Tientallen bands, 16 locaties, 2 dagen (plus een dag voor de kleintjes). Sniester 2018 belooft een uitputtingslag van jewelste te worden. En – uitzonderingen daar gelaten – de namen op het affiche zullen niet allemaal even bekend in den oren klinken. Uitputtingslag én ontdekkingstocht dus. Om te voorkomen dat men als een kat zonder kop over het festival dwaalt, heeft 3voor12 Den Haag een greep gedaan uit haar onuitputtelijke lijst met Haagse kenners. De aftrap vandaag met: Henk Koorn, Julie Hauber, Joris van der Poel en Pijke de Grood.

Henk Koorn

Henk Koorn heeft geen introductie nodig.

Ok, we doen het toch. Hallo Venray. Henk & Melle en sinds kort The Grey Pants (die op Sniester staan!). Het ene moment rockt Henk de pannen van het dak. Even later speelt hij fluisterzacht de mooiste liedjes. Henk heeft er verstand van, dus neem deze tips zorgvuldig in je op. En als Henk zes tips wil geven in plaats van de vijf waar we om vroegen, dan doet Henk dat.

Melle de Boer

"Omdat het Melle is!!" (vrijdag) 

AWKWARD i

"Omdat het een coole dude is." (zaterdag)  

Charlie and The Lesbians

"Zo doe je dat!" (zaterdag) 

Frankie and The Witch Fingers

"Gezellige Gruis" ​​​ (zaterdag) 

The BellRays

"Beste band van 't festival." (zaterdag) 

Iguana Death Cult

"Feest!"  ROOTZ (zaterdag) 

Julie Hauber

Julie was jarenlang coördinator bij Stork On Air. Daarnaast is de Haagse producer van de Haagse Song van het Jaar verkiezing en is ze presentator, verslaggever en editor bij Den Haag FM en Den Haag TV. Verder drumde ze ooit in de band 4some, dus Hauber zal wel weten waar ze het over heeft

Husky Loops

"Enrgiek trio met brute basloopjes en een drummer die zijn set gelukkig niet aait maar weet hoe je een fijne sound kan produceren." (zaterdag)

Nana Adjoa

"Deed het meer dan prima in bands als Sue The Night maar wist mij met de track ‘Late Bloomer’ nog meer te verrassen. Wat mij betreft een kameleon die met verschillende geluiden mooi weet te kleuren."  (vrijdag)

Tusky

" I love Tusky.(vrijdag)

The Charm The Fury

"Absoluut niet mijn muziek maar toen ik dit eerder zag kon ik niet anders dan blijven staan om te kijken (en te luisteren) naar hoe vurig en strak deze band kan spelen. Spektakeltje wel."  (vrijdag)

Demon Eyes

"Ik heb geen idee hoe het klinkt want ze hebben nog nauwelijks live gespeeld maar een band met de Haagse legends Barry van Esbroek en Janneke Nijhuijs moet toch wel iets bijzonders zijn. " (zaterdag) 

Joris van der Poel

Mister Magazijn Joris van der Poel is iemand die je overal wel tegenkomt. Los van bij zijn eigen, veelom geprezen, technokelder, staat de geboren Oegstgeestenaar ook op de planken met Tears and Marble en is hij tourmanager van verschillende bands. Eens kijken wat hij niet wil missen op Sniester. Overigens is het Magazijn is dit jaar een officiële Sniester festivallocatie. 

Dakota

"Naast 1 van mijn favoriete Sniester bands, is Dakota ook een van mijn favoriete Nederlandse bands in het algemeen. Paar maanden terug nog in het voorprogramma van Klangstof gezien en dat was wederom heel erg goed."  (zaterdag) 

Druiprek

"Zoek dit op op Spotify en luister het; geen verdere uitleg nodig. Dit wordt legendarisch." (zaterdag)

Suzy V.

"Paar weken geleden was ik bij haar try-out show in Bitterzoet. Suzy V. heeft een prachtige stem, gaat alle kanten op en maakt hele goede liedjes." (zaterdag) 

Elias Mazian

"Hele toffe Nederlandse DJ. is o.a. resident bij De School in Amsterdam. Afgelopen wintereditie van OHM festival heb ik nog dansend vooraan gestaan bij zijn set." ​​​ (vrijdag) 

Magic Moon

"Qua lokale acts ben ik  erg gecharmeerd van Magic Moon, live staat het als een huis en de vibe die deze jongens neerzetten is heel aangenaam.(vrijdag)

Pijke de Grood

Pijke stond vorig jaar zelf op Sniester met zijn singer-songwriteract Pyke. De jonge liedschrijver imponeerde ons daar met mooie luisterliedjes en een heel natuurlijk charisma. Ook aan hem vroegen wij welke acts zijn nieuwsgierigheid het meest opwekken. Als ervaringsdeskundige zou hij het best van iedereen moeten weten wie ons het meest zullen verbazen.

Nana Adjoa

"De muziek van Nana Adjoa ligt me ontzettend. Nana Adjoa schrijft meeslepende melancholische poppy nummers die door haar en haar band op een zeer relaxte manier uitgevoerd worden. Ik vind het classic muziek om bij weg te zweven, met ‘The Resolution’ als een van de betere nummers van Nederlandse bodem van dit jaar." (vrijdag)

The Silverfaces

"Ik kan enorm genieten van de strakke en groovende licks van The Silverfaces. Het zijn ziek goede muzikanten en performers. Op Hipfest vorig jaar speelden ze de hele boel plat en ik twijfel er niet aan dat ze dat op Sniester net zo makkelijk weer doen." (vrijdag)

Magic Moon

"De jongens van Magic Moon hebben zich ontwikkelt tot een niet te missen psych-band, waarbij ze een sound bouwen die je zowel terugbrengt naar de 70’s als compleet meesleurt in het moment zelf. Op Sniester releasen ze hun EP, waardoor je er vanuit kan gaan dat ze er een extra vette show van gaan maken. Magic Moon vind ik de juiste toevoeging op Sniester voor je dosis lokaal talent."  (vrijdag) 

The Mauskovic Dance Band

 "Ik ben erg benieuwd naar The Mauskovic Dance band. Ondanks dat ik veel van ze heb gezien online, heb ik ze nog nooit live gezien. Ik heb zo mijn vermoedens dat dit heel vet gaat zijn. Of je nou van dansen of gefocust luisteren houdt; het kan alle twee bij The Mauskovic Dance Band. Ik vind ze een frisse wind in het programma van Sniester en kijk er enorm naar uit."(vrijdag)

The Visual

"De emotie die The Visual over kan brengen vind ik exceptioneel. Ze bouwen dark en grimmige sferen, maar ook hoopvolle en kleurige beelden. Bij hen heb ik het idee dat de nummers echt ergens over gaan. Het is muziek waar je je voor moet focussen en als dat is gelukt, het je vervolgens niet meer loslaat." (vrijdag) 

 

Sniester: 25, 26 en 27 mei. Op en rond De Grote Markt en het Paard. www.sniester.nl