Met vier podia belooft Submarine 2018 je onder te dompelen in afwijkende genres en subgenres. Ken je geen enkele naam op het affiche maar wil je toch gaan? Niets aan de hand, 3voor12 Den Haag heeft vijftal naam voor u geselecteerd. Hier wil je bij zijn.

Flowers

Stonerrock eentonig? Wacht dacht je van FLOWERS. De act zal vroeg het binckhorstgebied opzwepen met een stevige damp stonerrock. Toch hoor je genoeg andere invloeden, met name indie en sludge; als een hypothestische splitsingle van Daughter en Sleep. Kortgezegd twee dames met een eigen sound waar je goedkeurend op kunt headbangen. (17:40 – Lava)

Dodecahedron

Getekend bij Seasons of Mist (The Dillinger Escape Plan, Mayhem), snoeihard en complex genoeg om de gemiddelde blackmetalliefhebber in beweging te krijgen. Laatste album Kwintessens doet weg met het stereotype om de wereld van Tolkien in de naam te verwerken. De heren benoemen ruimtelijke objecten alsof de bandnaam ervan hangt. Thematisch net zo spannend als djent en muzikaal zo vuig als Emperor. (22:20 – Krater) 

Kettel

Natuurlijk biedt het festival ook andere dingen dan "herrie". Zo hebben we de van oorsprong Friese Kettel. De beste man is geïnspireerd door IDM acts als Aphex Twin en Autechre, toch klinkt hij verre van kil. Het laatste album Wingtip klinkt als pure gelukszaligheid. Vrolijk, uptempo en is niet vies van wat experimentatie. Valt in de categorie "vreemd eigenlijk dat iemand al zeker 15 jaar muziek maakt en nog vrij onbekend is". ( 00:10 – Paradijs)  

Kimyan Law

Kimyan Law (Nico Mpunga) weet de generieke en voorspelbare klanken van drum and bass weer fris te laten klinken. Nico is uit zijn thuisland Congo verbannen en ziet muziek als de enige uitweg. En dat loont, want zijn werk is kort samen te vatten als een muzikale trip. Niemand klinkt zoals Kimyan Law. Funfact: zijn debuutalbum werd met vol lof ontvangen, ondanks het feit dat deze met een set goedkope oordoppen is gemaakt. (02:30 – Krater) 

Temple Fang

De band van ex-bassist (Dennis Duijnhouwer) van Death Alley. Veel is er nog niet bekend van de act, behalve dat ze voor Coven mochten openen eerder dit jaar en de stijl in het verlengde ligt van acts als Hawkwind en The Grateful Dead. Waarom tippen wij ze? Aangezien de bijgevoegde live opname beter klinkt dan de gemiddelde hardrock revival act. Verwacht twee gitaarsolo's per nummer, want de bezetting heeft twee linkshandigen gitaristen. (20:55 – Krater) 

Submarine is 21 juli in de Pip.  
Kaarten zijn in de voorverkoop €7.49 en hier te koop.

De redactie van 3voor12 Den Haag – hét online platform voor muziek uit Den Haag – breidt uit en is op zoek naar nieuw talent. Er is plek voor o.a (aspirant) journalisten, fotografen, interviewers, social media-redacteuren, planners, coördinatoren, filmers, radiomakers. Kortom: iedereen die vrijwillig een media-steentje bij wil dragen aan de Haagse muziekscene is welkom.

De eerste stappen van je (muziek-)journalistieke carrière zetten? Ervaring opdoen tijdens je studie? Altijd al willen schrijven voor een publiek? Op zoek naar een nieuwe uitdaging of hobby? Gewoon interesse? Stuur een mailtje naar vacature@3voor12denhaag.nl