Kruipend naar huis, een legendarische show meemaken of gewoon een leuke jamsessie bijwonen? Wat ga je komend weekend doen? 3voor12 Den Haag maakt de vraag der vragen wat makkelijker, met elke week zes tips voor het komende weekend.

Uit Het Gareel #2 @ Haagse Binnenstad

Donderdagavond is voor de muziek- én kunstliefhebber. Na het succes van afgelopen mei, komt Uit Het Gareel met deel twee. Deze avond zal eveneens gevuld zijn met verschillende kunstexposities, gecombineerd met fijne deuntjes om op te dansen (of niet). En dat alles van Haagse bodem.

Ook dit keer neemt de avond de vorm aan van een arty kroegentocht, die om 20:00 van start gaat in Bleyenberg. Vanaf 22:00 ben je welkom in de Beergarden en om 23:30 begint de nacht in het Paardcafé, waar tevens de afterparty plaatsvindt.

Alle locaties zijn gratis te bezoeken. Kortom, een lekker avondje cultuur snuiven.

Event

Rob Heron and the Tea Pad Orchestra @ Zwarte Ruiter

Al vijf jaar touren Rob Heron and the Tea Pad Orchestra door Groot Brittannië en Europa. Vrijdagavond is Den Haag aan de beurt. Dus wanneer je rond half twaalf de Zwarte Ruiter binnentreedt, waan je je in een wereld van western swing, country blues en ragtime.

Dit zijn echter niet de enige genres waar Rob Heron en zijn band hun muziek uit putten. Het geluid van deze vijfkoppige formatie uit Engeland is eclectisch en vooral authentiek. Een ode aan de muziek van Bob Wills, Django Reinhardt, George Jones en Cab Calloway, maar wel met een eigen sound.

Dus klinkt dit als iets voor jou, ga het checken. Het kost je in ieder geval niks!

Event

Staats Festival 2018 @ De Staat

Nog steeds niet klaar voor de herfst? Komende vrijdag kun je het zomergevoel nog een avondje koesteren tijdens het Staats Festival. Met zowel livemuziek als dj’s, foodstands en een wijnbar kom je in ieder geval niets tekort.

Over dat zomergevoel gesproken; bovenaan de line-up prijkt de welbekende Haagse formatie Splendid. Maar ook Doktoro, die je misschien kent van zijn fameuze avonden in het Paardcafé, zal wat plaatjes komen draaien.

Ben je blut of gewoon gierig? Voor 22:00 is de entree helemaal gratis. Tussen 22:00 en 23:00 betaal je vijf euro en wanneer je geld teveel hebt, kun je dat na elven opmaken, door een tientje te betalen.

Event

Mondriaan Jazz Festival @ Paard

Zaterdag 13 oktober, vanaf 14:00

Zaterdag 13 oktober, vanaf 14:00

Wat is er beter dan een Indian Summer met wat Jazz? Een Indian Summer met een hele dag Jazz.

Deze zaterdag is het tijd voor Mondriaan Jazz in het Paard. Stiekem begint het al op vrijdag, wanneer Shai Maestro Trio MJAZZ 2018 opent. Zaterdag komen vier supergroepen: Makaya McCravens 'Universal Beings' met een zestal gasten, Marcus Gilmore met David Virelles, Bigyuki en Casey Benjamin en Brooklyn Raga Massive met Eric Vloeimans, en Binkbeats met Lars Horntveth en Niels Broos. Maar er is nog veel meer. Wij zetten wat tips op een rijtje en spraken ook nog met artistiek directeur Mike Bindraban en gitarist Cory Wong van Vulfpeck.

Event

Herfstfest Drumfestival @ Paard

Zondag 14 oktober, vanaf 13:00

Zondag 14 oktober, vanaf 13:00

Na zonneschijn komt regen, en een hoop ook. Maar dat maakt niet uit, want je kan de hele zondag gewoon lekker binnen naar al het kabaal van Herfstfest Drumfestival in Paard luisteren. Metaldrummer Koen Herfst heeft weer een mooi rijtje artiesten weten te strikken: van de Amerikanen Aaron Spears tot Nate Wood en de Franse drumster Camille Bigeault.

In de drie zalen van het Paard is ook nog een en ander van eigen bodem te vinden. Wat te denken van de Drum Demons van Herfst met onder andere Cesar Zuiderwijk. En ben je uitgeluisterd? Pak dan zelf de drumstokken en win de snelheidswedstrijd. Of snuffel rond op de drumbeurs.

Drummer? Bij zijn.

Event

End Of The Weak - voorronde Nederland @ H3C

Zondag 14 oktober, 17:00

Zondag 14 oktober, 17:00

En als je wel van beats bent maar daar liever nog wat tekst bij hoort, dan fiets je gewoon lekker door naar het Haags Hiphop Centrum (H3C). Zondag is daar de voorronde voor Nederland van End Of The Weak, het wereldkampioenschap voor MC's zegmaar. De winnaar mag naar de wereldfinale in Parijs op 27 oktober 2018.

Opgeven kan, ook ter plekke. Maar als je eerst je skills wilt upgraden kan je die dag ook eerst een masterclass volgen bij Feis en Alee Rock. Om 17:00 begint de avond met een Rhyme-Off en tussen 19:00 en 22:00 doen er 8 deelnemers mee aan de MC Challenge. Kymer McGyver, winnaar van vorig jaar, praat de avond aan elkaar.

Event