patina) dat zeer de moeite waard is. 

Event